Αντουάν Γκριζμάν: Η ζωή στην Μπαρτσελόνα έναν χρόνο μετά.. (pics & vid)

Αντουάν Γκριζμάν: Η ζωή στην Μπαρτσελόνα έναν χρόνο μετά.. (pics & vid)

bet365

Σαν σήμερα, ακριβώς πριν έναν χρόνο, ο Αντουάν Γκριζμάν φορούσε για πρώτη φορά την φανέλα της Μπαρτσελόνα! Τι κατάφερε αυτό το διάστημα; Πως είναι η ζωή του στο «Καμπ Νόου»; Άξιζε τα 120.000.000 ευρώ;

Με 48 συμμετοχές, 21 γκολ και 10 ασίστ ο Αντουάν Γκριζμάν λέει «αντίο» στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την 14η Ιουλίου του 2019 παρουσιάζεται από την Μπαρτσελόνα - είχε ανακοινωθεί δύο μέρες νωρίτερα.

Τότε ακούμπησε για πρώτη φορά μπάλα στο «Καμπ Νόου» και φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα των Καταλανών.

Τι έχει καταφέρει σ' αυτόν τον χρόνο; Άξιζε τον κόπο να δοθούν 120.000.000 ευρώ για την απόκτησή του;

Κοιτώντας, απλά τα στατιστικά και την χρησιμότητά του βλέπεις πως μέχρι στιγμής μετράει 46 συμμετοχές, 15 γκολ και 4 ασίστ.

Οι Καταλανοί τον παρακολουθούσαν για δύο χρόνια. Είχαν ξεχωρίσει την αποτελεσματικότητά του και την εφευρετικότητα του μέσα στο παιχνίδι. Εβλεπαν στο πρόσωπό του τον ιδανικό αντικαταστάτη για τον Λουίς Σουάρες.

Ο Γκριζμάν, με τα 9 γκολ στο πρωτάθλημα, δεν έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει τη... δουλειά όπως την έκανε στην Ατλέτικο. Δεν είναι σούπερ σταρ της ομάδας - όπως ήταν. Κι όσο υπάρχει Μέσι στην Καταλωνία, δεν θα υπάρχει άλλος που να έχει τον ρόλο αυτόν στην ομάδα.

H καλύτερή του εμφάνιση, ήταν αυτή κόντρα στην Βιγιαρεάλ, με τον Γάλλο να παίζει ως δεύτερος στράικερ δίπλα στον Σουάρες, ενώ ο Μέσι είχε ελεύθερο ρόλο πίσω τους.

Το θέμα για τον 29χρονο, είναι να ταιριάζει σ' ένα σύστημα που θα λειτουργεί και για τον ίδιο και τον Μέσι και τον Σουάρες ή όποιον έρθει να αντικαταστήσει τον Ουρουγουανό.

Στο 4-4-2 του Σετιέν με την Βιγιαρεάλ, ο Γάλλος ήταν δεξιά και έπαιζε πολύ κοντά με τον Σουάρες. Σ' αυτό το σύστημα βοήθειες στην επίθεση έδιναν κι οι Βιδάλ-Ρομπέρτο ανεβαίνοντας στα πλάγια, ενώ ο Μέσι έμενε στο κέντρο.

Πάντως, αυτό το σύστημα δύσκολα θα καθιερωθεί και φαίνεται ότι θα έχουμε ένα 4-2-3-1 με τους Γκριεζμάν και Φατί στα πλάγια του Σουάρες και τον Μέσι από πίσω με τους Ρομπέρτο και Μπουσκέτς στον άξονα.

Σε μια χρονιά, που η Μπαρτσελόνα δεν έχει βρει ομοιογένεια και κατάφεραν οι διοικούντες την ομάδα με την απομάκρυνση του Βαλβέρδε να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση, ο Γκριζμάν σίγουρα δεν είναι το πρόβλημα. Πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να βρει έναν ξεκάθαρο ρόλο στο παιχνίδι. Κι αν μείνει τελικά ο Σετιέν αυτό θα είναι ένα στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσει.

Πάντως, οι περισσότεροι θα ήθελα να τον δουν να συνεχίσει να το απολαμβάνει.

Όπως δήλωσε ο Μαλντίνι: «Ήταν η καλύτερη εμφάνιση του Γκριζμάν, ήταν πολύ αποφασιστικός και είχε συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας του. Μπορείς να δεις ότι έχει αρχίσει να το απολαμβάνει».

Το ότι δεν είναι η καλύτερη φάση της ζωής του, είναι γεγονός. Και μόνο που συνεχώς δημοσιεύματα τον θέλουν στην πόρτα της εξόδου, αρκεί. Μερικά τονίζουν ότι θα γίνει τράμπα με την Ίντερ για τον Λαουτάρο, κάποια άλλα ότι θα του μπει πωλητήριο ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που τονίζουν ότι θα αποχωρήσει λόγω των κάκιστων σχέσεών του με τον Μέσι. Το τελευταίο, αν ισχύει, είναι πρόβλημα. Διότι αν θέλει ο Αργεντινός να φύγει ο Γάλλος, το πιο σίγουρο είναι ότι θα... νικήσει ο τελευταίος - ειδικά σε μια φάση που θα πρέπει οι άνθρωποι της ομάδας να του ικανοποιήσουν πολλά «θέλω» για να τον κρατήσουν στο «Καμπ Νόου».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα