Άαρον Χάρισον: O undrafted Mr. Big Shot που έπιασε «Λιμάνι»! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Άαρον Χάρισον: O undrafted Mr. Big Shot που έπιασε «Λιμάνι»! (pics & vids)
Ο Άαρον Χάρισον είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της περιφέρειας του Ολυμπιακού, έκανε θραύση στο κολέγιο, αλλά το βήμα παραπάνω ήταν δύσκολο και φαίνεται πως το «Λιμάνι» θα του δώσει την σταθερότητα που ψάχνει.

Οι μεταγραφικές κινήσεις συνεχίζονται για την ομάδα του Ολυμπιακού και τα κομμάτια που δείχνουν να κολλάνε και να ολοκληρώνονται, είναι εκείνα της περιφέρειας. Μετά τον Τζένκινς και ο Άαρον Χάρισον φοράει τα «ερυθρόλευκα» και είναι έτοιμος να συστηθεί στην μεγάλη σκηνή και να δείξει ότι η... φλόγα που είχε μέσα του σε όλη την καριέρα του, δεν σβήνει εύκολα.

Γεννημένος στις 28 Οκτωβρίου του 1994 στο Τέξας ο Άαρον Χάρισον έδειξε από νωρίς ότι έχει ξεχωριστό ταλέντο. Μαζί με τον δίδυμο αδελφό του, Άντριου, ακολούθησαν κοινή πορεία, έδειξαν ότι η θέληση τους ξεπερνά τα εμπόδια και από νωρίς κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν. Ο Άαρον λίγο παραπάνω, αφού η κολεγιακή του καριέρα ήταν γεμάτη συγκινήσεις, αλλά στο τέλος της ημέρας, δεν κατάφερε να δει τα όνειρα του να γίνονται πραγματικότητα, τουλάχιστον όπως εκείνος τα είχε φανταστεί και μαζί του και αρκετοί ακόμα.

Ο Ολυμπιακός και ο Γιώργος Μπαρτζώκας ψάχνει τα κομμάτια εκείνα που θα ταιριάξουν στο παζλ και θα συμπληρώσουν τέλεια τα κενά και φαίνεται πως ο 25 ταλαντούχος σούτινγκ γκαρντ είναι μέσα στην φιλοσοφία του και έχει όλη εκείνη την θέληση για να πετύχει. Άλλωστε, έχει δημιουργήσει γερά θεμέλια στην πορεία του, δεν απογοητεύεται και μετά από μια πολύ καλή σεζόν στην Τουρκία, θέλει να αποδείξει ότι πάντα η μεγάλη σκηνή ήταν πιο ταιριαστή για εκείνον.

Η Euroleague Greece γυρίζει τον χρόνο πίσω σε ένα κολεγιακό θαύμα, στα παιχνίδια του ΝΒΑ, την σεζόν με την Γαλατά και ακολουθεί το μονοπάτι που τον έφερε μέχρι την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

«ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ»

Ο Άαρον Χάρισον ξέρει από σπουδαίες ιστορίες. Πιστεύεις σε αυτές, ζει γι' αυτές, μιλάει γι' αυτές και έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές. Ο Χάρισον είναι ένα όνομα που σημαίνει πολλά για το Κεντάκι και το πανεπιστήμιο αυτό. Είναι ένας από τους πιο clutch σουτέρ που έχουν περάσει από εκεί, έχει κάνει σπουδαίες εμφανίσεις και έχει γράψει ιστορία με μια ατάκα του. Ήταν το 2014 όταν το Κεντάκι κατάφερε αναπάντεχα να γράψει ιστορία και να βρεθεί στο Final 4, με τον Χάρισον να κάνει πράγματα και θαύματα κόντρα στο Λούιβιλ του Ρικ Πιτίνο, αλλά και στο Μίσιγκαν και στο Ουινσκόνσιν. Ο Χάρισον πέτυχε μερικά τεράστια τρίποντα, ενώ πριν από το ματς με το Κεντάκι είχε κάνει την δήλωσε ότι, «θα είναι μια τεράστια ιστορία».

Κατάφερε να γίνει θέμα στο «Sports Illustrated» και παραδέχτηκε πως δεν μπορούσε να το πιστέψει. Ο Χάρισον στα τελευταία 10 παιχνίδια της ομάδας του στην κανονική διάρκεια είχε μόλις 12/41 σουτ και στο NCAA κατάφερε να δείξει πως είναι γεννημένος για τα μεγάλα πράγματα με 13/24. Στην κανονική διάρκεια ο νεαρός παραδέχτηκε ότι έβαζε ιδιαίτερη πίεση στον εαυτό του, κάτι που έβγαινε στο παρκέ, αλλά ο πατέρας του βρέθηκε κοντά σε εκείνον και στον δίδυμο αδελφό του, λίγο πριν την κρίσιμη μάχη και όλα άλλαξαν.

«Όταν χάνει ένα σουτ λέει 'αστόχησα; πότε'. Φέρεται σαν να είναι έτοιμος να βάλει κάθε σουτ, απλά συνεχίζει να σουτάρει. Αυτό αγαπώ σε εκείνον», είχε πει ο συμπαίκτης του, Μάρκους Λι. Ο Χάρισον είναι γεννημένος για τα μεγάλα σουτ. Του άρεσε από όταν ήταν μικρός και στα κρίσιμη έχει καταφέρει να δείχνει τρομαχτική ψυχραιμία. Έπαιξε μαζί και δίπλα σε σπουδαία ονόματα του ΝΒΑ, μαζί με τον δίδυμο αδελφό του κατάφεραν να ξεχωρίσουν, το όνομα του συζητήθηκε όσο λίγα, αλλά κάπου εκεί ήρθε η πιο αναπάντεχη εξέλιξη στην καριέρα του. 'Έστειλε την ομάδα του με τεράστια σουτ σε ένα τελικό, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Το όνομα του δεν ακούστηκε ποτέ στο ντραφτ του 2015. Οι θέσεις περνούσαν και ο Χάρισον έμεινε να περιμένει, με τον αδελφό του να βρίσκει μια θέση (No.44, Σανς) και εκείνος απλά να βλέπει το όνειρο και των δύο να έχει εμπόδια μεγαλύτερα απ΄όσα είχε ίσως φανταστεί. Τα βίντεο που υπάρχουν στο διαδίκτυο για το έγινε με τα αδέλφια Χάρισον, δείχνουν την προοπτική που υπήρχε και για τους δύο και τελικά κάπου... κόλλησε.

Πάντως το ταξίδι για τον Άαρον δεν σταμάτησε την στιγμή που συνειδητοποίησε ότι δεν άκουσε το όνομα του.

ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ... ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΝΒΑ

Το ότι ο Άαρον έψαχνε το σκορ, δεν τον βοήθησε στο κόσμο του ΝΒΑ. Οι ομάδες δίστασαν και εκείνος έπρεπε να μάθει να παίζει διαφορετικά. Η θέση του πόιντ γκαρντ φάνταζε ως μια επιλογή, για να βρει θέση στο ΝΒΑ, με τα Summer League πάντως να του δίνουν την ευκαιρία που έψαχνε. Κατάφερε και βρήκε μια θέση στους Χόρνετς, έκανε ντεμπούτο στις 20 Νοεμβρίου του 2015, αλλά δεν κατάφερε να την κρατήσει και κυρίως είδε την εμπειρία της D-League, πριν τελικά υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους Μάβερικς και αγωνιστεί με εκείνους σε 9 παιχνίδια.

Σε αυτά είχε 6.7 πόντους, με 27% στο τρίποντο δείχνοντας ότι αγχώνει πολύ τον εαυτό του. Συνολικά πάντως έχει καταφέρει να παίξει 35 παιχνίδια ΝΒΑ, συν δύο σε ματς playoffs. Το ΝΒΑ του έδειξε το... σκληρό του πρόσωπο και ο Άαρον Χάρισον έμεινε στις επιτυχίες με το κολέγιο, ενώ κατάλαβε ότι έπρεπε να αλλάξει την ιστορία του και την διαδρομή του. Η λύση ήρθε μέσω της Ευρώπης, αφού η Γαλατάσαραϊ τον ξεχώρισε και τον έκανε δικό της.

ΠΗΡΕ... ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΗ, ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Δύο χρόνια πριν κατάλαβε ότι θα ήταν καλύτερο για εκείνον να μπει στο αεροπλάνο και να δοκιμάσει το ταλέντο του στην Ευρώπη και το έκανε για λογαριασμό της Γαλατά. Σεπτέμβριο του 2018 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με του Τούρκους και στα δύο αυτά χρόνια, κατάφερε να φτιάξει το όνομα του, να ανεβάσει τις μετοχές του και να κάνει αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες να «κυκλώσουν» το όνομα του. Η πρώτη του σεζόν ήταν εντυπωσιακή και έχοντας 13.1 πόντους με 44% στο τρίποντο κατάφερε και κέρδισε ακόμα έναν χρόνο συμβολαίου. Τα πράγματα στην Γαλατά δεν ήταν ιδανικά και τελικά, μετά την μισή φετινή σεζόν, έμεινε ελεύθερος κοιτώντας τις επιλογές του.

Φέτος ήταν εντυπωσιακός με 16.6 πόντους στην κανονική διάρκεια στο Eurocup, σε 30:45'' λεπτά συμμετοχής, ενώ είχε και 2.7 ριμπάουντ, 3.3 ασίστ και σχεδόν 1 κλέψιμο, ενώ στο ΤOP16 παρέμεινε εντυπωσιακός με 14.8 πόντους, 40.9% στο τρίποντο, 3.2 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ και 1.5 κλέψιμο. Ο Χάρισον είναι εντυπωσιακός σε όλες τις θέσεις της περιφέρειας, ενώ κάθε χρόνο ωριμάζει και πιο πολύ.

Μπορεί να παίζει από το 1 μέχρι το 3, σκοράρει από μέση και μακρινή απόσταση, έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, ενώ μπορεί και να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του. Είναι ακόμα ένα εργαλείο στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα, το οποίο έρχεται για να δώσει λύσεις και φυσικά να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο.