Τόμας: «Θα... πολεμήσουμε κόντρα στη Φενέρ, δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε»

Τόμας: «Θα... πολεμήσουμε κόντρα στη Φενέρ, δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε»

Νίκος Καρφής
Τόμας: «Θα... πολεμήσουμε κόντρα στη Φενέρ, δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε»
Ο Ντεσόν Τόμας μίλησε στη Euroleague Greece μετά την ήττα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ από την ΤΣΣΚΑ και στάθηκε στο δύσκολο ματς με τη Φενέρ στο οποίο η ομάδα του θα πρέπει να... πολεμήσει στο παρκέ και να μείνει ενωμένη.

Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκεται πλέον ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μετά την ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» γνώρισαν την μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας τους στη Euroleague και πλέον βρίσκονται στο 14-13, νιώθοντας καυτή την την ανάσα των αντιπάλων που είναι από πίσω τους και θέλουν να τους πάρουν τη θέση και να τους... πετάξουν εκτός playoffs.

To τριφύλλι μετρά 4 σερί ήττες και το ματς που ακολουθεί με τη Φενέρ (13-14) στην Πόλη είναι πολύ κρίσιμο για το σύνολο του Ρικ Πιτίνο

Ο ΝτεΣόν Τόμας που για ακόμη μια φορά ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην επίθεση και πρώτος σκόρερ με 12 πόντους (4/7 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 4/6 βολές), μίλησε στη Euroleague Greece μετά το αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα στην ομάδα του Ιτούδη και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παλέψει, να... πολεμήσει κόντρα στη Φενέρ, ενώ υποσχέθηκε πως το «τριφύλλι» δεν πρόκειται να τα παρατήσει τώρα που πλησιάζουμε προς το τέλος της regular season.

Aναλυτικά τα όσα είπε στη Euroleague Greece

Για το επόμενο κρίσιμο ματς κόντρα στη Φενέρμπαχτσε: «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι σαν ομάδα. Χρειάζεται να πάμε εκεί έτοιμοι, προετοιμασμένοι. Όλοι ξέρουν πόσο δύσκολα είναι τα εκτός έδρας ματς. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να… πολεμήσουμε κόντρα στη Φενέρ.

Για το αν παίζει ρόλο η ψυχολογία στο σερί 4 ηττών του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ: «Είναι χρέος να είμαστε ενωμένοι και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας πάνω στο παρκέ για τα δύσκολα ματς που έρχονται».

Για την παράδοση που είχε ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια να φορτσάρει στα τελευταία κρίσιμα ματς της regular season: «Έχουμε μπροστά μας έξι παιχνίδια και γνωρίζουμε πολύ καλά πως κανένα δεν θα είναι εύκολο. Θα τα παλέψουμε όλα. Αυτό πρέπει να κάνουμε, να είμαστε έτοιμοι για τα κρίσιμα ματς. Πιστεύουμε πάρα πολύ ο ένας στον άλλο, είμαστε μαζί. Αυτό μπορώ να το πω με σιγουριά. Δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε».

Για το τι πήγε τόσο στραβά και οι πράσινοι έκαναν την μεγάλυτερη ήττα της ιστορίας τους στη Euroleague: «Δεν μπήκαν τα σουτ, δεν βγήκαμε πρώτοι πάνω στις διεκδικούμενες μπάλες, χάσαμε τις μάχες. Πρέπει να νικάς, είναι δύσκολη η περίοδος τώρα για εμάς. Χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση από εδώ και πέρα σε κάθε αναμέτρηση όσο πλησιάζουμε προς το τέλος. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι»

Για τα κακά ποσοστά των «πράσινων» στα τρίποντα σε ακόμα ένα παιχνίδι: «Όταν μπουν τα σουτ σου δίνουν μεγάλη αυτοπεποίθηση, αποκτάς ψυχολογία για τη συνέχεια. Έχουμε πολλούς και καλούς σουτέρ στον Παναθηναϊκό που μπορούν να πετύχουν αυτά τα τρίποντα. Πρέπει να τα πάμε καλύτερα σε αυτόν τον τομέα. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για τη Φενέρ. Έχουν μείνει πολλά ματς ακόμα μπροστά μας».