Ίρβινγκ: Αν δεν το αποδείξει μέσα στο παρκέ, δεν μπορεί να λέγεται «ηγέτης» (vids)

Ίρβινγκ: Αν δεν το αποδείξει μέσα στο παρκέ, δεν μπορεί να λέγεται «ηγέτης» (vids)

Αντωνία Σπανού
Ίρβινγκ: Αν δεν το αποδείξει μέσα στο παρκέ, δεν μπορεί να λέγεται «ηγέτης» (vids)

bet365

Ο Κάιρι Ίρβινγκ τραυματίστηκε σοβαρά, βάζει στο βιογραφικό του ακόμα μια αποτυχημένη σεζόν και αυτό που προσπαθεί τόσα χρόνια να γίνει, δεν μπορεί να το πετύχει.

Champions League με Super Combo προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ακόμα μια άτυχη σεζόν, ακόμα μια σεζόν που ο Ίρβινγκ δεν κάνει το κάτι παραπάνω και μάλιστα στέκεται άτυχος και την χάνει όλη εξαιτίας ενός τραυματισμού στον ώμο του. Ο Κάιρι μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι, μαζί με τον Κέβιν Ντουράντ στο Μπρούκλιν για να ηγηθούν μιας νέας εποχής στους Νετς και κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, τουλάχιστον για φέτος.

Ήταν γνωστό ότι ο KD θα πάρει όλη την σεζόν για να αναρρώσει και θα επιστρέψει από την επόμενη, αλλά ο Ίρβινγκ έδειξε και πάλι ότι πέρα από κάποια ξεσπάσματα ποιότητας, δεν μπορεί να ηγηθεί ολοκληρωτικά μιας ομάδας και να την οδηγήσει μέχρι την επιτυχία, αφού οι ατυχίες δεν τον αφήνουν σε ησυχία, ενώ και η προσωπικότητα του κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Μπορεί να δηλώνει πως είναι ηγέτης και μπορεί ως τέτοιον να τον απέκτησαν οι Νετς, αλλά για ακόμα μια φορά δεν μπόρεσε να κάνει πράξη, όσα φαντάζεται για τον εαυτό του.

Η αρχή ήταν δύσκολη, η συνέχεια σημαδεύτηκε από τραυματισμούς και το τέλος ήρθε μεταξύ μερικών εκλάμψεων ποιότητας που αδιαμφισβήτητα υπάρχει. Ο Ίρβινγκ θα εγχειριστεί στον ώμο, χάνει ακόμα μια σεζόν και δυσκολεύεται να πείσει ακόμα και τους πιο αισιόδοξους ότι είναι ικανός για το βήμα παραπάνω.

  • ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΧΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ...

Η καλοκαιρινή ανακοίνωση του Ίρβινγκ, μαζί με τον Ντουράντ από τους Νετς, άλλαξε αμέσως τα δεδομένα για το Μπρούκλιν. Δύο εκ των κορυφαίων παικτών του ΝΒΑ ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια ομάδα που θέλησε να βγει δίπλα στις πρωταγωνίστριες και οι προσδοκίες έγιναν τεράστιες στο Μπρούκλιν. Μετά από μια σεζόν γεμάτη σκαμπανευάσματα στους Σέλτικς και σκληρή κριτική, ο Ίρβινγκ άλλαξε προορισμό με σκοπό να γίνει ο ηγέτης που είχε φανταστεί. Τα πράγματα όμως ήταν για ακόμα μια σεζόν... περίεργα.

Πριν καν ξεκινήσει η σεζόν και με τις ομάδες να ταξιδεύουν στην Κίνα για preseason, βγήκε ένα περιστατικό για τον Ίρβινγκ, που έριξε την σκιά της στην αστραφτερή νέα αρχή του «Uncle Drew», που ήθελε σίγουρα να αφήσει πίσω όσα έγιναν στην Βοστόνη. Εντός παρκέ ο Ίρβινγκ έχει αδιαμφισβήτητη ποιότητα, εκτός παρκέ όμως ο Κάιρι είναι ιδιαίτερος άνθρωπος που του αρέσει να περνά αρκετό καιρό μόνος του και αυτό έγινε θέμα και στην νέα του ομάδα πριν καλά καλά ξεκινήσει η σεζόν.

Όπως παρουσίασε το ESPN, οι Νετς ανησυχούσαν για ψυχολογική του κατάσταση και για τις στιγμές που κλεινόταν στον εαυτό του. Όλα αυτά τα έχουν συζητήσει κατά καιρούς πρώην συμπαίκτες του σε Σέλτικς, Καβαλίερς και τώρα στους Νετς. Μάλιστα, άνθρωποι της ομάδας αναφέρουν πως υπήρξε κι ένα επεισόδιο στο ταξίδι της ομάδας στην Κίνα για φιλικά προετοιμασίας με κάποιους συμπαίκτες του.

Η έλευση του Κέβιν Ντουράντ μαζί του στην ομάδα ήταν ακριβώς για να «γλιτώσουν» αυτά τα πράγματα και να έχει έναν κοντινό του άνθρωπο που θα μπορεί να απευθυνθεί. Το περιστατικό στην Κίνα έγινε γνωστό και μαζί έγινε προσπάθεια να υποβαθμιστεί, ώστε η νέα αρχή του Ίρβινγκ να μην έχει τέτοια περιστατικά και όλα αυτά να μείνουν στο παρελθόν. Ο Σπένσερ Ντινγουίντι τόνισε ότι το περιστατικό που περιγράφεται στην Κίνα δεν έχει καμία σχέση με τον Ίρβινγκ και έχει να κάνει με κάποιον από τους Ρόκετς, ενώ συνέχισε ότι δεν έχει να κάνει τίποτα με τους Νετς, ενώ και ο Τζόρνταν έμεινε στο ίδιο κλίμα αφού τόνισε, «δεν επηρεάζει την ομάδα μας. Νομίζω ότι ο Κάιρι είναι σπουδαίος τύπος. Δεν νομίζω ότι κάνει κάτι αρνητικό απ΄ όσο έχω δει. Είναι φίλος μου, οπότε να χρειαστεί κάτι, θα του το πω».

Όλα τα παραπάνω μπορεί να γράφτηκαν, αλλά η αλήθεια είναι ότι ξεπεράστηκαν με τις πρώτες εμφανίσεις του Ίρβινγκ μέσα στο παρκέ και τον ενθουσιασμό που ακολούθησε τις πρώτες του στιγμές στα... μαύρα. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν εξαιρετικός για την ομάδα του, έδωσε το σύνθημα στην πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση στην έναρξη της σεζόν, αλλά οι πολύ καλές του εμφανίσεις δεν συνδυάστηκαν απόλυτα με καλά αποτελέσματα για τους Νετς, που στην αρχή δυσκολεύτηκαν.

Κάπου εκεί όμως ήρθε ο τραυματισμός του και όλα άλλαξαν. Ο Ίρβινγκ έπαιξε για τελευταία φορά 14 Νοεμβρίου, αφού πριν είχε μείνει και πάλι εκτός για άλλον τραυματισμό και τότε ανακοινώθηκε ότι θα μείνει εκτός με πρόβλημα στον ώμο. Χρόνος αποθεραπείας δεν δόθηκε ποτέ, κάθε εβδομάδα υπήρχε και μια νέα παράταση και δεν ήθελαν και πολύ τα σενάρια να φουντώσουν και πάλι.

Στο διάστημα που έμεινε εκτός πολλά γράφτηκαν, η ομάδα του έμαθε να παίζει χωρίς εκείνον και το ότι οι Νετς «πατάνε» σε θέσεις playoffs γέμισε αισιοδοξία άπαντες και έβαλε σε δεύτερη μοίρα την επιστροφή του ηγέτη της ομάδας, αφού δεν φαινόταν ικανός να αλλάξει τρομερά θετικά τα δεδομένα, αφού πιο πολύ υπήρξε ο φόβος μήπως μπερδευτεί και πάλι μια ομάδα που έμαθε να παίζει αλλιώς.

  • ΕΜΑΘΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΙΡΒΙΝΓΚ

Κόντρα στους Χόρνετς έχασε το 13ο συνεχόμενο παιχνίδι του και σύμφωνα με το ESPN αυτή η απουσία στοίχισε στον Ίρβινγκ και οικονομικά, αφού είχε μπόνους στο συμβόλαιο του αν έπαιζε 70 ματς στην σεζόν και είναι χαρακτηριστικό ότι τίποτα δεν είχε πάει όπως το είχε φανταστεί και ο ίδιος και η ομάδα του. Τα 136.6 εκατομμύρια που είναι το ύψος του συμβολαίου του, δέχτηκαν ένα ελαφρύ χτύπημα, αφού δεν έχασε πολλά, αλλά η ουσία παρέμενε η ίδια. Ο Ίρβινγκ συνέχιζε να μην είναι στο παρκέ και οι δύο σταρ της ομάδας ήταν με το κοστούμι τους στην άκρη του πάγκου.

Άπαντες στο Μπρούκλιν προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και ο προπονητής της ομάδας, Κένι Άτκισον, έκανε δηλώσεις στήριξης του παίκτη του.

«Δεν έχω ακούσει τίποτα για αυτά τα δημοσιεύματα και δεν αντιδρώ σε αυτά. Στο μυαλό μου ο Κάιρι είναι σπουδαίος στους Νετς, είναι σπουδαίος με εμένα και με τους συμπαίκτες του. Νομίζω ότι περνά δύσκολα με τον ώμο του και κάνει ότι μπορεί να επιστρέψει. Ξέρω ότι το θέλει απεγνωσμένα. Όπως έχω πει ξανά, ο ώμος είναι δύσκολος. Όλοι θέλουμε να γυρίσει με αυτοπεποίθηση και να είμαστε σίγουροι ότι θα τον έχουμε για πολύ καιρό. Είμαστε ένας οργανισμός που βλέπουμε την μεγάλη εικόνα, είναι σημαντικό να το καταλάβει αυτό και το ιατρικό τιμ το ξέρει καλά. Τον θέλουμε πίσω, αλλά δεν κάνω κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα».

Όλες τις θεωρίες ενίσχυσε το γεγονός ότι ο Ίρβινγκ έκανε να μιλήσει στον Τύπο πέντε εβδομάδες, που είναι και το όριο που έχουν οι παίκτες, αποχής. Οι φήμες φούντωναν και η άρνηση της ομάδας αρχικά να δώσει χρονοδιάγραμμα επιστροφής και του παίκτη έπειτα να μιλήσει κάνουν τα ρεπορτάζ να γράφουν πολλά και διαφορετικά πράγματα σχετικά με το τι συμβαίνει.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει προβλήματα και μένει εκτός ο Κάιρι. Τα τελευταία χρόνια έχει κάποια θέματα να λύσει και ήταν λογικό η αποχή του από τα media, σε συνδυασμό με την αποχή του από το παρκέ να δημιουργήσουν διάφορες εκτιμήσεις, ενώ η επιστροφή του δεν θα γίνει με αυτόν τον χρόνο.

Ο Ίρβινγκ τελικά εμφανίστηκε στον Τύπο, τόνισε ότι θέλησε να αποφύγει την εγχείριση και έτσι έγινε, αφού στις 13/1 έπαιξε κόντρα στους Χοκς και ήταν εξαιρετικός χάνοντας μόλις 1 σουτ και έχοντας 21 πόντους, χάνοντας μόλις 1 σουτ με 10/11, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο γεμίζοντας χαμόγελα άπαντες στο Μπρούκλιν.

Η αλήθεια είναι ότι η επιστροφή του Κάιρι στα παρκέ έκανε άπαντες να αναθαρρήσουν και να φανταστούν ένα πιο δυνατό μέλλον, καθώς και να δουν με αισιοδοξία τα playoffs. Μια ήττα και κάποιες άστοχες δηλώσεις από τον Ίρβινγκ για τους συμπαίκτες του ήρθαν για να βάλουν και πάλι φωτιά στο Μπρούκλιν. Ο Ίρβινγκ δεν νοιάστηκε για τον πόσο καιρό έλειψε και με την επιστροφή του θεώρησε σωστό να «κράξει» δημόσια τους συμπαίκτες του, που τόσο καιρό πάλευαν χωρίς εκείνον.

Όλο αυτό δεν κράτησε πολύ, αφού με μια «τρελή» επίδοση 54 πόντων κόντρα στους Μπουλς, την οποία και αφιέρωσε στον Κόμπι Μπράιαντ, ήρθε νέος τραυματισμός στον ώμο και κάπου εκεί η σεζόν έφτασε στο τέλος της. Ο γκαρντ του Μπρούκλιν να επισκεφτεί και νέο γιατρό και το πιθανότερο σενάριο είναι να εγχειριστεί, με την χρονιά πάντως να έχει σίγουρα τελειώσει.

  • ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΣΕΖΟΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΔΟΞΑ

Ο Κάιρι Ίρβινγκ ούτε φέτος κατάφερε να κάνει την διαφορά, σε μια σεζόν που έδειξε ελάχιστα πράγματα στο παρκέ και κατάφερε και να ξεσηκώσει πάλι μεγάλη κουβέντα για εκείνον, χωρίς καν να αγωνίζεται ιδιαίτερα. Έπαιξε λίγα παιχνίδια, μέσα σε αυτά έκανε μερικές σπουδαίες εμφανίσεις που θύμισαν σε όλους τι είναι ικανός να κάνει, αλλά πρόλαβε και να τα βάλει με τους συμπαίκτες του τους οποίους το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν δεν βοήθησε καν.

Ο Ντινγουίντι βγήκε μπροστά για τους Νετς και κάνει μια χρονιά που τον ανεβάζει επίπεδο, όλοι μαζί κάνουν την προσπάθεια τους και αυτή τους έχει φέρει στην 7η θέση της Ανατολής και πιθανότατα με μια θέση στα playoffs. Ο Κέβιν Ντουράντ έχει ήδη επιστρέψει στα παρκέ και έχει μπει στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας τους, αλλά εκείνος που φαίνεται να είναι και πάλι στο κέντρο της κριτικής είναι ο Ίρβινγκ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η σεζόν του τελειώνει πρόωρα. Αυτή είναι η 9η σεζόν του στο ΝΒΑ και έχει χάσει τουλάχιστον 15 παιχνίδια σε έξι από αυτές, ενώ έχει 4 από τις 5 τελευταίες. Ο Ίρβινγκ έχει αντιμετωπίσει πολλούς τραυματισμούς στην καριέρα του. Έχει πάθει διάσειση, έχει σπάσει δάχτυλο, έχει σπάσει το χέρι του και πολλά άλλα που πλέον όλα μαζί φαντάζουν πολλά.

Η ομάδα του Μπρούκλιν δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι προέχει η υγεία των παικτών της, ενώ στηρίζουν πολλά στην επιστροφή και των δύο σταρ την επόμενη σεζόν. Πρακτικά φέτος οι Νετς χάνουν σίγουρα επιθετικά με την απουσία του Κάιρι, αλλά κερδίζουν αμυντικά. Η ομάδα που έχουν δημιουργήσει είναι μαχητική και σίγουρα η προσπάθεια τους δεν περνά απαρατήρητη.

Όλοι το βλέπουν ως μια ευκαιρία να αποδείξουν τι μπορούν να κάνουν, με τον Χάρις να το παραδέχεται. Η πίεση για τους Ντουράντ και Ίρβινγκ την επόμενη σεζόν θα είναι τεράστια και θα χρειάζεται να δείξουν άμεσα αποτελέσματα. Όσο καλύτερα τα πάει η φετινή ομάδα, τόση περισσότερη πίεση θα μπορέσει να απορροφήσει από την επόμενη.

Ο Ίρβινγκ προσθέτει ακόμα μια άτυχη και τελικά αποτυχημένη σεζόν στο βιογραφικό του και μένει μακριά από αυτό που είχε ονειρευτεί...

 

NBA Τελευταία Νέα