Τσιμίκας: Οι Γεωργάτος και Καμπιάσο καμαρώνουν το... πνευματικό τους παιδί! (pics)

Τσιμίκας: Οι Γεωργάτος και Καμπιάσο καμαρώνουν το... πνευματικό τους παιδί! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Τσιμίκας: Οι Γεωργάτος και Καμπιάσο καμαρώνουν το... πνευματικό τους παιδί! (pics)

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τον Κώστα Τσιμίκα, το είδωλό του που δεν είναι άλλος από τον Γρηγόρη Γεωργάτο αλλά και τα ιδιαίτερα που πήρε από τον «Γκεο» και τον Καμπιάσο.

Champions League με Super Combo προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο 23χρονος διεθνής μπακ έχει δουλέψει περισσότερο από κάθε άλλον προκειμένου να φτάσει στο σημερινό επίπεδο. Μίας μαγικής για αυτόν χρονιάς. Δεδομένα της τοπ στην καριέρα του με 34 αγώνες και 6 ασίστ και καταγεγραμμένα 2.993 λεπτά. Με καθοριστική συμβολή σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Με τρομερές εμφανίσεις σε ντέρμπι όπως το πρόσφατο του 0-1 με τον ΠΑΟΚ. Με φοβερή εξέλιξη από κάθε άποψη και σε κάθε επίπεδο. Ο Τσιμίκας είναι ένα παιδί που δεν έχει περάσει εύκολα ποδοσφαιρικά χρόνια μέχρις ότου φτάσει η καταξίωσή του στον Ολυμπιακό. Η πρώτη του απόπειρα να καθιερωθεί στην ομάδα ήταν επί Πάουλο Μπέντο που μετά από εκείνο το ματς με την ήττα από την ΑΕΛ τον έστειλε στο αγωνιστικό... περιθώριο.
Ένα ματς που είχε χάσει ο Ολυμπιακός και ο ίδιος είχε τραυματιστεί. Ο Μπέντο τον θεώρησε τότε μη επαρκή για τα αγωνιστικά δεδομένα του Ολυμπιακού και του... έκοψε τον δρόμο. Η 2η προσπάθειά του ήρθε μετά την τρομερή του χρονιά στην Ολλανδία και η καθιέρωσή του ήρθε με Πορτογάλο τεχνικό! Με τον Πέδρο Μαρτίνς κάνει την κορυφαία σεζόν του ever. Ο Τσιμίκας για όσους δεν το θυμούνται δούλεψε δίπλα στον τεράστιο Γρηγόρη Γεωργάτο. Άκουσε... κατσάδες και πέρασε σκληρά και δύσκολα ποδοσφαιρικά... μαθήματα. Ο «Γκεό» δεν του χαρίστηκε ποτέ. Τον... έτρεξε πολύ και όταν δεν ήταν ευχαριστημένος δεν τον άφηνε έτσι. Για να φτάσουμε στο σήμερα και να λειτουργεί ως ένας σύγχρονος αριστερός μπακ χαφ. Ίσως και να είναι αυτήν την στιγμή ο κορυφαίος Έλληνας αρ. μπακ. Βγάλτε το ίσως. Ο Κώστας Τσιμίκας είναι ο κορυφαίος Έλληνας αριστερός μπακ με διαφορά από τον δεύτερο!
Ο Τσιμίκας είχε βρεθεί από τις Σέρρες και τον Πανσερραϊκό στον Ολυμπιακό, την ομάδα Νέων και το Champions League των μικρών και από εκεί στην πρώτη ομάδα. Ο γεννημένος στις 12/5/1996 Κώστας Τσιμίκας (που έχει έναν αδερφό που επίσης έπαιζε ποδόσφαιρο) υπήρξε διακαής πόθος των Πειραιωτών αλλά και του ΠΑΟΚ.
Τελικώς όμως κατέληξε στο Λιμάνι διότι έκρινε πως ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή του. Ένα παιδί το οποίο ξεχώρισε προσωπικά ο Γρηγόρης Γεωργάτος και επένδυσε πάνω από την πρώτη στιγμή που τον έφερε στους Νέους (για δοκιμή τον Γενάρη του 2014 για να κλείσει μετά συμβόλαιο). Πριν καν ο Γεωργάτος πάρει πόστο στην πρώτη ομάδα είχε δει στον πιτσιρικά όλα τα ατού του που θα τον έφερναν ψηλά, εφόσον συνέχιζε την σκληρή δουλειά και την μεγάλη προσπάθεια.
Τα... φροντιστήρια και τα μπράβο του Καμπιάσο και τα εύσημα του Μάρκο Σίλβα
Ο Τσιμίκας επί των παλαιότερων ημερών του στον Ολυμπιακό είχε βγάλει και εξαιρετική μπαλιά στον Τσόρι για την κεφαλιά - ψαράκι του για την αναμέτρηση με τον Παναιγιάλειο, ένα ματς Κυπέλλου. Σε ένα ματς όπου ο Εστέμπαν Καμπιάσο πήγε μετά από αυτό το γκολ πρώτα σε εκείνον να τον συγχαρεί και μετά στον... κολλητό του Τσόρι. Και βέβαια είναι γνωστό πως ο Καμπιάσο έκανε τότε τα... φροντιστήριά του στον Ρέντη σε αυτόν αλλά και σε άλλους πιτσιρικάδες όπως ο Ζντιέλαρ. Εξάλλου μετά από τότε αγώνα του Ολυμπιακού ο Αργεντίνος άσος είχε συγχαρεί προσωπικά και τον Τσιμίκα και τον Σέρβο για την προσπάθειά τους.
Για να ασχολείται μαζί του και ο Καμπιάσο και ο Τσόρι κάτι ήξεραν παραπάνω τότε. Με πολύ καλά λόγια είχε αναφερθεί στον Τσιμίκα και ο Μάρκο Σίλβα, που είχε ασχοληθεί με την περίπτωσή του. Ο «Τσίμι» έχει 74 αγώνες με τον Ολυμπιακό και 11 ασίστ. Στο ρόστερ της πρώτης ομάδας των Πειραιωτών έχει βρεθεί τις χρονιές 2014-2015, 2015-2016, 2016-2017, 2018-2019 και φέτος ενώ έχει βιώσει προπονητές όπως ο Μίτσελ, ο Πάουλο Μπέντο και ο Μάρκο Σίλβα.
Αριστερός μέσος στον Πανσερραϊκό που αναδείχθηκε από τον Γρηγορίου
Ο Τσιμίκας ως γνωστόν ξεκίνησε την διαδρομή του από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης και στην συνέχεια βρέθηκε στις Ακαδημίες του Πανσερραϊκού, ως μεσοεπιθετικός, λόγω ποιότητας. Με εισήγηση του τότε προπονητή, Μιχάλη Γρηγορίου (τώρα στην ΑΕΛ), υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και πολύ γρήγορα ξεχώρισε και... γυάλισε σε μεγάλες ομάδες σαν τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Στον Πανσερραϊκό έπαιξε αρκετά ως αριστερός μέσος και φυσικά οφείλει και πολλά στον Γρηγορίου που τον πίστεψε και τον ανέδειξε.
Η αποθέωση στα social media από τον Γεωργάτο & τον Τσιαντάκη!
Ο Γρηγόρης Γεωργάτος μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ήταν πιο περήφανος και περισσότερο δικαιωμένος από ποτέ για τον Τσιμίκα. Συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης Γεωργάτος γράφοντας στα social media σχολίασε χαρακτηριστικά για τον Τσιμίκα απαντώντας σε σχόλιο χρήστη: «Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Λευτέρη (σήμερα - εννοεί την περασμένη Κυριακή - ο Τσίμι έκανε αυτό για το οποίο τον είχα ονειρευτεί όταν θα επαιζε σε αυτήν την εδρα με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού έχεις να δεις ακόμα και άλλα από αυτόν στο 60% είναι ακόμα)».
Παράλληλα, στο ίδιο ποστ έγραψε και ένας επίσης βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ο Νίκος Τσιαντάκης, λέγοντας: «Παικτάρα ο μικρός Γρήγορη. Για αυτόν λέγαμε πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα που βλέπαμε μαζί με τον Κυριάκο Καραταΐδη. Και φυσικά έχεις απόλυτο δίκιο ότι μπορεί να δώσει ακόμη περισσότερα. Και φυσικά ο Κυριάκος βλέποντάς τον να παίζει μου ανέφερε εσένα (Γεωργάτο) και το αριστερό σας φαρμακερό πόδι.
Και όπως καταλαβαίνεις με βρήκε απόλυτο σύμφωνο. Να είναι λοιπόν πάντα υγιής και να συνεχίζουμε να τον χαιρόμαστε και να τον απολαμβάνουμε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά».
ΟΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΜΙΚΑ:
Φέτος: 34 ματς με 6 ασίστ
'18-'19: 28 ματς με 3 ασίστ
'17-'18: 37 ματς με 6 γκολ και 4 ασίστ
'16-'17: 16 ματς με 2 γκολ και 2 ασίστ
'15-'16: 9 ματς με 2 ασίστ
'14-'15: 7 ματς με 1 ασίστ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα