Μάικλ Πόρτερ Τζ.: Άντεξε, η υπομονή έγινε συνώνυμο του και το ταλέντο του στρώνει τον δρόμο! (vids)

Μάικλ Πόρτερ Τζ.: Άντεξε, η υπομονή έγινε συνώνυμο του και το ταλέντο του στρώνει τον δρόμο! (vids)

Αντωνία Σπανού
Μάικλ Πόρτερ Τζ.: Άντεξε, η υπομονή έγινε συνώνυμο του και το ταλέντο του στρώνει τον δρόμο! (vids)

bet365

Ο Μάικλ Πόρτερ Τζ. έκανε συνώνυμο του την υπομονή, πέρασε δύσκολα, αλλά έχει αφήσει πίσω του τα σκοτάδια και κοιτάει μπροστά, έστω και αν πικραθεί στην πορεία.

Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός με σούπερ προσφορά* & Live Streaming* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Το 2020 θα είναι η χρονιά του και αν έχει υγεία τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει. Οι Νάγκετς τόλμησαν αυτό που κανείς άλλος μέχρι την 14η θέση δεν είχε τολμήσει, απέκτησε τον Μάικλ Πόρτερ Τζ. στο περσινό ντραφτ και όντας τραυματίας, ο παίκτης και η ομάδα έκαναν υπομονή και πλέον βλέπουν τους καρπούς των κόπων του να αποδίδουν.

Δεν είναι εύκολο για ένα 18χρονο αγόρι, με όλη την ορμή και το ταλέντο να τον βάλεις στην γωνία και να τον πείσεις να μπει σε μια διαδικασία μακράς αποθεραπείας. Υπάρχουν ημέρες που η αισιοδοξία στραγγίζεται και η δύναμη μοιάζει να εγκαταλείπει το σώμα και το πνεύμα. Δεν είναι μόνο ο Πόρτερ. Ο δρόμος είναι δύσκολος για όποιον καλείται να τον διανύσει και χρειάζεται πολλά στοιχεία του χαρακτήρα για να φτάσεις μέχρι το τέλος της διαδρομής αλώβητος.

Μόλις πέρυσι ο Πόρτερ έκανε αίσθηση στα παρκέ των κολεγιακών παιχνιδιών, το όνομα του φιγούραρε σε εκείνα των κορυφαίων για το ντραφτ του 2018, αλλά τα πράγματα θα έπαιρναν μια άλλη τροπή. Από την κορυφή των επιλογών το όνομα του άρχισε να κατρακυλά και οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του και συγκεκριμένα της πλάτης του ήταν όλο και πιο συγκεχυμένες. Η απόφαση του να αλλάξει κολέγιο και ο ξαφνικός τραυματισμός του, άλλαξε όσα είχε δει μέχρι εκείνο το σημείο.

Η πόλη που αμέσως τον λάτρεψα, με την ίδια ταχύτητα τον έκρινε και τον έκανε να μπει σε ένα δύσκολο μονοπάτι μόνος του. Ο κόσμος τον περίμενε, οι οπαδοί, τα Μέσα, αλλά ο Πόρτερ έπρεπε να τα αντιμετωπίσει όλα με την σωστή σειρά. Ο τραυματισμός τους ήταν δύσκολος, το χειρουργείο μονόδρομος και η κριτική που δέχτηκε ως παιδί τεράστια.

Έχει πει την δική του εκδοχή της ιστορίας, την έχει «καρφιτσωμένη» στην προσωπική του σελίδα στο twitter και η πίκρα του είναι προφανής. Πλέον, όλοι ξέρουν ότι έχει έναν σκοπό και αυτός δεν έχει να κάνει με φήμη, δόξα και λεφτά που ακολουθούν συνήθως μια καριέρα στο ΝΒΑ. Έχει να κάνει με ποιον και κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει θετικά κάποιον, που παλεύει και εκείνος να βρει τον δικό του δρόμο.

Τελικά, οι Νάγκετς πόνταραν πάνω του, υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας μαζί του και επέλεξαν να ρίξουν το βάρος στην αποθεραπεία του, με υπομονή και σύνεση. Αυτά τα στοιχεία και σε συνδυασμό με μια δεύτερη εγχείριση κράτησαν τον Πόρτερ έξω όλη την περασμένη σεζόν, με το ντεμπούτο του να γίνεται φέτος.

Κάθε προπόνηση του, κάθε βήμα του και κάθε άλμα του γίνονταν τίτλος και είδηση στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού με τα Μέσα να μην ξεχνούν ότι το ταλέντο είναι εκεί και χρειάζεται πίστη για να λάμψει.

Αυτό γίνεται την φετινή σεζόν. Δεν είναι κρυφό πως ο Πόρτερ Τζ. έκανε την λέξη υπομονή συνώνυμο της πορείας του μέχρι τώρα. Της σύντομης πορείας του που στο μεγαλύτερο της μέρος είχε πόνο και προσπάθεια. Ο νεαρός επέστρεψε στα παρκέ, έχει γίνει σημαντικό κομμάτι των Νάγκετς στην φετινή τους πορεία, αλλά δεν επιλέχθηκε ούτε στους Rising Stars του Αll Star Game και αυτό άνοιξε μερικές πληγές που φάνηκε να είχαν κλείσει.

Ήθελε σαν τρελός να είναι ο νεαρός, να δείξει ότι ανήκει στην γιορτή του μπάσκετ και πίστευε ότι οι εμφανίσεις του τον Ιανουάριο θα τον βοηθούσαν να φτάσει εκεί. Ο Ζάιον Ουίλιαμσον με μόλις 4 παιχνίδια κατάφερε να δει το όνομα του και ο Πόρτερ έμεινε πικραμένος να δουλεύει ακόμα πιο σκληρά.Τα λόγια του λένε την αλήθεια: «Αξίζω να είμαι στο Rising Star, να είμαι σε αυτό το παιχνίδι, αλλά θα παίξω στα playoffs και αυτό αξίζει πολύ παραπάνω για εμένα από αυτό το παιχνίδι».

Από τους 10 παίκτες που ανακοινώθηκαν για την Team USA, έξι από αυτούς είναι σε ομάδες εκτός playoffs και ο Πόρτερ πληγώθηκε. «Δεν ανησυχώ γι' αυτό. Θα συνεχίσω να δουλεύω. Ανησυχώ για την ομάδα και την επιτυχία μας».

Η διακοπή μπορεί να γίνει σπουδαία βοήθεια για τον νεαρό. Θα πάρει ανάσες, θα αποθεραπευτεί και θα έχει την ευκαιρία να προετοιμαστεί για την συνέχεια της λίγκας.

«Θα το χρησιμοποιήσω ως κίνητρο, αλλά δεν παίζω το παιχνίδι με θυμό. Δεν θα βγω εκεί έξω θυμωμένος που δεν τα κατάφερα και θα προσπαθήσω να βάλω πολλούς πόντους. Θα βγω εκεί έξω και θα προσπαθήσω να παίξω το παιχνίδι που αγαπώ. Το να μην με επιλέξουν σίγουρα ρίχνει λίγο λάδι στην φωτιά μου. Αυτό είναι όμως. Είναι η απόφαση άλλων».

Στην νίκη επί του Μιλγουόκι ο Πόρτερ ήταν εξαιρετικός μέχρι να γυρίσει τον αστράγαλο του. Σε 25 λεπτά που πέρασε στο παρκέ πρόλαβε να βάλει 15 πόντους και να μαζέψει 11 ριμπάουντ, όντας διψήφιος για 4η φορά στα τελευταία 6 παιχνίδια.

Η αποθέωση από όλους είναι ένα παράσημο στην προσπάθεια του. Έχει ταλέντο, παίρνει σωστές θέσεις και αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να διδαχθεί, όπως παραδέχτηκε και ο Μαλόουν.

«Έχω ωριμάσει γρήγορα. Θα μπορούσα να βρίσκω πολλές δικαιολογίες, αλλά αυτό δεν επιτρέπεται στην ομάδα. Μου αρέσει αυτό και νιώθω ότι όλοι εδώ αισθάνονται το ίδιο».

Ο νεαρός ρούκι των Νάγκετς έχει παίξει τα 25 από τα τελευταία 26 παιχνίδια της ομάδας του και μετά την διστακτική αρχή του, όπου έψαχνε να βρει τα πατήματα του, πλέον δείχνει καλύτερος σε κάθε ματς. Τον Ιανουάριο μόνο ο Γιόκιτς έχει περισσότερα ριμπάουντ από εκείνον στην ομάδα, ενώ με τους 18 πόντους του κόντρα στους Ουόριορς ολοκλήρωσε 7 συνεχόμενα παιχνίδια διψήφιος, ενώ μέσα στον περασμένο μήνα εκτόξευσε και τα ποσοστά του στο τρίποντο.

Ολοκλήρωσε τον μήνα με το εντυπωσιακό 48.8% και αυτό είναι κάτι που ξεκάθαρα δίνει στην ομάδα του πλεονέκτημα, ενώ συνολικά έχει 43.2%, όντας πρώτος στην ομάδα του και η συνέπεια του έχει γίνει πλέον απαραίτητη. Κάνει την διαφορά σε ριμπάουντ και τρίποντα, ενώ όσα κάνει στην άμυνα δεν μπορούν να μπουν στα στατιστικά του.

Στόχος του είναι ο χρόνος του να ξεπεράσει τα 20 λεπτά στην ομάδα και σίγουρα δεν είναι εύκολο, αφού το Ντένβερ έχει ταλαντούχους παίκτες. Ο Πόρτερ Τζ. έχει δώσει μεγάλη «μάχη» να επιστρέψει, έχει ξεπεράσει τα σκοτάδια του και θέλει πλέον να μείνει μόνιμα στο φως. Έχει όλα τα εφόδια να το κάνει και μένει να δούμε που θα τον φτάσει αυτή η διαδρομή.

 

NBA Τελευταία Νέα