Μέμφις Γκρίζλις: Επιστροφή στο μέλλον! (pics & vids)

Μέμφις Γκρίζλις: Επιστροφή στο μέλλον! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Μέμφις Γκρίζλις: Επιστροφή στο μέλλον! (pics & vids)

bet365

Oι Γκρίζλις βρίσκονται σε τροχιά playoffs και το gazzetta.gr γράφει για την ομάδα που έχει δώσει τα... κλειδιά σε δύο 20χρονια παιδιά (Μοράντ, Τζάκσον), έναν 30χρονο GM και έναν 35χρονο head coach. Προετοιμάζουν το μέλλον, μεταφέροντας το στο παρόν!

Πριν ξεκινήσει η σεζόν ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος των Γκρίζλις δεν περίμενε η ομάδα του να βρίσκεται στην 8η θέση της Δύσης, λίγες μέρες πριν το Αll Star Game.

Η ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει περάσει σε rebuild mode, θέλοντας να επιστρέψει στην postseason.

To Mέμφις το κάνει φέτος με τον δικό του τρόπο, αφήνοντας τους ταλαντούχους του παίκτες να εξελιχθούν και να τραβήξουν την ομάδα στο ρυθμό τους.

Το gazzetta.gr γράφει για την ομάδα που έχει για σταρ 2 20χρονους (Μοράντ, Τζάκσον), στον πάγκο της κάθεται ένας 35χρονος (Τζένκινς) και έχει GM έναν 30χρονο (Λάιμαν), ενώ κανείς παίκτης πρώτης γραμμής δεν ξεπερνάει τα 29 έτη (εξαιρείται ο Ιγκουοντάλα που δεν έχει παίξει λεπτό και θα φύγει).

Ο νέος άρχοντας του Μέμφις

Οι Γκρίζλις επέλεξαν τον Τζα Μοράντ στο Νο.2 του draft, ελπίζοντας πως ο 20χρονος γκαρντ θα τους δικαιώσει. Ο Τζα μέχρι στιγμής δείχνει να αντέχει στην πίεση του ΝΒΑ, πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις.

Mόνο με θαύμα θα χάσει το βραβείο του rookie της σεζόν, αφού μόνο ο Ναν τον απειλεί. Ο εκρηκτικός γκαρντ μετρά 17.4 πόντους, 7.1 ασίστ και 3.4 ριμπάουντ μέσο όρο.

Καθοδηγεί εξαιρετικά τις αρκούδες και τις κάνει να ονειρεύονται playoffs.

Απίθανος ντριμπλέρ, εκρηκτικότατος, φοβερό άλμα που μας έχει χαρίσει μέχρι στιγμής πολλά highlights και πόστερ και φυσικά ένα παραλίγο κάρφωμα που θύμισε αυτό που είχε κάνει ο κορυφαίος dunker ever, Βινς Κάρτερ πάνω στον Βλάντιμιρ Βάις. Παίρνει screen και το εκμεταλλεύεται, πλησιάζοντας με πατημένο το γκάζι το καλάθι. Αλλάζει πολύ γρήγορα κατεύθυνση, κάτι που τον κάνει πολύ δύσκολο στο να τον μαρκάρει κάποιος. Είναι ένα παιδί που μπορεί να αφήσει εποχή!

Καλός πασέρ, κάτι που μαρτυρούν οι 7.1 ασίστ και ο τρόπος που διαβάζει τις αντίπαλες άμυνες. Δεν φτάνει να έχεις γρήγορα πόδια, χρειάζεται και τα ταχύτητα στη σκέψη και την εκτέλεση.

Ο Triple J δεν αστειεύεται

Πάμε και στον άλλο εξαιρετικό 20χρονο ψηλό. Ο Τζάρεν Τζάκσον τζούνιορ ή αν θέλετε JJJ, διανύει τον 2ο χρόνο του στη λίγκα, όμως έχει προλάβει από πέρυσι να μας δείξει το ταλέντο του.

Ικανότατος μέσα στο post, διαθέτει ποικιλία στις κινήσεις του και όλοι ξέρουν πως αν συνεχίσει έτσι θα φτάσει πολύ ψηλά.

Ψηλός που δεν φοβάται να βγει να απειλήσει από μακρία και σουτάρει με το φοβερό 40.9 % τρίποντα. Μετρά 18 πόντους και είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας, κατεβάζει 3.8 ριμπάαουντ, ενώ δίνει και 1.7 μπλοκ ανά παιχνίδι.

Μαζί με τον Μοράντ θα είναι το δίδυμο πάνω στο οποίο θα χτιστούν οι Γκρίζλις. Τα πρώτα δείγματα της συνεργασίας της είναι εξαιρετικά.

Ο 24χρονος και ο 23χρονος

Ο τρίτος πόλος της επίθεσης είναι ο Ντίλον Mπρουκς που βρίσκεται στα 24 του και αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για το Μέμφις. Σκοράρει 15.8 πόντους και κατεβάζει 3.4 ριμπάουντ, σουτάροντας με το εξαιρετικό 40.1% τρίποντα.

Πάμε και στον πέμπτο σκόρερ της ομάδας. Μπορεί ο 23χρονος και rookie Μπράντον Κλαρκ να μην είναι τόσο διαφημισμένος σαν τους πιο έτοιμους Τζάκσον και Μοράντ, όμως την κάνει τη δουλίτσα του και την κάνει καλά.

Σκοράρει 12.1 πόντους, μετρά 5.7 ριμπάουντ στα 21 λεπτά που μένει στο παρκέ. Προσφέρει ποιοτικά λεπτά στον προπονητή του και είναι παίκτης που αν δουλευτεί σωστά, θα προσφέρει πολλά.

Ο 35χρονος head coach που έμαθε διπλα στον Μπουντενχόλζερ

Θα ήταν άδικο να μην σταθούμε στον Τέιλορ Τζένκινς. Ο προπονητής των αρκούδων είναι μόλις 35 ετών, όμως στην πρώτη του χρονιά ως head coach τα καταφέρνει περίφημα.

Δεν είναι τυχαίος αφού έχει θητεύσει δίπλα σε ένα εκ των κορυφαίων προπονητών του ΝΒΑ και νυν προπονητή του Αντετοκούνμπο στους Μπακς του Μάικ Μπουντενχόλζερ.

Βρέθηκε assistant στους Χοκς από το 2013 μέχρι το 2018, ενώ τον ακολούθησε και στους Μπακς πέρυσι, αλλά στη συνέχεια θέλησε να πέσει στα βαθιά, όντας εκείνος το απόλυτο αφεντικό σε μια ομάδα.

Οι Γκρίζλις του δεν είναι τυχαία στην 8η θέση της Δύσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν παίξει όμορφο μπάσκετ.

Ο Ιανουάριος της εκτόξευσης

Στα τέλη Δεκέμβρη κανείς δεν περίμενε πως οι Γκρίζλις θα βρίσκονται στην εξίσωση για τα playoffs.

Τέλη Ιανουαρίου όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Τον Ιανουάριο οι αρκούδες πετούσαν φωτιές.

Έκαναν μια ήττα στις 3 Γενάρη από τους Κινγκς, αλλά στη συνέχεια πάτησαν γκάζι, φτάνοντας σε 7 σερί νίκες και στην 8η θέση της Δύσης.

Σε αυτό το διάστημα πήραν το μεγάλο διπλό (140-114) κόντρα στους Κλίπερς, ενώ εκτέλεσαν και τους Ρόκετς του Χάρντεν.

Στο τελευταίο τους παιχνίδι επιβλήθηκαν των Πίστονς μέσα στο Ντιτρόιτ και κράτησαν την 8η προνομιούχο θέση της Δύσης.

Εμπιστεύτηκαν τις τύχες τους σε 30χρονο GM

Ο Ζακ Κλέιμαν είναι ο GM και αντιπρόεδρος της ομάδας. Αυτός που ανέλαβε να οδηγήσει την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών με τις κινήσεις. Είναι μόλις 30 χρονών και πήρε τη θέση τον Απρίλη του 2019.

Είναι το Νο.1 στο front office των αρκούδων. Η επιλογή Μοράντ του βγήκε, αλλά και ο Μπράντον Κλαρκ και πρέπει να του πιστωθεί.

Επίσης θέλησε να εμπιστευτεί μαζί φυσικά με τον Τζένκινς νεαρά παιδιά και φαίνεται πως δικαιώνεται και σε αυτό. Έχε δρόμο μπροστά του για να θεωρηθεί καλός GM, αλλά τα πρώτα δείγματα μας φανερώνουν έναν άνθρωπο ανοιχτόμυαλο που δεν φοβάται να κάνει κάτι το καινούριο, να εμπιστευτεί το καινούριο αίμα.

Ζουν το παρόν, προετοιμάζουν το μέλλον

Αν δει κάποιος το ρόστερ των Γκρίζλις θα καταλάβει πως κανείς δεν είναι πάνω από 29 ετών, ανα εξαιρέσουμε τον Ιγκουοντάλα που απλά πιάνει χώρο, δεν έχει παίξει λεπτό και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Μεγαλύτερος σε ηλικία ο Κράουντερ που μοιάζει βετεράνος μπροστά στα νεούδια. Έχει πάρει σημαντικές εμπειρίες ειδικά στους Σέλτικς, στους Καβς και τους Μάβερικς.

Αναλυτικά οι ηλικίες των 12 παικτών που δίνει τον περισσότερο χρόνο ο Τζένκινς (Μοράντ, Τζάκσον, Κράουντερ, Μπρουκς, Κλαρκ και Βαλαντσιούνας φυσικά είναι πολλά βήματα παραπάνω από τους υπόλοιπους που γεμίζουν το rotation).

20 ετών: Τζάκσον, Μοράντ

21 ετών: Μέλτον

23 ετών: Κλαρκ, Τζόουνς

24 ετών: Μπρουκς, Άλεν, Γκούντουριτς

26 ετών: Άντερσον

27 ετών: Βαλανσιούνας

28 ετών: Χιλ

29 ετών: Κράουντερ

 

NBA Τελευταία Νέα