Ράουτινς: Ο τριποντέρ-ανάσα στα γκαρντ του Παναθηναϊκού! (vids)

Ράουτινς: Ο τριποντέρ-ανάσα στα γκαρντ του Παναθηναϊκού! (vids)

Νίκος Καρφής
Ράουτινς: Ο τριποντέρ-ανάσα στα γκαρντ του Παναθηναϊκού! (vids)
Ο Άντι Ράουτινς βρίσκεται πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και το gazzetta.gr στέκεται στις κορυφαίες τρίποντες... παραστάσεις του, αλλά και στις καλύτερες σεζόν της καριέρας του Καναδού σουτέρ.

Μια... ανάσα από την απόκτηση του Καναδού γκαρντ Άντι Ράουτινς βρίσκεται ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ.

Οι πράσινοι ήθελαν να ενισχυθούν στην περιφέρεια και όπως όλα δείχνουν θα βάλουν στο δυναμικό τους έναν εξαιρετικό σουτέρ τριών πόντων.

Έψαχνε ενίσχυση στα γκαρντ

Φέτος οι πράσινοι έχουν στηριχτεί κατά κύριο λόγο στους Καλάθη, Ράις και Φριντετ στις θέσεις των γκαρντ.

Μπορεί οι 3 τους να έχουν δώσει σημαντικές λύσεις στους πράσινους, αλλά μια επιπλέον επιλογή θα έλυνε τα χέρια του Πιτίνο.

Ο Ράουτινς δείχνει να είναι το... κομμάτι που έλειπε στο παζλ του Παναθηναϊκού, αφού μιλάμε για έναν ικανότατο σουτέρ στη θέση «2» που θα αποτελέσει ισχυρή δυάδα με τον Φριντέτ στο θέμα των τριποντέρ της ομάδας.

Ένας παίκτης του τριφυλλιού γνωρίζει καλά τον Καναδό και δεν είναι άλλος από τον Ουέσλι Τζόνσον. Παρέα έπαιξαν στο στο Syracuse τη σεζόν 2009-10.

Τη σεζόν 2018-19 είχε 14,3 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2,9 ασίστ με τη φανέλα της Μπαχτσεσεχίρ στο τουρκικό πρωτάθλημα, φτάνοντας στο εντυπωσιακό 44,5 % από το... αγαπημένο του κομμάτι.

Αυτό το ποσοστό δεν ήταν τυχαίο, καθώς και με τη φανέλα της Μπάνβιτ στο BCL είχε 40.4% τρίποντα.

Οι Νικς και η 2η κορυφαία σεζόν της καριέρας του στη Μπαχτσεσεχίρ

Ο Ράουτινς έχει παίξει κατά σειρά στο Syracuse, Νικς, Αλικάντε Οκλαχόμα Σίτι Μπλου (G-League), Σκάιλαινερς, Βαρέζε, Γκαζιαντέπ, Μπάνβιτ και Μπαχτσεσεχίρ.

Τα καλύτερα νούμερα στο σκοράρισμα τα είχε στους Σκάιλαϊνερς, εκεί που μέτρησε 15.5 πόντους και σούταρε με 43.8% τρίποντα.

Στην Μπαχτσεσεχίρ που έπαιξε όλη τη σεζόν 2018-19, έκανε την 2η κορυφαία σεζόν της καριέρας του. Είχε 14.3 πόντους και 44.5% τρίποντα όπως είπαμε και παραπάνω. Αυτό είναι και το καλύτερο ποσοστό στην μπασκετική του σταδιοδρομία.

Αρκετά ψηλά σε πόντους και τρίποντα ήταν στην 2η σεζόν του στη Γκαζιαντέπ, έχοντας 13.5 πόντους και 39% τρίποντα.

Ξεχωριστό για αυτόν ήταν και το πέρασμα του από τους Νικς (2010-11), αν και αγωνίστηκε μόλις σε 5 ματς με 1.6 πόντους μέσο όρο.

Οι αγαπημένες του κινήσεις

Ο Καναδός λατρεύει να σουτάρει αμέσως μετά το screen που θα πάρει από τον συμπαίκτη του. Η εκτέλεση του είναι άμεση, κάτι που δεν αφήνει πολλά περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλη άμυνα. Επίσης αρέσκεται στο να κινείται χωρίς την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή βγάινει από τα off ball screen που δημιουργούν οι συμπαίκτες του για να... εκτελέσει.

Σε πολλές περιπτώσεις παρατηρεί την κίνηση του συμπαίκτη του στη καρδιά της... ρακέτας και ακροβολίζεται στις γωνίες για να πάρει το ελεύθερο σουτ. Η δουλειά και οι κινήσεις που κάνει χωρίς την μπάλα είναι το... μισό καλάθι για αυτόν, αφού κερδίζει αρκετό χρόνο για να εκτελέσει όπως αυτός θέλει. Αξίζει κάποιος να δει πως κινείται στην επίθεση πάνω στο παρκέ, όταν δεν έχει την μπάλα.

Τα... όργια με ΑΕΚ και η βραδιά με τα 10/11 τρίποντα

Σίγουρα αρκετοί φίλαθλοι της ΑΕΚ θα τον θυμούνται από το ματς της Ένωσης με την Μπάνβιτ στις 10 Γενάρη του 2018.

Τότε ο Καναδός ήταν πρωταγωνιστής στη νίκη των Τούρκων. Είχε.. πάρει φωτιά κόντρα στην Βασίλισσα, βοηθώντας την Μπάνβιτ να φτάσει στο 78-71.

Ο Ράουτινς είχε 23 πόντους, αλλά εκεί που θα πρέπει να σταθούμε είναι στα τρίποντα.

Τελείωσε το ματς με 7/8 τρίποντα και έδειξε το μεγάλο του ατού.

Μεγάλη εμφάνιση έκανε στο παιχνίδι της Μπαχτσεσεχίρ με την Μπουγιουκτσεκμετσέ. Οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, έχοντας 30 πόντους και 6 τρίποντα.

Φυσικά υπάρχει και άλλη μια βραδιά που το... τερμάτισε. Στις 5 Μάη του 2017 η Γκαζιαντέπ έπαιξε με την Usak Universitesi, με τον Ράουτινς να κλέβει την παράσταση.

Πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 32 πόντους, σουτάροντας με το απίθανο 10/11 τρίποντα στη νίκη της ομάδας του με 111-91.

Κορυφαία επίδοση στις ασίστ είναι οι 12 που μοίρασε κόντρα στη Γεσιλγκιρεσούν και στα ριμπάουντ τα 12 που μάζεψε στο ματς της Βαρέζε με την Βίρτους Μπολόνια,