Άλεξ Καρούσο: Ένας ΝΒΑer, που... δεν είναι ΝΒΑer (vids)

Άλεξ Καρούσο: Ένας ΝΒΑer, που... δεν είναι ΝΒΑer (vids)

Αντωνία Σπανού
Άλεξ Καρούσο: Ένας ΝΒΑer, που... δεν είναι ΝΒΑer (vids)

bet365

Ο Άλεξ Καρούσο δεν μοιάζει σε καμία περίπτωση με μπασκετμπολίστα του ΝΒΑ, ο κόσμος δεν τον αναγνωρίζει, αλλά μέσα στο παρκέ ζει το όνειρο του και παλεύει γι' αυτό.

«Όταν επιστρέφω σπίτι έχω κάποιους οπαδούς, αλλά δεν είμαι συνηθισμένος εδώ», το βίντεο είναι μοναδικό. Ένας τύπος περνάει δίπλα από τον Καρούσο, αναρωτιέται αν είναι παίκτης που παίζει στους Λέικερς και με ερώτηση σκέφτεται αν τον λένε Καρούσο.

Όλη η καριέρα του Άλεξ Καρούσο μπορεί να έχει ως περίληψη το παρακάτω βίντεο. Ο παίκτης των Λέικερς είναι ξεχωριστός. Το όνομα του ανοίγει αρκετές συζητήσεις, όχι τόσο μπασκετικές, αλλά αρκετά διασκεδαστικές. Όλο αυτό προκύπτει από την εμφάνιση του.

Ο Καρούσο είναι 25 χρονών, αν και δείχνει μεγαλύτερος, έχει αρχίσει να χάνει τα μαλλιά του και γενικά δεν μοιάζει σε τίποτα με τον κλασσικό παίκτη της λίγκας, που τραβάει τα βλέμματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αν τον δεις μπορείς να μαντέψεις πολλά πράγματα ότι κάνει στην ζωή του, αλλά δύσκολα τον λες παίκτη του ΝΒΑ. Πριν από μερικές ημέρες είχε μιλήσει στο Bleacher Report γι' αυτό που ζει και για το ποσοστό που το βιώνει και είχε κάνει αίσθηση.

«Δεν έχει σταματήσει. Παίρνω πολλά tweets αποθέωσης που μου λένε ότι είμαι ο GOAT, ή με λένε Carus-god ή κάτι τέτοια τρελά».

Αυτά που συμβαίνουν με τον παίκτη των Λέικερς είναι απίστευτα. Από που να ξεκινήσεις και που να το αφήσεις. Πριν από έναν μήνα περίπου αποκαλύφτηκε ένα τρομερό graffiti με τους μεγαλύτερους παίκτες του ΝΒΑ να... υποκλίνονται στον Καρούσο. Ο κόσμος λατρεύει να τον... αγαπάει και ο ξεχωριστός τρόπος που γίνεται αυτό κάνει και τον ίδιο ακόμα πιο ξεχωριστό.

Ο Καρούσο έχει καταφέρει να παίζει στο ΝΒΑ σε μια από τις πιο διάσημες ομάδες, δίπλα στον ΛεΜπρον, σε μια διάσημη πόλη και εκείνος να μοιάζει τόσο ξένος εκεί. «Δεν είμαι... Χόλιγουντ», είχε παραδεχτεί και μάλιστα έχει επιλέξει την γειτονιά του να ΜΗΝ μοιάζει με μια του Λ.Α.

Η εμφάνιση του είναι η πλέον απαρατήρητη στο Λος Άντζελες και μπορεί να έχει το ύψος, όμως τα χαρακτηριστικά που έχει ως παίκτης σταματούν εκεί. Το ντύσιμο του και η εμφάνιση του δεν παραπέμπουν σε ΝΒΑer και μέχρι και η λίγκα την έχει πατήσει με αυτό.

Ο Καρούσο ανέβασε μια φωτογραφία από το καλοκαίρι, όπου έκανε βάρη και της έκανε photoshop ώστε να φαίνεται πιο γυμνασμένος. Η λίγκα είπε να έχει το κεφάλι της ήσυχο και τον κάλεσε άμεσα για drug test κάτι που είχε βγάλει ο ίδιος στον λογαριασμό του.

«Νομίζω ότι μια αγορά όπως το Σαν Αντόνιο ή το Σάρλοτ ή το Μιλγουόκι θα μου πήγαινε πιο πολύ. Είναι αστείο ότι είμαι εδώ. Είναι αστείο γιατί είναι το Λος Άντζελες».

Τα όσα γίνονται με τον Καρούσο ξεπερνούν κάθε φαντασία. Όταν ο ΛεΜπρον Τζέιμς είχε περάσει στην τέταρτη θέση με τους σκόρερ όλων των εποχών πήγαν όλοι να τον συγχαρούν και τον Άλεξ, του έχουν βάλει μια φωνή η οποία ότι υποτίθεται ότι συστήνεται στον «Βασιλιά». Ο Καρούσο το είχε ανεβάσει από μόνος του, όντας χαρούμενος και εύκολα καταλαβαίνει κανείς τις διαστάσεις που έχει πάρει αυτό το πείραγμα. Πάντως μέσα στο πείραγμα ο Καρούσο λαμβάνει και πολλή αγάπη και αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβάνεται.

«Νομίζω ότι είναι ο τρόπος που παίζω. Κάθε παιχνίδι βγαίνω έξω και παίζω όσο σκληρά μπορώ και νομίζω ότι ο κόσμος το εκτιμά αυτό. Επίσης είναι ότι μοιάζω με απλό άνθρωπο. Όλοι θέλουν να μείνουν στο... ''είναι ένας από εμάς που το κάνει'', κάτι που είναι αστείο γιατί νιώθω σαν κανονικός άνθρωπος. Περπατάω και δεν νιώθω ψηλός, δεν νιώθω λες και είμαι ο τύπος που παίζει στους Λέικερς. Αλλά είναι μια πραγματικότητα».

Το καλοκαίρι ανανέωσε το συμβόλαιο του με τους Λέικερς για δύο χρόνια και 5.5 εκατομμύρια δολάρια, έγινε ο πρώτος που παίκτης που καταφέρνει κάτι τέτοιο κατευθείαν από τον G League, κάνει ό,τι μπορεί στο παρκέ και αποτελεί φυσικά μέλος της ομάδας, έστω αν και εκείνος έχει κάποιες αμφιβολίες.

«Σκέφτεσαι ότι στους Λέικερς είναι ο ΛεΜπρον, ο Ντέιβις, ο Ρόντο, ο Γκριν και είμαι και εγώ», θα πει, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα καρφώματα του γυρίζουν κεφάλια και ο ίδιος βρίσκει ιδιαίτερα αστείο που ο κόσμος πιστεύει ότι δεν μπορεί να καρφώσει.

«Το αστείο είναι ότι το κάνω αυτό από το Λύκειο», παραδέχτηκε στην εκπομπή του ESPN. «Δεν είναι κάτι καινούργιο για εμένα. Αλλά δεν έπαιζα στο ΝΒΑ, ο κόσμος δεν έβλεπε τα βίντεο. Είναι αστείο»

Ο Καρούσο και αυτά που κάνει ως γκαρντ μέσα στο παρκέ, δεν μετριούνται στην ίδια στατιστική που μετριούνται του ΛεΜπρον ή του Ντέιβις. Προσπαθεί να είναι χρήσιμος, είναι σκληρός στην άμυνα και καθοδηγεί την ομάδα. Το... μυστικό είναι πως ο Άλεξ είναι... πολλά πράγματα, για πολλούς ανθρώπους. Έξω από πρότυπα και προκαταλήψεις, ένα πιτσιρικάς που ξεκίνησε από το κολέγιο του, δεν βρήκε θέση στο ντραφτ, αλλά βρήκε θέση στο ΝΒΑ γι' αυτά που δίνει και ως παίκτης και ως προσωπικότητα.

Το τελευταίο καιρό δυσκολεύτηκε με το σουτ του, αλλά κατάφερε να αντεπεξέλθει και να καταφέρει να βρει ρυθμό. «Δεν είναι αμφιβολία, είναι απόγνωση. Σπαταλάω τόσο χρόνο και θέλω να είναι τέλεια. Δεν θέλω να χάνω πόντους, θέλω να πετυχαίνω κάθε σουτ, θέλω να κάνω όλες τις σωστές πάσες. Αυτός είμαι».

Ο Καρούσο είναι η ευχάριστη έκπληξη των φετινών Λέικερς, που είναι γεμάτη αστέρες. Κάνει σταθερά αυτό που πρέπει, είναι απροσπέλαστος στην άμυνα και επιλέγει με προσοχή τι θα κάνει σε κάθε κατοχή και επίσης είναι ο παίκτης που έχει ξεχωριστή αδυναμία ο «Βασιλιάς». Δεν είναι λίγες οι φορές που τον έχει αποθεώσει και μάλιστα δημόσια ή έχει εκφραστεί με θαυμασμό για εκείνον.

Ο παίκτης ρωτήθηκε για τον ξεχωριστό τους δεσμό και απάντησε: «Πιστεύω ότι εκτιμά τον επαγγελματισμό μου. Παίζω σκληρά. Το ξέρει αυτό. Καταλαβαίνω το παιχνίδι, καταλαβαίνω τους χώρους και το πως θα ελευθερώσω τους συμπαίκτες μου. Πολλά από αυτά τον ευνοούν, γιατί συνήθως είμαι εκείνος που πιάνουν οι πιο κοντοί παίκτες. Αλλά στο τέλος πιστεύω ότι εκτιμά την ανταγωνιστικότητα μου. Θέλει να κερδίζει, είναι ανταγωνιστικός και στο τέλος της ημέρας πιστεύω ότι αυτό είναι το καλύτερο μου. Παίζω σκληρά, ανταγωνίζομαι».

Είναι ένας ΝΒΑer, που όμως δεν μοιάζει με έναν και αυτά που κάνει μέσα στο παρκέ, δεν αφήνουν κανέναν παραπονεμένο. Πλέον, το Λος Άντζελες είναι το σπίτι του και καλύτερα δεν θα μπορούσε να ταιριάζει εκεί.

 

NBA Τελευταία Νέα