Παπαπέτρου: «Υπάρχει μεγάλη ποιότητα επιθετικά, να μην χάνουμε το μυαλό μας»

Νίκος Καρφής
Παπαπέτρου: «Υπάρχει μεγάλη ποιότητα επιθετικά, να μην χάνουμε το μυαλό μας»
O Iωάννης Παπαπέτρου μίλησε στη Euroleague Greece μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Εφές και στάθηκε στην ποιότητα του «τριφυλλιού» στον επιθετικό τομέα, όμως υπογράμμισε πως δεν θα πρέπει να χάνεται η συγκέντρωση και η προσήλωση στην άμυνα.

Ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω του την βαριά ήττα από την Χίμκι στη Μόσχα (103-86) και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα στη Euroleague.

Η Εφές που πέρυσι ήταν η φιναλίστ της διοργάνωσης και φέτος είχε ξεκινήσει με 4-1 πριν έρθει στο ΟΑΚΑ, δεν μπόρεσε να βρει απαντήσεις στα προβλήματα που της έβαλαν οι… πράσινοι κατά τη διάρκεια του ματς. Η ομάδα του Πεδουλάκη έμαθε από τα λάθη της στα προηγούμενα ματς, πάτησε... γκάζι στην 4η περίοδο και έφτασε στην 2η εντός έδρας νίκη (86-70), ανεβαίνοντας στο 3-3 πριν τις... μάχες με Βαλένθια και Άλμπα στην Αθήνα.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στη Euroleague Greece μετά το τέλος της αναμέτρησης και στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι που η ομάδα του βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα: «Είναι μια πολύ σημαντική νίκη από βαθμολογικής πλευράς και από θέμα ψυχολογίας. Δεν θα πω ότι έχουμε κάνει κακές ήττες. Σίγουρα έχουμε χάσει παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσουμε. Αυτή την περίοδο ψάχνεις νίκες. Όλοι χάνουν, όλοι κάνουν κακές ήττες. Όλοι κάνουν καλές νίκες. Εμείς ψάχνουμε νίκες και σήμερα είναι ένα πολύ σημαντικό comeback από το προηγούμενο παιχνίδι».

Κόντρα στους Τούρκους, ο Ταϊρίς Ράις έκανε το step up σε επίθεση με 18 πόντους, ενώ έκανε σπουδαία δουλειά στην άμυνα. Από την πλευρά του ο Παπαπέτρου (14 πόντοι με 2/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ) ήταν ο άνθρωπος που… άναψε τη σπίθα για να έρθει τελικά η νίκη του τριφυλλιού, κάνοντας σπουδαία πράγματα στο 2ο ημίχρονο και… τελειώνοντας το σύνολο του Αταμάν μαζί με τους Ράις και Παπαγιάννη (10 πόντοι και 7 ριμπάουντ).

Ο Έλληνας φόργουορντ στάθηκε στην ποιότητα που έχει ο Παναθηναϊκός στον επιθετικό τομέα, ξεχώρισε τον Νικ Καλάθη και επισήμανε τη σημασία της άμυνας. Επίσης σχολίασε την έλλειψη συγκέντρωσης σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού. Τρανό παράδειγμα σε αυτό, το ματς κόντρα στη Βιλερμπάν, όπου το τριφύλλι έχασε τη νίκη μέσα από τα... χέρια του, αλλά και η εντός έδρας ήττα από την Αρμάνι.

«Υπάρχει μεγάλη ποιότητα στην ομάδα. Έχουμε σουτέρ. Κανείς δεν αμφισβητεί αυτό το πράγμα. Νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει πολυφωνία. Έχουμε τον Νικ που πασάρει και βρίσκει εξαιρετικά όλους μας. Νομίζω πως επιθετικά δεν είναι τόσο κακή η δουλειά μας, όσο όταν χάνουμε λίγο το μυαλό μας και τη συγκεντρωσή μας. Το μεγαλύτερο μας θέμα είναι στην άμυνα. Σήμερα κάναμε αρκετά καλή δουλειά σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού. Να ξεκινάμε από την άμυνα, γιατί έτσι βασίζουμε το παιχνίδι μας»

Ο Παναθηναϊκός απέτρεψε ακόμα ένα… θρίλερ (όπως με Βιλερμπάν και Αρμάνι) και τελικά έριξε νοκ-άουτ την Εφές σαν μποξέρ, κάτι που είχε ζητήσει ο Αργύρης Πεδουλάκης στις αρχές Οκτώβρη. Δηλαδή ήθελε να βλέπει την ομάδα του να… τελειώνει τα ματς για να μην μπαίνει σε μπελάδες στο τέλος.

Επί του θέματος ο Έλληνας φόργουορντ σχολίασε: «Το σημαντικό είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να βελτιώνεσαι. Στη ζωή όλοι κάνουν λάθη, όλοι πέφτουν. Πρέπει όμως να μαθαίνεις από αυτά και να βελτιώνεσαι. Νομίζω ότι δείχνουμε σταδιακή βελτίωση, καλύτερο πρόσωπο παιχνίδι με το παιχνίδι και το σημαντικό είναι να συνοδεύεται με νίκες».

Για ακόμη μια φορά η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ ήταν εκπληκτική και βοήθησε την ομάδα του Πεδουλάκη να φτάσει στη νίκη, σε κάτι που στάθηκε και ο δεύτερος σκόρερ του Παναθηναϊκού κόντρα στην Εφές: «Θέλουμε να είναι το μεγάλο μας ατού η έδρα μας για ακόμη μια σεζόν. Θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια εδώ γιατί έχουμε πολύ δυνατή έδρα. Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλο αυτόν τον κόσμο που πληρώνει και έρχεται να μας δει. Πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο και μακάρι να έρθουν και τα αποτελέσματα».

Σημαντικό ρόλο στο θέμα της επιθετικής λειτουργίας του Παναθηναϊκού έπαιξε και η νοοτροπία που μπήκε η ομάδα στο ματς: «Μερικές φορές είναι θέμα μέρας, η προσωπική μου άποψη είναι πως είναι θέμα μυαλού. Πρέπει να μπαίνεις με σωστή νοοτροπία στο ματς. Έχουμε πολλούς παίκτες που έπαιξαν σκληρά και ανέβασαν το επίπεδο τους στην άμυνα. Βρίσκεις τον ρυθμό σου από την άμυνα, βρίσκεις αυτοπεποίθηση και μετά είναι πιο εύκολο να βάλεις σουτ στην επίθεση».

Στο τέλος στάθηκε στο πλάνο του Παναθηναϊκού στο ματς και στον τρόπο αντιμετώπισης της Εφές: «Σίγουρα δεν μπορείς να τα κόψεις όλα. Κάναμε πολύ καλή δουλειά στον Μίτσιτς, κάναμε καλή δουλειά σε όλους τους υπόλοιπους. Ο Λάρκιν έβαλε μερικά δύσκολα σουτ , ίσως ήταν και μερικές δικές μας αδράνειες. Σίγουρα είναι καλός παίκτης και θα σκοράρει. Το σημαντικό είναι το αποτέλεσμα».