Ο ΟΦΗ καθάρισε το «γήπεδο» και οπλίζει τον Σίμο με στήριξη και υπομονή

Ο ΟΦΗ καθάρισε το «γήπεδο» και οπλίζει τον Σίμο με στήριξη και υπομονή

Δημήτρης Ρούσσος
Ο ΟΦΗ καθάρισε το «γήπεδο» και οπλίζει τον Σίμο με στήριξη και υπομονή

bet365

Ο Γιώργος Σίμος αποτελεί και τυπικά τον νέο προπονητή του ΟΦΗ, που με βάση τον ξεκάθαρο τρόπο λειτουργίας και τα δεδομένα οργάνωσης και διοίκησης ετοιμάζεται να δει το «στοίχημά» του στην πράξη.

Έχει ολοκληρωθεί μια σεζόν, ή διαφορετικά ένα ημερολογιακό έτος και… κάτι, από τότε που ο ΟΦΗ επέστρεψε στη Super League, εντούτοις, σήμερα τίποτα δεν θυμίζει την κατάσταση που επικρατούσε στους Ομιλίτες τον Ιούλιο του 2018.

Η έλευση του Μιχάλη Μπούση, η αγορά των μετοχών της ΠΑΕ, η οικονομική ισορροπία που αντικατέστησε την επισφάλεια και τη νοοτροπία «προχωράμε και βλέπουμε», με χαμηλούς στόχους σε μεταγραφές, αποτελέσματα και πλασάρισμα στη βαθμολογία. Ο σύλλογος οργανώθηκε στα πρότυπα του αγαπημένου ολλανδικού μοντέλου του νέου Διευθυντή Ποδοσφαίρου, Γιάννη Σαμαρά, που μαζί με τα υπόλοιπα «παιδιά» του Ευγένιου Γκέραρντ και υπό τις ευλογίες του ισχυρού «αφεντικού», έχουν βάλει την ομάδα σε άλλη τροχιά.

Αυτή δεν αποτυπώνεται σε ακριβές μεταγραφές, υπερβάσεις στα λόγια, πολυτέλειες και «λούσα» αναντίστοιχα της εποχής, αλλά σε έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο λειτουργίας, όχι μόνο σε σύγκριση με τον ΟΦΗ του καλοκαιριού του 2018, αλλά και με τη συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων ελληνικών ΠΑΕ.

Η οργάνωση του ΟΦΗ μπορεί να παρομοιαστεί μόνο με τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, αφού ο Παναθηναϊκός «αγκομαχάει» εδώ και καιρό. Διακριτοί ρόλοι, πλούσιο οργανόγραμμα στελεχών, άνθρωποι με πείρα και συναισθηματική ταύτιση με την ομάδα και συγχρονισμός της ομάδας με το 2019 σε όλα τα επίπεδα, από το τμήμα Επικοινωνίας και media μέχρι τις υποδομές και τις επιχειρηματικές αποφάσεις που επηρεάζουν περισσότερο.

Η λειτουργικότητα, ασχέτως αποτελεσμάτων και στόχων, βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΟΦΗ θα κυνηγήσει το… πρωτάθλημα, αλλά τη διάκριση, όπως αυτή έχει νοηματοδοτηθεί στο ξεκίνημα της νέας προσπάθειας. Σε αυτή, κεντρικό ρόλο θα παίξει ένα πρόσωπο άγνωστο στο ευρύ κοινό, ο Γιώργος Σίμος. Με τις ευλογίες του Γιάννη Σαμαρά θα αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση των «μελανόλευκων», με μηδενική εμπειρία σε επίπεδο Super League και πρώτων ομάδων, αλλά με εγγύηση την στήριξη και τον «εξοπλισμό» του συλλόγου.

Ο ΟΦΗ καθάρισε το «γήπεδο» και οπλίζει τον Σιμο με στήριξη και υπομονή

Οι τελευταίες κινήσεις σε αυτή την κατεύθυνση έγιναν προ εβδομάδας, με την επιστροφή των Νίκου Νιόπλια και Γρηγόρη Τσινού, που ανέλαβαν πόστο στην ομάδα, ο πρώτος ως συντονιστής ποδοσφαίρου και ο δεύτερος ως team manager, δίπλα στον Παύλο Αδάμο, που βρίσκεται από πέρυσι στην ομάδα και πλέον θα έχει ρόλο «συνδετικού κρίκου» του ποδοσφαιρικού τμήματος με τη διοίκηση.

Ουσιαστικά ο Νιόπλιας θα βρίσκεται στο πλευρό του Σαμαρά, που θα συντονίζει ως ο Νο.1 την διεύθυνση της ομάδας. Ο Αδάμος θα μεταφέρει από τη διοίκηση στην ομάδα και τούμπαλιν οτιδήποτε αφορά την καθημερινότητα της λειτουργίας της και ο Τσινός θα επιμελείται οποιουδήποτε θέματος προκύπτει στα αποδυτήρια, στο προπονητικό κέντρο και στο γήπεδο.

Ο ΟΦΗ καθάρισε το «γήπεδο» και οπλίζει τον Σιμο με στήριξη και υπομονή

Η τριανδρία ανέλαβε ουσιαστικά το «σκούπισμα» του γηπέδου στο οποίο καλείται να… παίξει μπάλα ο Σίμος. Θα αποτελεί το αντιστάθμισμα της απειρίας του στη διαχείριση κάθε λογής καθαρά αγωνιστικού θέματος προκύπτει, αφήνοντάς τον να αφοσιωθεί σε θέματα απολύτως συμβατά με την κατάρτιση και τις παραστάσεις του. Το γεγονός ότι δεν έχει προπονήσει ως τώρα στην καριέρα του πρώτη ομάδα σε σύλλογο σίγουρα θα αποτελέσει πρόκληση για τον 41χρονο προπονητή, ωστόσο αμφιβολίες για τις ικανότητές του δεν υπάρχουν.

Η συνεργασία του με τον Σαμαρά στο παρελθόν στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ, όταν ο Σίμος ήταν προπονητής στις υποδομές, έχουν πείσει τον Διευθυντή Ποδοσφαίρου των Κρητικών πως είναι ο κατάλληλος, αλλά και ο πιο συμβατός με τη νοοτροπία και τον τρόπο λειτουργίας της ΠΑΕ, αφού γνωρίζει τον τρόπο σκέψης του επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος, συνεννοείται μαζί του με… μια ματιά και θέλει να διαμορφώσει μια ομάδα που θα παίζει σύμφωνα με τα πρότυπα που έχει εκείνος ορίσει.

Ο ΟΦΗ καθάρισε το «γήπεδο» και οπλίζει τον Σιμο με στήριξη και υπομονή

Με την πλαισίωσή του με ανθρώπους για κάθε δουλειά εκτός των τεσσάρων γραμμών, ο ΟΦΗ θέλει να απαλείψει τους «αστερίσκους» που αναπόφευκτα συνοδεύουν τον Σίμο στην πρώτη «ζόρικη» αποστολή της καριέρας του. Από κάθε άποψη, πρόκειται για επένδυση, που είτε θα βάλει έναν νέο προπονητή στον «χάρτη», είτε θα διδάξει τον σύλλογο ενόψει της συνέχειας. Αυτή πάντως θα διαμορφωθεί με βάση αυτό το οργανόγραμμα και τη συγκεκριμένη λογική και ο ΟΦΗ έχει προβεί σε κάθε είδους ενέργεια, προκειμένου να τη δει να πετυχαίνει και έχει την υπομονή να τη δει να εξελίσσεται πλήρως.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα