Ντρέιμοντ Γκριν: O... αφανής MVP των Ουόριορς! (vids)

Ντρέιμοντ Γκριν: O... αφανής MVP των Ουόριορς! (vids)

Ντρέιμοντ Γκριν: O... αφανής MVP των Ουόριορς! (vids)

bet365

Ο Ντρέιμοντ Γκριν έχει αποδείξει ότι όποτε τον χρειάζεται η ομάδα του είναι εκεί και για ακόμα μια φορά έκανε step up για τους Ουόριορς και χωρίς την διαφήμιση που έχουν οι συμπαίκτες του.

Τσέλσι - Άρσεναλ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Όταν κάποιος σκέφτεται τους Ουόριορς το μυαλό του πηγαίνει στον Κάρι, τον Ντουράντ, τον Τόμπσον και κάπου εκεί μπαίνει στην εξίσωση και ο Ντρέιμοντ Γκριν. Ένας παίκτης που θεωρείται το... κακό παιδί των Πρωταθλητών, αλλά είναι πάντα εκεί για να μαζέψει όλη την κριτική και να κάνει όλα όσα πρέπει για να αφήσει τους υπόλοιπους να χαρούν την λάμψη των βραβείων τους.

Είναι εκείνος που θα τσακωθεί, θα παίξει αντιαθλητικά και γενικά θα κάνει όλα τα... άσχημα για να βρουν τον χώρο οι συμπαίκτες του να... παίξουν την μπάλα τους και να τραβήξουν τα θετικά φώτα της δημοσιότητας.

Δεν έχει το ταλέντο που έχουν οι υπόλοιποι, αλλά κάνει άλλα πράγματα που είναι απαραίτητα σε μια ομάδα και ειδικά στους Ουόριορς που έχει μπόλικους MVP και All Stars. Πλέον, με τον Ντουράντ εκτός σε αυτά τα playoffs όλοι έχουν αναγκαστεί να κάνουν το step up και ο Γκριν το ίδιο. Κάθισε και σκέφτηκε όλα όσα πρέπει να αλλάξουν για να είναι πιο αποτελεσματικός και το κατάφερε με εξαιρετικό τρόπο, αφού ήταν πολύ καλός στους Τελικούς της Δύσης κόντρα στους Μπλέιζερς.

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΧΘΡΟΥΣ

Ο Γκριν δεν είναι ο αγαπημένος παίκτης του ΝΒΑ. Ίσως το αντίθετο. Οι παίκτες της λίγκας τον ψήφισαν ως τον πιο υπερτιμημένο παίκτη της λίγκας μαζί με τον Ουέστμπρουκ, τσακώνεται με αντιπάλους και όλα όσα έκανε στον Χάρντεν κόντρα στους Ρόκετς έγινε και πάλι πρώτο θέμα σε όλα τα μίντια, με την κριτική να είναι αιχμηρή για ακόμα μια φορά.

Ο Τζέιμς Χάρντεν δέχτηκε χτύπημα στο μάτι από τον Γκριν μετά από διεκδίκηση στο Game 2 της σειράς και με το σκορ στο 19-8, 5:12 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου έφυγε για τα αποδυτήρια. Μπορεί ο Ντρέιμοντ Γκριν να του ζήτησε συγγνώμη, αλλά η ζημιά είχε γίνει. Ο Χαρντεν είχε κατακόκκινα μάτια σε όλη την σειρά με το θέαμα να παίρνει διαστάσεις. Η συνέχεια ήταν ακόμα χειρότερη, όταν ο Γκριν προσπάθησε να χτυπήσει τον Μούσια ξανά στο επόμενο παιχνίδι και αφού τα μάτια του ήταν ήδη σε κακή κατάσταση.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Γκριν μπαίνει στο... μάτι του κυκλώνα εξαιτίας της συμπεριφοράς του και η κριτική δεν ήταν η πρώτη φορά που ήταν σκληρή. Έχει συμβεί το ίδιο και με τον ΛεΜπρον, το έχει κάνει ξανά με τον Χάρντεν, έχει αναγκάσει τον Τόμπσον να τους πετάξει μια μπάλα στο πρόσωπο. Πάντως, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο ο παίκτης των Ουόριορς είναι ο καλύτερος αμυντικός της ομάδας του και εκείνος που θα κάνει την δύσκολη δουλειά μέσα στο παρκέ. Αναλαμβάνει να μαρκάρει πάντα τους καλύτερους και το κάνει πιο αποτελεσματικά από κάθε άλλον.

ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ

Είτε τον λατρεύεις, είτε τον μισείς, όπως ο περισσότερος κόσμος οφείλεις να παραδεχθείς τα όσα έχει πετύχει και την δουλειά που κάνει καθημερινά για να βρεθεί στο επίπεδο να πανηγυρίζει τόσες επιτυχίες.

Σίγουρα δεν έχει το χάρισμα, ούτε το μπασκετικό ταλέντο κάποιων άλλων σπουδαίων παικτών. Ακόμα και το ύψος του δεν τον βοηθάει για να γίνει κυρίαρχος. Όμως όλα αυτά τα χρόνια έφτυσε… αίμα για να βελτιωθεί και να αποτελεί αναπόσπαστο μέλος μιας εκ των κορυφαίων ομάδων στην ιστορία του ΝΒΑ.

Ο ρόλος του είναι καθοριστικός στις επιτυχίες της ομάδας του Κερ, όπως στους τελικούς του 2016. Τότε οι Γκριν και ΛεΜπρόν παραλίγο να παίξουν ξύλο στο Game 4 και τελικά το ΝΒΑ τιμώρησε τον παίκτη των Ουόριορς, ο οποίος έχασε το πέμπτο ματς, κάτι που βοήθησε τους Καβς να μειώσουν σε 3-2 και στη συνέχεια να κάνουν την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ΝΒΑ, παίρνοντας τον τίτλο.

Οι Ουόριορς τον διάλεξαν στο Νο.35 του draft του 2012 και πλέον μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι για αυτή την επιλογή. Έχει καταφέρει να δώσει την σπίθα που χρειάζεται η ομάδα του και να βρει το ρόλο του μέσα σε ένα σύνολο που το ταλέντο είναι άφθονο.

ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ PLAYOFFS ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

Φέτος τα πράγματα μοιάζουν διαφορετικά για τον Γκριν. Με τον Ντουράντ εκτός οι Ουόριορς όφειλαν να αλλάξουν τα δεδομένα τους και όλα όσα κάνει ο καθένας μέσα στο παρκέ και αυτό το έκανε με τρομερή συνέπεια γι' αυτό και έφτασαν τόσο εύκολα στους Τελικούς.

«Καταλαβαίνω ότι είχα φτάσει σε ένα σημείο που 'κλαιγόμουν' παραπάνω στους διαιτητές απ' ότι έπαιζα και σίγουρα ήταν αηδιαστικό να το βλέπεις γιατί ένιωθα αηδιασμένος που έπαιζα έτσι. Ήθελα να συγκεντρωθώ στο παιχνίδι. Καταλαβαίνω ότι οι διαιτητές δεν είναι τέλειοι και ακόμα συζητάω μαζί τους, αλλά είναι εντελώς διαφορετικά. Η μητέρα μου, η αρραβωνιαστικιά μου μου μίλησαν γι' αυτό».

Κάπως έτσι παραδέχτηκε ο Γκριν ότι όλα θα μπουν για λίγο στην άκρη, καθώς η ομάδα του τον χρειάζονταν με έναν διαφορετικό τρόπο. Και αυτό έκανε.

Βρήκε την αυτοπεποίθηση του στο παιχνίδι, άφησε στην άκρη πράγματα και συμπεριφορές που τον όριζαν και έβαλε όλο του ταλέντο στο παρκέ. Δεν είναι και λίγο. Ο Γκριν έχει δουλέψει σκληρά για να φτάσει στο επίπεδο που είναι και μπορεί να μην έχει το έμφυτο ταλέντο άλλων, πάντως έχει προπονηθεί και αυτά που κάνει φροντίζει να τα κάνει στο υψηλότερο επίπεδο.

Πιθανότητα στην σειρά με τους Μπλέιζερς να παίζει το καλύτερο επιθετικό παιχνίδι της καριέρας του μέχρι σήμερα. Το κενό του Ντουράντ δημιούργησε τις συνθήκες και εκείνος φρόντισε να τις αξιοποιήσει.

Έκανε δίαιτα, έχει σχεδόν διπλασιάσει τους πόντους του στα playoffs από την κανονική διάρκεια, έχει ανεβάσει τους μέσους όρους του σε ριμπάουντ και ασίστ, ενώ έχει αναγκάσει τους συμπαίκτες του και τον προπονητή του να τον παραδεχτούν για την ψυχολογία του στα μεγάλα παιχνίδια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην σειρά με τους Μπλέιζερς έκανε αρχικά δύο doubles doubles και στα δύο τελευταία ματς έκανε δύο συνεχόμενα triple doubles. Μαζί με τον Κάρι έγιναν τα πρόσωπα των Τελικών και με την διαφαινόμενη απουσία του Ντουράντ, άπαντες θα ήθελαν αυτό να συνεχίσει. Ο Γκριν είναι στην καλύτερη του φάση και μπορεί να δήλωσε ότι η ομάδα του χρειάζεται τον KD οπωσδήποτε πίσω, εκείνος δείχνει να αντιδρά εξαιρετικά στις συνθήκες και η σειρά με τους Ράπτορς θα είναι ακόμα μια πρόκληση για εκείνον.

 

NBA Τελευταία Νέα