Μπέβερλι: Ο παίκτης που σιχαίνονται και... λατρεύουν οι αντίπαλοι του! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Μπέβερλι: Ο παίκτης που σιχαίνονται και... λατρεύουν οι αντίπαλοι του! (pics & vids)

bet365

Ο Πάτρικ Μπέβερλι καταφέρνει να ξεχωρίσει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους μέσα στο παρκέ, είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών της σειράς των Κλίπερς με τους Ουόριορς και το gazzetta.gr καταγράφει την διαδρομή, μέχρι την υπόκλιση του ΝΒΑ στο πάθος του.

Έχει περάσει πολλά, έχει επιβιώσει και είναι ένας γεννημένος μαχητής που οι αντίπαλοι του λατρεύουν να... σιχαίνονται.

Ο λόγος για τον Πάτρικ Μπέβερλι, που στο ξεκίνημα της καριέρας του είχε έρθει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και είχε δείξει ένα δείγμα από τις αρετές του στο ελληνικό μπασκετικό κοινό. Από τότε πολλά έχουν γίνει, πολύ νερό έχει μπει στο... αυλάκι και ο Μπέβερλι είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών της σειράς των Κλίπερς με τους Ουόριορς, οι οποίοι έχουν κάνει το 3-2 και δείχνουν την διάθεση να παλέψουν μέχρι τέλους κόντρα στους Πρωταθλητές του ΝΒΑ.

Το gazzetta.gr ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του Πατ, που έχει παλέψει για να φτάσει σε αυτό το σημείο και μπορεί να μην έχει το επιθετικό ταλέντο άλλων, αλλά ότι του λείπει από την λάμψη το έχει σε ψυχή και διάθεση.

ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ

Ο Πάτρικ Μπέβερλι γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου του 1988 στο Σικάγο και η μόνη του επαφή με τον πατέρα του ήταν τα τρόπαια του μπάσκετ που είχε κερδίσει και εκείνος έβλεπε και ήθελε να ξεπεράσει. Η μητέρα του ήταν 17 χρονών όταν τον έκανε και τον μεγάλωσε ουσιαστικά μόνη της. Η νεαρή Λίζα Μπέβερλι είχε στην αρχή τις αμφιβολίες της για τον γιο της και το μπάσκετ, αλλά ο Πάτρικ γρήγορα έγινε πρωταγωνιστής για την ομάδα του στο σχολείο και άρχισε από νωρίς να δείχνει το ταλέντο του.

Επιλέχθηκε το 2009 στον δεύτερο γύρο του ντραφτ από τους Λέικερς και όπως πολλοί άλλοι αποφάσισε να ψάξει το μέλλον του στην Ευρώπη, να βάλει τις βάσεις για το μέλλον και να γλιτώσει από όσα ήταν... γραμμένα για εκείνον. Έπαιξε μια χρονιά στην Ουκρανία, αλλά πριν βρεθεί εκεί έπρεπε να πάρει μια σημαντική απόφαση για την ζωή του, όπως ο ίδιος πρόσφατα παραδέχτηκε. Αποφάσισε να σταματήσει να πουλά ναρκωτικά και να περιφέρεται στους δρόμους και να ασχοληθεί σοβαρά με το μπάσκετ. Η απόφαση να μετακομίσει στην Ουκρανία ήταν εκείνη που άλλαξε τα δεδομένα.

Από εκεί ο Παναγιώτης Γιαννάκης εισηγήθηκε την έλευση του στον Ολυμπιακό την σεζόν 2009/10 και κάπως έτσι τον γνωρίσαμε στην Ελλάδα. Με τους «ερυθρόλευκους» μάζεψε τις πρώτες τους σοβαρές εικόνες και έδειξε όλα αυτά που θα τελειοποιούσε μέχρι σήμερα. Κάθε φορά που πατούσε παρκέ έδινε όλη του την ενέργεια, ειδικά στην άμυνα, βοηθώντας τον Ολυμπιακό να κατακτήσει το Κύπελλο εκείνη την σεζόν.

Μετά από μια χρονιά στην Ρωσία, οι Ρόκετς τον γύρισαν πίσω στο ΝΒΑ και εκεί θα έπρεπε να συνεχίζει να αποδεικνύει πράγματα. Αμέσως τον έστειλαν στην D- League, αλλά οι τραυματισμοί της ομάδας και των βασικών του έδωσαν μια ευκαιρία και ξαφνικά τα όνειρα του άρχισαν να παίρνουν μορφή.

Σταδιακά με την διάθεση του άρχισε να κερδίζει τον χρόνο του μέσα στο παρκέ και μπορεί επιθετικά να μην έβγαζε μάτια, αλλά ότι έχανε μπροστά το... κέρδιζε πίσω, με πολύ καλούς αριθμούς σε ριμπάουντ και κλεψίματα. Το ατελείωτο κυνήγι στην μπάλα και η διάθεση του αγγίζουν είναι εκείνα που το χαρακτηρίζουν, ενώ πλέον έχει πάει την ενέργεια του σε άλλο ψυχολογικό επίπεδο.

Μετά από πέντε σεζόν στους Ρόκετς και κάποιους σοβαρούς τραυματισμούς κατάφερε και έκανε την δική του αίσθηση, έδωσε το στίγμα του μπασκετικά και τον Ιούνιο του 2017 έγινε μέρος μιας μεγάλης ανταλλαγής μεταξύ της ομάδας του Χιούστον και των Κλίπερς, για τον Κρις Πολ. Η πρώτη του χρονιά δεν ήταν καλή αφού είχε πρόβλημα τραυματισμού ξανά στο γόνατο του, φέτος όμως φαίνεται να έχει βρει τον καλό του εαυτό και αφήνει στο παρκέ ένα κομμάτι από την ψυχή του.

ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ

Συνήθως όταν πατάει το παρκέ ο Πάτρικ Μπέβερλι έχει μια αποστολή. Να εκνευρίσει – σταματήσει τον καλύτερο παίκτη της αντίπαλης ομάδας. Δεν φοβάται κανέναν και τίποτα, κάνει τα πάντα για να μην πάρουν την μπάλα στα χέρια τους και με την ενέργεια του θα προσπαθήσει να χαλάσει πρώτα το μυαλό τους και μετά το κεφάλι τους.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει αποβληθεί, αλλά σχεδόν πάντα παίρνει κάποιον μαζί του. Έχει καταφέρει να εκνευρίσει σχεδόν όλους τους σταρ του ΝΒΑ και η άμυνα του σε συνδυασμό με το κυνήγι της μπάλας τον μπλέκει συχνά σε «μάχες» σώμα με σώμα μέσα στο παρκέ. Πάντα φροντίζει να βρίσκει κίνητρο και αυτό κάνει τα πράγματα για τους υπόλοιπους πολύ δύσκολα.

Χαρακτηριστικά στην «μάχη» του Λος Άντζελες κόντρα στους Λέικερς είχε αναλάβει να μαρκάρει τον ΛεΜπρον Τζέιμς και δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι επειδή τον είχε κόψει ο «Βασιλιάς» όταν ήταν είχε πάει στο Μαϊάμι, είχε παραπάνω κίνητρο. Βέβαια, αν δει κάποιος τα παιχνίδια του θα παρατηρήσει ότι σπάνια δεν έχει κίνητρο όταν πατά παρκέ, ενώ μπορεί και σε ένα χαμένο παιχνίδι να δημιουργήσει ένταση με τους αντιπάλους.

Αυτός είναι ο Μπέβερλι με αυτόν τον τρόπο βγάζει το ψωμί του στο ΝΒΑ και πλέον έχει καταφέρει να είναι πολύτιμος για την ομάδα του.

ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΥΟΡΙΟΡΣ

Οι Κλίπερς μπήκαν ως ξεκάθαρο αουτσάιντερ στην σειρά με τους Πρωταθλητές Ουόριορς, αλλά κατάφεραν να πάρουν δύο νίκες στο Όκλαντ και να δημιουργήσουν ένταση στην ομάδα του Στιβ Κερ, που ψάχνει μια ακόμα νίκη για να ηρεμήσει. Το σκορ της σειράς είναι στο 3-2, αλλά η ομάδα του Λος Άντζελες δείχνει ψυχή και θέληση και ένας από αυτούς που έχουν βγει μπροστά σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Πάτρικ Μπέβερλι. Χρησιμοποιεί κάθε μέσο που έχει στην διάθεση του και προσπαθεί να παρασύρει μαζί του όποιον μπορεί. Έχει καταφέρει να εκνευρίσει όλη την ομάδα των Ουόριορς και μονοπωλεί τις δηλώσεις μετά το τέλος των παιχνιδιών. Ο Ντουράντ μάλιστα μίλησε για το πως επηρεάζεται το παιχνίδι του από τον Πάτρικ Μπέβερλι, σχολίασε τον τρόπο που τον παίζει άμυνα και κατέληξε ότι είναι ο Κέβιν Ντουράντ τονίζοντας στους δημοσιογράφους ότι... ξέρετε ποιος είμαι.

Αντίστοιχη δήλωσε έκανε και ο Μπέβερλι λέγοντας ότι απλά είναι ο Πατ, τονίζοντας το γεγονός ότι όλοι ξέρουν ποια είναι τα όπλα του και δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν και για τίποτα. Μάλιστα, στο τελευταίο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο και επιθετικά στην νίκη της ομάδας του, αφού είχε 17 πόντους, 14 ριμπάουντ και 4 ασίστ προσφέροντας σε όλους τους τομείς.

Ο προπονητής του τον χαρακτήρισε σκληρό, μετά το τέλος του αγώνα και ο Μπέβερλι μπορεί να υπερηφανεύεται γι' αυτά που κάνει στο παρκέ. Δεν φοβάται, βάζει το κορμί του δίπλα στα θηρία και μάχεται με κάθε κόστος. Από μικρός έχει μάθει να παλεύει και αυτό κάνει όπου σταθεί και βρεθεί. Του αξίζει όλη η προσοχή που παίρνει αυτές τις ημέρες και έχει την διάθεση να τραβήξει και την υπόλοιπη ομάδα μέχρι το τέλος της διαδρομής. Αν θα είναι σύντομη ή θα έχει μέλλον θα το δείξει ακόμα ένας... τελικός στο Λος Άντζελες.

«Η δουλειά μου είναι να τους κλειδώνω και να μην τους αφήνω να κάνουν το παιχνίδι τους», αυτός είναι ο Πατ και η σπίθα του είναι ικανή να βάλει φωτιά σε οποιοδήποτε παιχνίδι.

 

NBA Τελευταία Νέα