Ζουνίνιο Περναμπουκάνο: Ο καλύτερος «εκτελεστής» φάουλ στον κόσμο! (pic & vids)

Ζουνίνιο Περναμπουκάνο: Ο καλύτερος «εκτελεστής» φάουλ στον κόσμο! (pic & vids)

Ζουνίνιο Περναμπουκάνο: Ο καλύτερος «εκτελεστής» φάουλ στον κόσμο! (pic & vids)

bet365

Το λέει κι η στατιστική: Ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει στα γήπεδα όσον αφορά στις απευθείας εκτελέσεις φάουλ.

Στη Λιόν έπαιξε σε 343 ματς και πέτυχε 100 γκολ εκ των οποίων τα 44 είναι με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στην 20ετή καριέρα του σκόραρε στήνοντας την μπάλα 77 φορές.

Περισσότερες από Ροναλντίνιο, Πελέ, Μπέκαμ....

Κάθε φορά που έστηνε την μπάλα, ήξερες ότι θα... έγραφε. Όταν δεν το έκανε ο αντίπαλος πορτιέρε άναβε κεράκι για να ευχαριστήσει το Θεό.

Μέχρι κι ο Αντρέα Πίρλο έχει υποκλιθεί στο μεγαλείο του.

«Όταν έπαιζε στη Λιόν, αυτός ο άντρας έκανε με την μπάλα κάποια απίστευτα πράγματα. Την άφηνε στο έδαφος, έστριβε τον κορμί του με περίεργο τρόπο και σκόραρε.

Ποτέ δεν έκανε λάθος. Ποτέ. Τσέκαρα τα στατιστικά του και συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσε να είναι από τύχη. Ήταν σαν μαέστρος».

Ε, δεν έχει κι άδικο ο άλλος σπουδαίος «μαέστρος».

Ο Ζουνίνιο από την πλευρά του έχει πει για το πώς έγινε σπεσιαλίστας:

«Ξεκίνησα να αντιγράφω τον Μαρσελίνιο που έπαιζε στην Κορίνθιανς. Ήταν μία από τις εμπνεύσεις μου κι ο πρώτος παίκτης που είδα να χτυπάει την μπάλα και να την κάνει να χορεύει στον αέρα«.

Πάντως, ο Ζουνίνιο δεν ήταν πάντα τόσο καλός. «Ήμουν πάντα σπουδαίος στο να σουτάρω αλλά όταν ήμουν παιδί δεν είχα δύναμη για να σκοράρω απευθείας φάουλ. Eπαιζα futsal μέχρι τα 13 μου και δεν σκόραρα πολύ, ήταν τότε που άρχισα να εκτελώ μερικά φάουλ. Το τείχος ήταν τόσο κλειστό, σπάνια έβαζα γκολ. Μέχρι που πήγα στη Γαλλία και βελτίωσα την τεχνική μου».

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα