Λούκα Ντόντσιτς: Το... φαινόμενο «κλείνει» τα 20 του χρόνια!

Αντωνία Σπανού
Λούκα Ντόντσιτς: Το... φαινόμενο «κλείνει» τα 20 του χρόνια!

bet365

Ο Λούκα Ντόντσιτς έχει τα γενέθλια του και αυτά που έχει καταφέρει μέχρι τα 20 του χρόνια είναι αρκετά για να γίνουν το καύσιμο μέχρι την απόλυτη κορυφή.

Ξεκινάς να γράψεις κάποια στοιχεία για την ιστορία του Λούκα Ντόντσιτς και συνειδητοποιείς ότι η ιστορία δεν σε γυρνά όσο μακρυά μπορεί να φανταστείς από αυτά που έχει καταφέρει.

Ο νεαρός Σλοβένος κλείνει μόλις τα 20 του χρόνια και μέσα σε ελάχιστα έχει καταφέρει ίσως περισσότερα απ΄ όσα είχε τολμήσει να φανταστεί, αλλά όχι όσα μπορεί βάσει των ικανοτήτων του. Ο Λούκα σάρωσε ότι τίτλο υπήρχε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και πήγε στο ΝΒΑ για να κάνει και εκεί γνωστό το όνομα του και παράλληλα να δείξει την αξία του. Πολλοί σκέφτηκαν ότι ίσως να χρειάζονταν περισσότερο, αλλά απέδειξε ότι έκαναν λάθος. Οι Μάβερικς ήταν εκείνοι που τον πίστεψαν και δεν έκαναν λάθος.

'Είναι ο πιο πετυχημένος... νεαρός στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ και εκτός από τα κατορθώματα του σε τίτλους αυτά που κάνει στο παρκέ πείθουν και τον τελευταίο άπιστο.

Με την τελευταία του απόδοση κόντρα στους Πέισερς έφτασε κατά μέσο όρο στο ΝΒΑ τους 20.9 πόντους, τα 7.3 ριμπάουντ και τις 5.7 ασίστ έχοντας κάνει απίστευτα πράγματα μέχρι τώρα.

«Είναι απίστευτο που είναι τόσο νέος», σχολίασε ο τεράστιος Ντιρκ και η αλήθεια είναι ότι αρκετός κόσμος προσπαθεί να κατανοήσει τι κάνει και πως το καταφέρνει. Ο Νοβίτσκι που κρατά αυτή την στιγμή το... σκήπτρο του κορυφαίου Ευρωπαίου στην ιστορία του ΝΒΑ, «Αν τον έχει παρακολουθήσει κάποιος όλη την σεζόν, αν τον είδε κάποιος κόντρα στους Πέισερς (σ.σ. Τελευταία του εμφάνιση με 26 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ), δεν μπορεί να πιστέψει ότι μιλάμε για έναν 19χρονο ή 20χρονο. Έχει την αυτοπεποίθηση βετεράνου. Ταβάνι του είναι ο ουρανός. Θα είναι ωραίο να τον παρακολουθείς για πολύ καιρό».

Σύμφωνα με έρευνα του ΝΒΑ υπάρχουν μόλις 5 παίκτες στην ιστορία του που είχαν περισσότερους πόντους από τον Λούκα στην ηλικία του. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς, ο Κόμπι Μπράιντ, ο Καρμέλο Άντονι, ο Κέβιν Ντουράντ και ο Ντουάιτ Χάουαρντ, ενώ όλοι είχαν παίξει παραπάνω παιχνίδια από τον Ντόντσιτς.

Κανείς δεν μπορεί πάντως να τον «χτυπήσει» συνολικά σε όλα αυτά που προφέρει στο παρκέ. Έχει 4 triple double, έχει δύο εμφανίσεις με τουλάχιστον 35 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ είναι ο μοναδικός μαζί με τον Τζέιμς που έχουν τουλάχιστον κατά μέσο όρο 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ ως... teenager.

Κανείς στην ιστορία δεν έχει πετύχει περισσότερα τρίποντα από τα 141 του Λούκα, ενώ ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία που έχει τέτοιους αριθμούς συνολικά είναι ο Hall of Famer, ο Όσκαρ Ρόμπερτσον, που ήταν 22 χρονών στην ρούκι σεζόν του.

«Πάντα ήξερα ότι μπορώ να παίξω εδώ. Ήξερα τι είμαι ικανός να κάνω, αλλά ειλικρινά δεν περίμενα τόσα πολλά. Είναι σπουδαία αρχή. Τώρα απλά πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω».

Ο Λούκα είναι ασταμάτητος. Έχει όλο το πακέτο για να γράψει ιστορία. Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε μια σεζόν, τον είδαμε στην απογείωση του και η πτήση αναμένεται να είναι μια από τις καλύτερες που έχουμε δει ποτέ μας.

Χρόνια πολλά και μπασκετικά Λούκα!

 

NBA Τελευταία Νέα