Μπριάντε Ουέμπερ: Αισιόδοξος, μαχητικός και... κλέφτης! (pics & vids)

Μπριάντε Ουέμπερ: Αισιόδοξος, μαχητικός και... κλέφτης! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Μπριάντε Ουέμπερ: Αισιόδοξος, μαχητικός και... κλέφτης! (pics & vids)
Ο Μπριάντε Ουέμπερ είναι ο εκλεκτός του Ντέιβιντ Μπλατ, συμφώνησε με τους «ερυθρόλευκους» και το gazzetta.gr γυρνάει τον χρόνο πίσω και βλέπει την πορεία του, μέχρι την άφιξη του στο «Λιμάνι».

Ο γκαρντ που έψαχνε ο Ολυμπιακός βρέθηκε και δεν είναι άλλος από τον Μπριάντε Ουέμπερ. Ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε ξεκαθαρίσει ότι είχε τα «μάτια» του στην αγορά, έψαχνε κάτι συγκεκριμένο και ο Ολυμπιακός βρήκε αυτό που έψαχνε στον Αμερικανό άσο.

Με εμπειρία από το ΝΒΑ, τρομαχτικά νούμερα στην D-League, το όνομα του συνώνυμο της αισιοδοξίας και της μαχητικότητας και έναν σοβαρό τραυματισμό πίσω του, ο Ουέμπερ περνά για πρώτη φορά τον Ατλαντικό και ευελπιστεί να ταιριάξει τέλεια στην ψυχολογία και την μαχητικότητα των «ερυθρόλευκων».

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την ιστορία και την διαδρομή του νέου μεταγραφικού αποκτήματος των «ερυθρόλευκων».

ΕΝΑΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ «ΜΑΧΗΤΗΣ»!

Ο Μπριάντε Ουέμπερ γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου του 1992 και στην καριέρα του έχει προλάβει να ζήσει όλα τα συναισθήματα. Ξεκίνησε το μπάσκετ από το Great Bridge High School και είχε εντυπωσιακούς αριθμούς από την πρώτη στιγμή, με 17 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ και φυσικά 4 κλεψίματα. Το... φυσικά ταιριάζει τέλεια σε έναν εξαιρετικό «κλέφτη», όπως είναι ο Ουέμπερ, αφού έχει τρομερή έφεση στα κλεψίματα.

Η συνέχεια ήταν η γνωστή για την Αμερικάνικη πραγματικότητα και ο παίκτης στη επόμενη φάση της καριέρας του επέλεξε κολέγιο. Εκεί «έλαμψε» με σπουδαίους αριθμούς και πολλές διακρίσεις. Έπαιξε στην Atlantic 10 και κατάφερε να μπει στην καλύτερη αμυντική πεντάδα, ενώ κέρδισε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού παίκτη της σεζόν, για τρεις συνεχόμενες φορές. Εκείνο πάντως που τον έκανε να ξεχωρίζει ήταν και είναι η ικανότητα του στα κλεψίματα. Είναι εξαιρετικός σε αυτόν τον τομέα, την σεζόν 2013/14 ήταν πρώτος σε αυτή την κατηγορία με 3.46 κατά μέσο όρο, ενώ του έλειπαν μόνο 12 κλεψίματα για να γράψει ιστορία στο NCAA και να γίνει πρώτος όλων των εποχών. Κάπου εκεί όμως, την 31η του Γενάρη του 2015, ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός του στον χιαστό που τον άφησε εκτός και του έκοψε και τις ελπίδες στο ντραφτ.

Δεν επιλέχθηκε στην διαδικασία της ίδιας χρονιάς, βρέθηκε στο καμπ των Χιτ, αλλά δεν ήταν έτοιμος για να παίξει. Τον Οκτώβρη του ίδιου χρόνου υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας, αλλά μετά από 5 ημέρες βρέθηκε στην θυγατρική τους ομάδα. Κάπου εκεί μπήκε στην ζωή του η D-League και οι Sioux Falls Skyforce ήταν η ομάδα που τον έχει στηρίξει σε όλη του την καριέρα. Σε συνέντευξη που είχε δώσει το 2015 και περνώντας όλο αυτό ο ίδιος είχε σχολιάσει:

«Μένω θετικός. Όταν παίζω δεν σκέφτομαι αν θα τραυματιστώ, γιατί τότε παίζεις φοβισμένα. Οι τραυματισμοί συμβαίνουν, οπότε προσπαθώ να βγαίνω εκεί έξω και να παίζω με τον τρόπο που παίζω. Τότε, με την θέληση του Θεού, θα μείνω υγιής για την υπόλοιπη καριέρα μου».

Η καλή του διάθεση και ο ενθουσιασμός του είναι τα στοιχεία που κουβαλά ως χαρακτήρας και θέλει να επιτίθεται στα προβλήματα κατά μέτωπο. Βρίσκει την θετική πλευρά σε κάθε περίσταση και παλεύει αντίστοιχα.

Κάτι αντίστοιχο είναι και αυτό το συναίσθημα που βγάζει στο παρκέ. Οι Αμερικανοί τον χαρακτηρίζουν ακούραστο εργάτη, με υψηλό μπασκετικό IQ, που βλέπει εξαιρετικά το παρκέ, μοιράζει ασίστ, παίζει άμυνα και φυσικά κλέβει μπάλες με την αμυντική επιμονή του. Είναι παθιασμένος με αυτό που κάνει, βγάζει όλα του τα συναισθήματα στο παιχνίδι και προσπαθεί να δώσει την ενέργεια του στην ομάδα.

Η χρονιά του πριν τον τραυματισμό του ήταν η καλύτερη της καριέρα τους. Σε 20 παιχνίδια είχε προλάβει να μοιράσει 85 ασίστ και ήθελε μόλις 12 κλεψίματα σε 10 παιχνίδια κανονικής περιόδου για να γράψει ιστορία. Αλλά τα σχέδια του ανατράπηκαν. Έμεινε εκτός και άρχισε να δουλεύει την επιστροφή του στο παρκέ. Καθόταν δίπλα στον προπονητή του για να αναλύσει το παιχνίδια και να δει νέες προοπτικές του.

«Είδα πολλά πράγματα που βλέπει ο προπονητής, κάτι που σίγουρα θα με βοηθήσει στο μέλλον. Ήταν ένα μεγάλο βήμα για εμένα να δω το μπάσκετ έτσι».

Ο τραυματισμός του άνηκε στο παρελθόν και κάπου εκεί έκανε ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του. D-League και ΝΒΑ μπήκαν στην ζωή του και η αναζήτηση ξεκίνησε.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΝΒΑ

Ντεμπούτο στο ΝΒΑ έκανε με την φανέλα των Γκρίζλις στις 11 Μαρτίου του 2016 και ξεκίνησε με 10 πόντους, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ κόντρα στους Πέλικανς. Από εκεί βρέθηκε ξανά στους Χιτ, πριν και πάλι αλλάξει «σπίτι» και φορέσει την φανέλα των Skyforce, για να αναδειχτεί καλύτερος παίκτης του μήνα. Ήταν ασταμάτητος και είχε κατά μέσο όρο 21.5 πόντους, 8.3 ασίστ, 6.6 ριμπάουντ και 3.6 κλεψίματα. Μέτρησε 5 double double και δύο triple doubles ενώ άφησε τρομερές εντυπώσεις, με τα... μάτια του «μαγικού» κόσμου να μην τον αφήνουν.

Αυτές οι εμφανίσεις του του έδωσαν το εισιτήριο για το ΝΒΑ και τους Ουόριορς, έκανε ντεμπούτο στις 9 Φεβρουαρίου του 2017 και ο Στιβ Κερ μίλησε για εκείνον.

«Μου άρεσε αυτό είδα από τον Μπρι. Είναι παίκτης με μεγάλη ενέργεια, πολύ γρήγορος και ταιριάζει καλά στο ρόστερ μας», ενώ ο ίδιος μετά το τέλος του πρώτου του αγώνα με τους Πρωταθλητές σχολίασε ότι ένιωθε άνετα. «Ένιωθα άνετα. Παίζω μπάσκετ όλη μου την ζωή, το παιχνίδι δεν αλλάζει για εμένα, πρέπει μόνο να ελέγξω τα συναισθήματα μου».

Από εκεί πάντως βρέθηκε και πάλι στην G - League και από εκεί η διαδρομή του είχε νέο προορισμό στο ΝΒΑ . Αυτή την φορά βρέθηκε στο Σάρλοτ για να υπογράψει 10ήμερο συμβόλαιο με τους Χόρνετς, αλλά ούτε εκεί μπόρεσε να στεριώσει.

Το καλοκαίρι του 2017 υπέγραψε με τους Λέικερς, αλλά δεν κατάφερε να μείνει και έπειτα ανακοινώθηκε από τους Ρόκετς. Το... πέρα δώθε συνεχίστηκε με τους Skyforce να είναι η ομάδα που τον περίμενε πάντα στην αναπτυξιακή λίγκα.

Πριν συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό μετρούσε σε 33 παιχνίδια στην αναπτυξιακή λίγκα, 15.1 πόντους, 4.5 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2.9 κλεψίματα σε 31.4 λεπτά συμμετοχής.

Πλέον, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του και όπως είχε παραδεχτεί ποτέ δεν θα τον πείραζε να έρθει στην Ευρώπη, αλλά για να το κάνεις αυτό πρέπει να είσαι έτοιμος να παίξεις κατευθείαν.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΕ Ο ΜΠΛΑΤ

Ο «Μπρι» Ουέμπερ είναι ο εκλεκτός και εκείνος για τον οποίο έκανε υπομονή ο Ντέιβιντ Μπλατ. Ο παίκτης έχει προσπαθήσει να βρει τον δρόμο του στο ΝΒΑ, άλλα δεν τα έχει καταφέρει. Την G -League την έζησε καλά και είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Στην Ευρώπη μπορεί να μην έχει παίξει ακόμα, αλλά θα έρθει να τα δώσει όλα και να δοκιμάσει. Σίγουρα η διάθεση του είναι εκείνη που τον παρακινεί και αυτό θα προσπαθήσει να δώσει και στον Ολυμπιακό. Την σπιρτάδα και ενέργεια που λείπει από την γραμμή των γκαρντ, καθώς και την αμυντική έκρηξη που φαίνεται να χρειάζεται η περιφέρεια.

Ο παίκτης έρχεται και μένει να κάνει την εμφάνιση του με τα «ερυθρόλευκα» και να κριθεί σύμφωνα με όσα θα καταφέρει. Ο Αμερικανοισραηλινός προπονητής έκανε υπομονή και πλέον επέλεξε εκείνον, που θα συμπληρώσει όσα λείπουν από τους υπόλοιπους για την δύσκολη συνέχεια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.