ΝΒΑ: Οι θρύλοι με τα περισσότερα τρόπαια! (vids)

Νίκος Καρφής
ΝΒΑ: Οι θρύλοι με τα περισσότερα τρόπαια! (vids)

bet365

Το gazzetta.gr συγκέντρωσε τα τρόπαια (ομαδικά και ατομικά) των NBAers και σας παρουσιάζουν τους παικταράδες που έχουν τις περισσότερες διακρίσεις στην ένδοξη καριέρα τους.

Όσο σπουδαίος παίκτης και να είσαι, πάντα χρειάζεσαι τίτλους (ομαδικούς ή ατομικούς) για να γιγαντώσεις τον μύθο σου, για να τοποθετηθείς παραπάνω στην λίστα των κορυφαίων.

To gazzetta.gr βρήκε τους NBAers με τους περισσότερα τρόπαια και σας τους παρουσιάζει. Η λίστα περιέχει τεράστια ονόματα και σίγουρα η κορυφή ανήκει στον παίκτη που όλοι περίμεναν.

*Τα τρόπαια αφορούν το ΝΒΑ και όχι άλλες διοργανώσεις όπως π.χ κάποιο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες ή Παγκόσμιο

Το bwin Tennis Leaderboard με εντυπωσιακά έπαθλα* ξεκίνησε! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. | 21+

Πάμε να δούμε τους παίκτες με τις περισσότερες διακρίσεις στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη

Bob Cousy (9 τρόπαια)

Είχε την ευκαιρία να παίξει δίπλα στον τεράστιο Μπιλ Ράσελ και έτσι οι δυο τους συνθέσαν ένα φοβερό δίδυμο που έφερε πολλούς τίτλους στους Σέλτικς. Ο Κούζι κατέκτησε 6 πρωταθλήματα με τους Σέλτικς, αναδείχθηκε μία φορά MVP, ενώ κατάφερε να βγει πολυτιμότερος και σε 2 All Star Games. Φοβερός παίκτης της παλιάς εποχής που έχει πολύ γεμάτη και επιβλητική τροπαιοθήκη με αυτά τα 9 τρόπαια.

Wilt Chamberlain (9 τρόπαια)

Ίσως ο πιο κυριαρχικός παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ μαζί με τον Σακίλ. Ένας πραγματικός οδοστρωτήρας που διέλυε τα πάντα στο διάβα του. Παρόλο που είναι κάτοχος πολλών ρεκόρ, θα μπορούσε να έχει περισσότερα τρόπαια. Ο Ουίλτ κατάφερε να πανηγυρίσει 2 πρωταθλήματα, ενώ 4 φορές βγήκε MVP και 1 ήταν πολυτιμότερος στους τελικούς. Επιπλέον έχει κατακτήσει και βραβείο του rookie της σεζόν.

Larry Bird (11 τρόπαια)

Οδήγησε τους Σέλτικς στην δεύτερη πιο πετυχημένη περίοδο της ιστορίας τους μετά από εκείνη που έκανε… πλάκα ο Μπιλ Ράσελ. Ξεκάθαρα ένας σταρ των 80s που μας χάρισε επικές μάχες κόντρα στον Μάτζικ Τζόνσον στα Λέικερς-Σέλτικς. Πολλοί τον θεωρούν τον κορυφαίο small forward πριν εμφανιστεί ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο Larry Legend έχει φορέσει 3 δαχτυλίδια πρωταθλητή, ενώ έχει πάρει το βραβείο του Rookie της σεζόν. Έχει αναδειχθεί 2 φορές MVP των τελικών, 3 φορές MVP της regular season και 1 στο All Star Game

Tim Duncan (12 τρόπαια)

Ο εκπληκτικός Τιμ Ντάνκαν, ένας υπέροχος power forward με κοφτερό μυαλό και τεράστια ποιότητα. Φυσικά έχει αγωνιστεί και ως σέντερ, δείγμα της ικανότητας του να προσαρμόζεται σε διάφορες καταστάσεις. Μαζί με τον Πόποβιτς έβαλε το Σαν Αντόνιο στον… χάρτη του ΝΒΑ και μαζί πανηγύρισαν 5 πρωταθλήματα, έχοντας συνεχή παρουσία στα playoffs για σχεδόν μια 20ετία. Σε 3 περιπτώσεις αναδείχθηκε MVP των τελικών, ενώ κατέκτησε και 2 τρόπαια mvp του ΝΒΑ. Έχει στην τροπαιοθήκη του ένα βραβείο πολυτιμότερου σε All Star Game και 1 rookie της σεζόν

Shaquille O’Neal (12 τρόπαια)

O πιο κυριρχικός ψηλός στην ιστορία μαζί με τον Τσάμπερλεϊν. Δεν υπήρχε άλλο τέτοιο κτήνος σαν τον Shaq Attack που σε παρέσυρε στο καλάθι και σε… διέλυε, καρφώνοντας στα μούτρα σου. Τρόμαζε τους αντιπάλους, ενώ η δύναμη του δεν άφηνε κανέναν περιθώριο αντίδρασης σε αυτόν που τον μάρκαρε.Έπαιξε 18 σεζόν στο ΝΒΑ και πήρε 4 πρωταθλήματα, 1 με τους Χιτ και 3 σερί με τους Λέικερς. Σε αυτά τα πρωταθλήματα με την ομάδα του Λος Άντζελες κατέκτησε και τα MVP των τελικών. Επιπλέον έχει αναδειχθεί rookie της σεζόν, ενώ σε 3 περιπτώσεις ήταν πολυτιμότερος στα All Star Game. Τέλος δεν πρέπει να ξεχάσουμε το βραβείο του MVP που πήρε στα χέρια του το 2000.

Kobe Bryant (12 τρόπαια)

Mετά τον Σακίλ, έχουμε τον Κόμπι. Τι υπέροχο δίδυμο ήταν αυτό στους Λέικερς. Ο Βlack Mamba θεωρείται ο σπουδαιότερος παίκτης στην ιστορία των Λέικερς, αφού μέχρι και ο Μάτζικ το έδωσε το… χρίσμα. Μετά την εποχή του Showtime, ο Kόμπι μαζί με τον Σακίλ, οδήγησε τους Λέικερς στη Γη της Επαγγελίας. Έχει φορέσει 5 δαχτυλιδάκια, έχει βγει mvp μια φορά και σε 4 περιπτώσεις πολυτιμότερος στο All Star Game. Φυσικά 2 φορές έχει πάρει το βραβείο του MVP των τελικών. Τεράστιος Κόμπι, λείπει πολύ από το ΝΒΑ. To Μamba Mentality δεν το συναντάς πλέον στο ΝΒΑ. Ο Κόμπι ήταν τόσο αέρινος, τόσο απολαυστικός στο μάτι. Ένας παικταράς που σε άφηνε με το στόμα ανοιχτό.

Magic Johnson (13 τρόπαια)

Έφτασε η ώρα του Μάτζικ που είναι 5ος στη λίστα με 13 τρόπαια.Ο κορυφαίος point guard στην ιστορία του ΝΒΑ. Μάγος με τη μπάλα στα χέρια, ικανός να βγάλει την πιο απίθανη ασίστ που μπορεί να συλλάβει ανθρώπινος νους. Μπορούσε να παίξει ακόμα και σαν ψηλός, ενώ είχε το σώμα και το μυαλό να μαρκάρει ακόμα και 4-5άρια! Θα μπορούσε να κατακτήσει πολλά περισσότερα, ωστόσο και αυτά που κατάφερε δεν είναι λίγα. Έχει 5 τίτλους με τους Λέικερς σε μερικά επικά ματς κόντρα στους Σέλτικς, ενώ έχει βγει 3 φορές MVP της λίγκας. Καμαρώνει για τα 3 βραβεία MVP των τελικών και άλλα 2 του All Star Game. Μάτζικ όνομα και πράμα.

LeBron James (14 τρόπαια)

Στο Νο.4 ο Βασιλιάς, ο οποίος μπορεί να ανέβει και άλλο στη λίστα. Ο ΛεΜπρόν ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της Ανατολής, έχοντας 8 σερί παρουσίες σε τελικούς με Χιτ και Καβαλίερς. Πλέον θέλει να δείξει τη δύναμη του και στη Δύση. «Τέρας» της φύσης που σαρώνει τα πάντα στο διάβα του και βρίσκεται στην αφρόκρεμα από τότε που πάτησε το πόδι του στη λίγκα. Έχει πάρει 3 πρωταθλήματα (το τελευταίο με τεράστια ανατροπή κόντρα στους Ουόριορς) και σε όλα αναδείχθηκε MVP των τελικών. Επίσης μετρά 4 βραβεία MVP της λίγκας, 3 σε All Star Game και 1 έπαθλο rookie της σεζόν.

Kareem Abdul-Jabbar (15 τρόπαια)

Τι να πεις για τον άρχοντα της ραβέρσας και πρώτο σκόρερ στην ιστορία της λίγκας. Πολύ δύσκολα θα καταφέρει κάποιος να τον ξεπεράσει στους πόντους. Ασταμάτητος ψηλός που πήρε πρωτάθλημα τόσο με Μπακς όσο και με Λέικερς. Συνέθεσε δύο απολαυστικά δίδυμα με Όσκαρ Ρόμπερτσον και Μάτζικ Τζόνσον, τα οποία δεν γινόταν να μην συνδυαστούν με διακρίσεις. Γεμάτη η τροπαιοθήκη του. 6 πρωταθλήματα, 6 βραβεία MVP και 2 φορές ΜVP τελικών. Από τη πρώτη στιγμή έδειξε την ποιότητα του, κατακτώντας το τρόπαια του rookie της σεζόν.

Bill Russell (17 τρόπαια)

Ο απόλυτος κυρίαρχος της δεκαετίας του 60’. Ο πρώτος ψηλός που έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στο ΝΒΑ. Οι δικοί του Σέλτικς ήταν ασταμάτητοι και έτσι τον γέμισαν με τίτλους. Ο Μπιλ Ράσελ έχει 11 δαχτυλίδια πρωταθλητή στη συλλογή, δείχνοντας ποιος κάνει κουμάντο εκείνη την εποχή.. Είχε 11 πρωταθλήματα σε 13 χρόνια! Επίσης κατέκτησε 5 βραβεία MVP και 1 φορά αναδείχθηκε πολυτιμότερος σε All Star Game

Michael Jordan (22 τρόπαια)

Ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι στην κορυφή; Μα φυσικά ο GOAT, o Θεός του μπάσκετ. Ο Μάικλ Τζόρνταν, ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Δεν χρειάζεται να πεις πολλά για τον MJ.Ο άνθρωπος αυτός δεν έχανε ποτέ, όταν τα πράγματα σοβάρευαν. Έπαιξε σε 6 τελικούς ΝΒΑ και κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα. Κανείς δεν μπορούσε να του πάρει τον θρόνο. Φυσικά σε αυτές τις 6 σεζόν με τους Μπουλς αναδείχθηκε MVP των τελικών. Σε 5 περιπτώσεις ήταν ο MVP της λίγκας, ενώ στην κατοχή του έχει 1 βραβείο του καλύτερου αμυντικού, άλλο ένα τουrookie της σεζόν και 3 τρόπαια MVP σε All Star Game. Δεν χάνει με τίποτα ο Μάικλ. Οι κορυφές είναι για αυτόν και δεν θα μπορούσε να λείπει από την πρώτη θέση του αφιερώματος στους ανθρώπους που έχουν γεμάτη με διακρίσεις την τροπαιοθήκη τους.

 

NBA Τελευταία Νέα