Μy Greek Freak... birthday! (pics)

Μy Greek Freak... birthday! (pics)

Νίκος Καρφής
Μy Greek Freak... birthday! (pics)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τη μεταμόρφωση του... κτήνους Γιάννη Αντετοκούνμπο που σήμερα γίνεται 24 ετών και είναι θέμα χρόνου να αναδειχθεί MVP!

Μπήκε στο ΝΒΑ ένα αδύνατο παιδάκι και πλέον μετά από σκληρή δουλειά, έχει μεταμορφώσει το σώμα του και δικαιολογεί απόλυτα τη δεύτερη λέξη από το πασίγνωστο παρατσούκλι του.

Τον τελευταίο καιρό συχνά πυκνά ανεβάζει φωτογραφίες με τη δουλειά που κάνει στο γυμναστήριο για να βελτιώσει το σώμα του και να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέρασε πολλές δυσκολίες της ζωής του, αλλά μέσα από σκληρή δουλειά, ταπεινότητα και σεβασμό προς τους ανθρώπους και σε αυτό που κάνει, κατάφερε να φτάσει σε σημείο να θεωρείται από τον Σακίλ Ο΄Νίλ ως ο κορυφαίος παίκτης του ΝΒΑ.

Δυσκολεύτηκε για να φτάσει στην κορυφή και σίγουρα ο δρόμος του δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Μόχθησε, έπεσε, ξανασηκώθηκε και έδειξε σε όλο τον πλανήτη το τεράστιο ταλέντο του.

Το παρατσούκλι του, Greek Freak είναι πλέον γνωστό σε όλον τον κόσμο και η δεύτερη λέξη σε αυτό το προσωνύμιο περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο σε τι έχει μετατραπεί ο Γιάννης. Αυτά που κάνει στο παρκέ αφήνουν τους πάντες με το στόμα ανοιχτό, ενώ η σωματική του διάπλαση είναι απίστευτη. Το σώμα του τον βοηθά πάρα πολύ μέσα στο παιχνίδι και μαζί με τον τρόπο που χρησιμοποιεί το μυαλό του, δημιουργεί ένα απίστευτο συνδυασμό.

Το gazzetta.gr εύχεται χρόνια πολλά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα γενέθλια του (κλείνει τα 24) και παρουσιάζει μέσω φωτογραφιών την τεράστια αλλαγή στο σώμα του, η οποία τον βοηθά να εξελίσσεται συνεχώς.

2012 (18α γενέθλια)

Έχοντας τελειώσει το σχολείο, έπαιζε στον Φιλαθλητικό στην Α2 και ονειρευόταν ένα καλύτερο αύριο στο χώρο του μπάσκετ. Το όνομα του ήταν στα μπλοκάκια του Παναθηναϊκού, ενώ η ΕΟΚ προσπαθούσε να του βγάλει διαβατήριο. Εκεί όπου έβλεπε τους παίκτες του ΝΒΑ μόνο στο 2Κ και έτρωγε σουβλάκια, κάνοντας όνειρα με τους φίλους του, δεν φανταζόταν πως σε λίγα χρόνια θα ήταν superstar της κορυφαίας λίγκας του κόσμου.

2013 (19α γενέθλια)

Στα 19α γενέθλια του όλα είχαν αλλάξει στη ζωή του. Οι Μπακς τον εμπιστεύτηκαν στο draft πριν λίγους μήνες και ο ίδιος κρατούσε τη γαλανόλευκη στα χέρια με τόση περηφάνια. Τα όνειρα του αρχίζουν να γίνονται πραγματικότητα και η πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ θα είναι ένα... μάθημα για τις επόμενες που θα ακολουθήσουν. Το... φαινόμενο Γιάννης Αντετοκούνμπο άρχισε να παρουσιάζεται στον «μαγικό πλανήτη».

2014 (20α γενέθλια)

Το καλοκαίρι του 2014 ο Έλληνας φόργουορντ έλιωσε στη γυμναστική και έτσι το σώμα του άρχιζε να αλλάζει πολύ. Σκληρή προπόνηση για να τον προετοιμάσει για την 2η σεζόν, η οποία αποδείχθηκε πολύ σημαντική στην εξέλιξη της πορείας του. Το κορμί του έφτιαξε, δυνάμωσε και πλέον μπορούσε να αντιμετωπίζει πολύ πιο εύκολα τα θηρία της λίγκας. Στα 20 του ο Αντετοκούνμπο άρχιζε να φοβίζει κόσμο. Είπαμε το freak δεν είναι τυχαίο!

2015 (21α γενέθλια)

Στα 21 του το σώμα του έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε σημείο που πλησίαζε με ευκολία το καλάθι, σπρώχνωντας με τον όγκο του τους αντιπάλους. Άρχισε να κυριαρχεί στη... ρακέτα, καθώς ήταν εύκολο για αυτόν να... διαλύει πολλούς από τους αντιπάλους του. Η αντίστροφη μέτρηση για την κορυφή έχει αρχίσει. Το ταβάνι του είναι μόνο ο ουρανός και οι Μπακς έχουν καταλάβει για τα καλά ότι ο Γιάννης είναι παίκτης για να χτίσεις μια ομάδα γύρω του.

2016 (22α γενέθλια)

Mια εικόνα χίλιες λέξεις. Αν δει κάποιος την πρώτη εικόνα του παραπάνω κολλάζ θα καταλάβει πόσο έχει αλλάξει ο Γιάννης. Τα κορυφαία Μέσα του πλανήτη ασχολήθηκαν με αυτή την εντυπωσιακή μετάλλαξη. Η σκληρή δουλειά του Γιάννη έφερε καρπούς και οι Μπακς είχαν ένα πραγματικό... τέρας στη σύνθεση τους. Το σώμα του έγινε αντικείμενο μελέτης από το ESPN και ο Γιάννης γινόταν κάθε μέρα και καλύτερος. Η σεζόν 2016-17 θα είναι μαγική, καθώς θα παίξει στο πρώτο του All Star Game σε ματς Ανατολής-Δύσης, ενώ θα αναδειχθεί πιο βελτιωμένος παίκτης του ΝΒΑ.

2017 (23α γενέθλια)

Πλέον κοιτάζει στα... μάτια την αφρόκρεμα στα 23α του. Κυρίαρχος και στις δύο μεριές του παρκέ. Ελάχιστες άμυνες μπορούν τον περιορίσουν και να αντιμετωπίσουν το κορμί του. Η γυμναστική έχει κάνει θαύματα και ο Greek Freak... πετάει. Καλπάζει σαν καθαρόαιμο άτι, όμως έχει και το πλεονέκτημα της του σώματος του που τον κάνει ασυναγώνιστο. Kατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2017-18, βγήκε 2ος σε ψήφους για το All Star Game πίσω από τον ΛεΜπρόν (για την Ανατολή), ενώ έφτασε τους Σέλτικς στα... όρια τους στα playoffs. Το Μιλγουόκι αποκλείστηκε, χάνοντας με 4-3 από την ομάδα του Κάιρι Ίρβινγκ.

2018 (24α γενέθλια)

Ο ηγέτης των Μπακς μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρα του μέχρι την επόμενη. Ο Κόμπι Μπράιαντ του έχει... αναθέσει αποστολή να βγει MVP της φετινής σεζόν και ο «Greek Freak» κάνει μυθικά πράγματα στο παρκέ, προσπαθώντας να βγάλει ασπροπρόσωπο τον «Βlack Mamba», Τα νούμερα του Αντετοκούνμπο παραπέμπουν σε MVP σε σημείο που ο Σακίλ Ο'Νίλ του έδωσε το παρατσούκλι του, Superman. Ο τρόπος που παίζει είναι ο κύριος λόγος που το Μιλγουόκι εντυπωσιάζει και αποτελεί την 2η καλύτερη ομάδα της Ανατολής αυτή τη στιγμή μετά τους Ράπτορς.

Ο Γιάνναρος δούλεψε σκληρά όλα τα προηγούμενα χρόνια και η αλλαγη στο σώμα του, όπως και η βλετίωση στο παιχνίδι του είναι εμφανής. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους του πλανήτη και μοναδικός στόχος του πλέον να γίνει το Νο.1 και να φτάσει στο πρώτο του... δαχτυλίδι!

Και αν κρίνει κάποιος την απίστευτη προπόνηση που κάνει και την τεράστια ποιότητα του, το πρωτάθλημα αργά ή γρήγορα θα έρθει.

 

NBA Τελευταία Νέα