Ο Χιμένες... φροντίζει για την «αγέλη» του (pics & vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Ο Χιμένες... φροντίζει για την «αγέλη» του (pics & vid)

bet365

Τα ξημερώματα βρήκε δίχτυα με τη φανέλα του Μεξικό φέρνοντας τούμπα το φιλικό με την Κόστα Ρίκα, ωστόσο, ο Ραούλ Χιμένες δεν είναι... ο στράικερ που έχεις συνηθίσει. Το gazzetta.gr αναλύει πως ο 27χρονος φορ συνεισφέρει στο γκολ για τη Γουλβς, δίχως να είναι... εγωιστής.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Ελλάδα - Ουγγαρία! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Το λατινικό του ταπεραμέντο, από μόνο του, είναι λόγος για να τον συμπαθήσεις ή να τον μισήσεις. Εκείνος, έχει κερδίσει τη λατρεία των φίλων της Γουλβς σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που αποτελεί κομμάτι της ομάδας του Νούνο Σάντο. Προσφέρει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από αυτό που πίστευαν στην έναρξη της σεζόν οι οπαδοί των «λύκων», ακόμα κι αν ξεγελούν μέχρι και αυτή τη στιγμή τα δυο γκολ που έχει να επιδείξει αν κοιτάξει κανείς τα χαρακτηριστικά του στη διακοπή των πρωταθλημάτων για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο Ραούλ Χιμένες σημείωσε ακόμα ένα γκολ με την εθνική ομάδα του Μεξικό, μπαίνοντας με αλλαγή στο ματς με την Κόστα Ρίκα στο 61ο λεπτό και δέκα λεπτά αργότερα βρέθηκε στην άσπρη βούλα και σκόραρε για να ολοκληρώσει την ανατροπή και να γράψει το τελικό 3-2.

Με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του σε επίπεδο ανδρών έφτασε στα 16 τέρματα, ενώ, στο σύνολο της θητείας του μέχρι στιγμής στα ευρωπαϊκά αλλά και τα μεξικανικά γήπεδα, τα 88 γκολ στην ηλικία των 27 ετών μπορεί να φαντάζουν ελάχιστα για έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται ως επιθετικός και οφείλει ν' αναμειγνύεται στις φάσεις που δημιουργούν οι γύρω του προκειμένου να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Παρ' όλα αυτά, ο Ραούλ Χιμένες έχει να παρουσιάσει συμμετοχή σταπέντε από τα εννέα τελευταία γκολ που πέτυχε η Γουλβς και έχει τρεις ασίστ στις τελευταίες ισάριθμες συμμετοχές του με την ομάδα. Φέτος, συμμετέχει σε γκολ για τους «λύκους» κάθε 138 αγωνιστικά λεπτά, με δεδομένο, όμως, πως οι νεοφώτιστοι στην Premier League στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα 1,125 φορές σε κάθε ματς.

Στη Μπενφίκα, από την οποία και παραχωρήθηκε δανεικός στη Γουλβς, είχε μόλις 6 παρουσίες στο αρχικό σχήμα, έπαιξε σε 27 ματς ως αλλαγή και παρά το σύνολο των 33 εμφανίσεων, τα λεπτά συμμετοχής του δεν ξεπέρασαν τα 970, έχοντας ήδη παίξει σε 689 την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στην Premier League!

Το στυλ παιχνιδιού του είναι τέτοιο που συνεισφέρει στο πλάνο της προώθησης των εξτρέμ, οι οποίοι έχουν ρόλο στο αγωνιστικό σχέδιο του Νούνο Σάντο. Ο κόουτς των «λύκων» ξέρει πως μπορεί να τον εκμεταλλευτεί για να ανεβάζει κορμιά στα αντίπαλα καρέ, έχοντας φυσικά κοντά στον φορ τους Τζότα και Κόστα να τον πλαισιώνουν και να του δίνουν επιλογές όταν ο Χιμένες μπορεί να στοπάρει τη μπάλα, να περιμένει στην περιοχή, να τραβήξει πάνω του περισσότερους αμυντικούς και ν' ανοίξει χώρους ή ν' απελευθερώσει συμπαίκτη του για να βρει χώρο ώστε να σουτάρει.

Το έκανε και απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου οι «λύκοι» πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας φεύγοντας από το «Ολντ Τράφορντ» με το 1-1, το έκανε και απέναντι στη Σαουθάμπτον «σερβίροντας» τη μπάλα στον Καβαλέιρο για ν' ανοίξει το σκορ (νίκη 2-0 επί των «αγίων»), το έκανε και απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας «σπάζοντας» για τον Ντόχερτι από δεξιά μέσα στην περιοχή για να πάρει ακόμα μια σημαντική νίκη το σύνολο του Νούνο και να βρεθεί στην 7η θέση στη δεύτερη διακοπή του κορυφαίου πρωταθλήματος για το UEFA Nations League.

Είναι ο ορισμός του team-player παρά του ποδοσφαιριστή από τον οποίο όλοι περιμένουν το γκολ. Θα «τραφεί» αν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά θα... χορτάσει περισσότερο όταν το κάνει οποιοσδήποτε άλλος και νικήσει η ομάδα του. Αν αυτό τον άλλον τον βοηθήσει εκείνος με την ασίστ, τότε ακόμα καλύτερα. Ο Ραούλ Χιμένες δεν είναι ο στράικερ που έχεις συνηθίσει. Οι κινήσεις του στο γήπεδο, ευννούν ακόμα και τη λειτουργία του τρομερού διδύμου των Ρούμπεν Νέβες και Ζοάο Μουτίνιο στο χώρο του κέντρου, ώστε να δημιουργήσουν για τη Γουλβς και να την ανεβάσουν μέχρι την αντίπαλη περιοχή.

Οι δύο Πορτογάλοι έχουν... τηλεπαθητική συνεργασία στα χαφ, ξέρουν πότε θα πρέπει να πάρει μέτρα ο ένας και πότε ο άλλος, πότε θα χρειαστεί να καλύψει χώρο ο ένας και να φυλάξει τα νώτα του άλλου, πότε θα πρέπει να ρισκάρουν για να σταματήσουν με φάουλ μια επίθεση αντιπάλου, «μοιράζοντας» τα μαρκαρίσματα ώστε να μην κινδεύσουν με κάρτες. Ακόμα κι αυτούς, τους έχει βοηθήσει ο Ραούλ Χιμένες, κρατώντας αμυντικούς πάνω του και αδειάζοντας χώρο για επιθέσεις της ομάδας του από τον άξονα.

Με τις εμφανίσεις του στην Premier League, «φτιάχνει» τ' όνομά του, τόσο, όσο δεν μπόρεσε να το κάνει καθόλου στη Μπενφίκα. Φανερώνει όλα τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν το παιχνίδι του και το κάνει στο υψηλότερο ανταγωνιστικό επίπεδο. Δυστυχώς για τη Γουλβς είναι δανεικός, αλλά μέχρι το φινάλε αυτού του δανεισμού και ενόψει των όποιων εξελίξεων σημειωθούν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, μπορεί να συνεχίσει να τον απολαμβάνει.

Το ακόμα πιο θετικό είναι πως οι οπαδοί των «λύκων» έχουν μάθει ακριβώς τι προσφέρει ο Χιμένες και έχουν σταματήσει να στέκονται στον αριθμό των γκολ. Είχαν προτρέξει βλέποντάς τον να σκοράρει με κεφαλιά από το πρώτο κιόλας ματς απέναντι στην Έβερτον χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά πλέον κάθε δικό του γκολ, θα είναι... σαν κάτι εξτρά!

Εξάλλου, ακόμα και αυτή τη στιγμή, η συμμετοχή του στα πέντε γκολ για τη Γουλβς, είναι το 56% των τερμάτων (9) που έχει σκοράρει έπειτα από 8 αγωνιστικές το κλαμπ στην Premier! Και για τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι και σήμερα, είναι υπεραρκετό, αρκεί να συνεχιστεί...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα