To φετινό... extreme makeover του Κώστα Φορτούνη!

To φετινό... extreme makeover του Κώστα Φορτούνη!

To φετινό... extreme makeover του Κώστα Φορτούνη!

bet365

Ο Κώστας έχει βρει και πάλι τον... Φορτούνη και το ξεκίνημά του στη φετινή σεζόν είναι άκρως εντυπωσιακό αποτυπώνοντας το πλούσιο ταλέντο του.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

«Είτε θα τον βρούμε το δρόμο είτε θα τον φτιάξουμε». Γνωμικό που ανήκει στον Αννίβα, τον διάσημο στρατηλάτη, που είχε πει κάτι τέτοιο στους στρατιώτες του όταν επιχείρησε να διασχίσει τις Άλπεις.

Σ' ένα παράλληλο σύμπαν, ο στρατηλάτης του Ολυμπιακού, ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης είναι αυτός που με τη σειρά του φρόντισε να φτιάξει το δικό του δρόμο.

Το ταλέντο του αναμφισβήτητο. Μετά την περσινή απογοητευτική σεζόν και τα σενάρια ότι θα πουληθεί, βλέπουμε έναν Φορτούνη που αξίζει να φοράει το περιβραχιόνιο της ομάδας, που αξίζει να έχει τον ρόλο του ηγέτη.

Με την ΑΕΚ φάνηκε σ' ένα σημείο να είναι η φάση «μόνος μου κι όλοι σας». Είναι αυτός που κρατάει την μπάλα, τη «σπάει» εκεί που πρέπει και γενικότερα η εικόνα του είναι άρδην διαφορετική.

Αυτό φυσικά έχει εξήγηση. Ο «Φόρτου» το καλοκαίρι δούλεψε πολύ μόνος του.

Ο 47χρονος Γερμανός πρωταθλητής του crossfit, Γιανίκ Ομπενάουερ, τον ανέλαβε και για περίπου 2 εβδομάδες στον Άγιο Κοσμά τον... ξεζούμισε.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που γυμνάζει τους Φιρμίνο και Ντράξλερ. Οπότε στο πλευρό του κορυφαίου του είδους, ο Φορτούνης φρόντισε πολύ τη φυσική του κατάσταση.

Δεν είναι πια... γυμνός

Όσον αφορά στο κομμάτι τακτικής, ο Κώστας έχει βρει τις απαραίτητες βοήθειες. Δεν καλείται να γυρίζει πολύ πίσω να πάρει την μπάλα, να περάσει την πρώτη πάσα, να φτιάξει παιχνίδι, να βρεθεί στα άκρα και να εκτελέσει όποτε του δοθεί η ευκαιρία.

Κρατάει τις δυνάμεις του μόνο για να φτιάχνει παιχνίδι και να εκτελεί. Ο ρόλος του είναι πιο συγκεκριμένος, έχοντας από πίσω του τους Καμαρά-Μπουχαλάκη να κάνουν τις άλλες δουλειές. Η συνύπαρξη, επίσης με τον Λάζαρο και τον Ποντένσε αναδεικνύουν το έργο του μέσα στο γήπεδο. Παίκτες με ποιότητα που μπορούν να αντιληφθούν τον τρόπο παιχνιδιού του και να τον... φτιάξουν κιόλας.

Στο 0-1 με την Μπέρνλι, ο Ποντένσε αξιοποιεί την ασίστ του, στο 4-0 με τη Λουκέρνη το κάνει ο Γκερέρο. Ο Πορτογάλος σκοράρει μετά την πάσα του Φορτούνη και στο 5-0 με τον ΠΑΣ, ενώ ο Μπουχαλάκης κάνει το 2-1 με την Μπέρνλι. Είναι το ματς, όπου ο Φορτούνης είχε 2 γκολ και 1 ασίστ. Ο ηγέτης της ομάδας «μίλησε σ' ένα κομβικό ματς για την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας και με το σκορ στο ημίχρονο να είναι 1-1.

Αυτό έκανε και στην Αγγλία, για να τελειώσει η υπόθεση «πρόκριση». Η ψυχολογία που έχει πάρει φαίνεται. Παίζει άνετα, με ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση και δεν κρύβεται όταν η... μπάλα καίει.

Όταν οι αριθμοί λένε όντως την αλήθεια

Λένε πως «οι αριθμοί είναι στο ποδόσφαιρο ο πιο ασφαλής τρόπος να πεις ψέματα». Στην περίπτωση του Κώστα, όμως, δεν ισχύει αυτό. Είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να πεις την αλήθεια.

Μέχρι στιγμής σε 12 ματς (877') έχει 4 γκολ και 4 ασίστ

- Την περσινή σεζόν σε αντίστοιχο διάστημα 6 αγωνιστικών στη Super League είχε 3 γκολ με Λάρισα και Λαμία, ενώ δεν είχε παίξει με Αστέρα, ΑΕΚ και Ατρόμητο. Στην Ευρώπη είχε σκοράρει με Παρτιζάν και είχε μία ασίστ με Ριέκα.

- Σεζόν 2016-2017: Είχε σκοράρει στο πρωτάθλημα με ΑΕΚ στο 3-0 του Φαλήρου. Η σεζον είχε κλείσει γι' αυτόν με 8 γκολ και 8 ασίστ.

- Σεζόν 2015-2016: Η χρονιά που... εκτοξεύθηκε με τον Ολυμπιακό να έχει στο τιμόνι έναν άλλον Πορτογάλο, τον Μάρκο Σίλβα. Τότε στις πρώτες 6 αγωνιστικές του πρωταθλήματος είχε σκοράρει 5 φορές και μέτρησε 4 ασίστ εκ των οποίων οι 2 ήταν με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Στην Ευρώπη είχε 2 ασίστ στο θρυλικό διπλό στο Λονδίνο με την Άρσεναλ, (χρεώθηκε ασίστ η εκτέλεση κόρνερ με τον Οσπίνα να δέχεται ίσως το πιο εφιαλτικό γκολ της καριέρας του). Θυμίζουμε πως η χρονιά έκλεισε τότε με 21 γκολ και 17 ασίστ.

Οι διαφορές με την ομάδα του Σίλβα

Ο Ολυμπιακός με τον Μάρκο Σίλβα έπαιζε με Μιλιβόγεβιτς-Κασάμι ή Καμπιάσο. Στα άκρα ήταν οι Ντουρμάζ, Σεμπά ή Πάρντο και στην κορυφή ο Ιντέγε.

Φέτος, έχει Καμαρά, Μπουχαλάκη, Λάζαρο και Ποντένσε και μπροστά τον Γκερέρο. Συν τους Γκιγέρμα, Νάτχο αλλά και τον Τουρέ, ο άξονας της ομάδας είναι σαφώς πολύ δυνατός ενώ στα άκρα έχει τις καλύτερες βοήθειες από ποτέ στο Λιμάνι.

Το μείον φαίνεται ότι είναι στην κορυφή, μιας και μετά τον Γκερέρο το... χάος με τον Χασάν να μην έχει το εύκολο γκολ (σ.σ. στο δοκάρι η πολύ καλή πάσα του Φορτούνη με την ΑΕΚ).

Η φετινή χρονιά, αναμφισβήτητα μπορεί να... εκτοξεύσει και πάλι τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος είναι πιο ώριμος, πιο παθιασμένος και πιο αποτελεσματικός. Γουστάρεις να τον βλέπεις.

Υ.Γ.: Κακώς έκανε την κίνηση στο ΟΑΚΑ με τη γνωστή του αντίδραση. Μπράβο του που αναγνώρισε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα