Πόνσε: Το «Τανκ» που πήρε η ΑΕΚ και... διψάει για γκολ! (vids)

Δημήτρης Βέργος
Πόνσε: Το «Τανκ» που πήρε η ΑΕΚ και... διψάει για γκολ! (vids)

bet365

Ο Εζεκιέλ Πόνσε είναι παίκτης της ΑΕΚ και το gazzetta.gr γράφει για τον 21χρονο Αργεντινό φορ που θέλει να βρει ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα, έχοντας τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά για να ταιριάξει με τον Μάρκο Λιβάια στην επίθεση.

Η μετακίνηση του Εζεκιέλ Πόνσε στην ΑΕΚ μπορεί να άργησε για μερικές εβδομάδες, ωστόσο η ΑΕΚ κατάφερε να ολοκληρώσει από τη Ρόμα τον δανεισμό του Αργεντινού επιθετικού που τόσο πολύ ήθελε ο Μαρίνος Ουζουνίδης για την κορυφή της επίθεσης. Έτσι η Ένωση καλύπτει πάλι με Αργεντινό το κενό που άφησε ο Σέρχιο Αραούχο, βρίσκοντας έναν φορ, ο οποίος σύμφωνα με τον κόουτς της Ένωσης έχει τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για να «δέσει» με τον Μάρκο Λιβάια στη γραμμή κρούσης.

Ρόμα -Αβελίνο με αξεπέραστο Live Στοίχημα! (21+)

Ως Αργεντινός, ο Πόνσε δεν μπορούσε να μην φέρει και προσωνύμιο, όπως συνηθίζουν άλλωστε στην πατρίδα του. Στην περίπτωση του Πόνσε, οι Αργεντινοί τον είχαν συγκρίνει με τον Κάρλος Τέβες, κολλώντας του το παρατσούκλι «Τανκ». Προϊόν των ακαδημιών της Νιούελς, όπου είχε αναδειχθεί σε μεγάλο γκολεαδόρ σκοράροντας 57 γκολ μέσα σε δύο σεζόν! Τα... τεμάχια του Πόνσε αποτέλεσαν το διαβατήριό του για την πρώτη ομάδα της Νιούελς, με τη φανέλα της οποίας έκανε ντεμπούτο πριν καν συμπληρώσει τα 17 του χρόνια. Κάτι που τον έκανε τον νεότερο παίκτη που αγωνίστηκε με την πρώτη ομάδα σε μία εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Κίλμες.

Αυτά είδε η Ρόμα και επένδυσε στο ταλέντο του

Δύο χρόνια στην πρώτη ομάδα της Νιούελς είναι αρκετά για να προσελκύσει το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον. Συνολικά πραγματοποιεί 27 εμφανίσεις και σκοράρει πέντε γκολ με τη φανέλα της Νιούελς, η οποία σύντομα έχει επίσημες προτάσεις στα χέρια της. Αυτή της Ρόμα, ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ για το 70% των δικαιωμάτων του, γίνεται αποδεκτή με τον Πόνσε σε ηλικία 18 ετών να κάνει το βήμα που ονειρεύονται όλοι οι Αργεντίνοι ποδοσφαιριστές, να πάρουν δηλαδή μεταγραφή στην Ευρώπη.

Τι είχε δει η Ρόμα στον Πόνσε; Ακριβώς αυτό που εκφράζει το παρατσούκλι του. Έναν παίκτη που μπορεί να παίξει συνδυαστικό ποδόσφαιρο και να αγωνιστεί τόσο ως εννιάρι, αλλά να τραβιέται και εκτός περιοχής. Έναν επιθετικό που χρησιμοποιεί την κίνησή του για να βρεθεί στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και να σκοράρει μέσα από την περιοχή με μια επαφή, ή να δημιουργήσει χώρους και να συνδυαστεί με τους συμπαίκτες του στην επίθεση ή ακόμα και να πρεσάρει. Με λίγα λόγια ένα φορ δυναμικό, ο οποίος παρότι διαθέτει νορμάλ ύψος (1.81μ) είναι αρκετά καλός και στο ψηλό παιχνίδι, μπορώντας να σκοράρει και με το κεφάλι.

Με το που γίνεται κάτοικος Ρώμης, ο Πόνσε στέκεται άτυχος καθώς ένας τραυματισμός στους χιαστούς τον βγάζει νοκ-άουτ για τέσσερις μήνες. Ωστόσο, γυρίζει δυνατότερος και αποδεικνύει με την ομάδα Νέων της Ρόμα την εκτελεστική του δεινότητα. Σκοράρει εννιά γκολ σε δέκα παιχνίδια και βοηθάει στην κατάκτηση του τίτλου.

Οι δανεισμοί σε Γρανάδα και Λιλ δεν τον βοήθησαν

Ο δανεισμός στη Γρανάδα είναι για εκείνον η κατάλληλη επιλογή για να... ψηθεί αφού στη Ρόμα δεν θα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής. Μια εξαιρετική κίνηση για τον Πόνσε, ο οποίος θα είχε τη δυνατότητα να δείξει το πλούσιο ταλέντο του στην Primera Division και ταυτόχρονα να εγκλιματιστεί ακόμα καλύτερα στην Ευρώπη πηγαίνοντας σε μια χώρα όπου θα μιλούσε τη μητρική του γλώσσα. Ξεκινάει βασικός, αλλά το γεγονός ότι δεν βρίσκει εύκολα δίχτυα, τον οδηγεί στον πάγκο και από εκεί και πέρα μπαίνει ως αλλαγή. Κλείνει τη σεζόν με 27 συμμετοχές, δύο γκολ και μία ασίστ, στατιστικά που κάνουν τη Ρόμα να αναζητήσει ακόμα ένα δανεισμό του προκειμένου να πάρει μια νέα ευκαιρία.

Αυτή έρχεται τη σεζόν που μας πέρασε. Νέα χώρα, νέο περιβάλλον, διαφορετική γλώσσα. Η νέα περιπέτεια στη Ligue 1 με τη φανέλα της Λιλ δεν αποδεικνύεται επίσης εύκολη για τον Πόνσε, παρά το γεγονός ότι αποτέλεσε προσωπική επιλογή του συμπατριώτη του, Μαρσέλο Μπιέλσα. Βέβαια και στη γαλλική ομάδα ο Αργεντινός επιθετικός έρχεται κυρίως από τον πάγκο, παίζοντας βασικός μόνο στα οκτώ από τα 28 ματς στο γαλλικό πρωτάθλημα. Συνολικά καταγράφει 32 εμφανίσεις με τη Λιλ, σκοράροντας τρία γκολ και μοιράζοντας μια ασίστ.

Η... δίψα για γκολ και το ταίριασμα με τον Λιβάια

Στην Αργεντινή ο Πόνσε θεωρείται ως ένας παίκτης με λαμπρό μέλλον, ωστόσο μέχρι στιγμής στις δύο σεζόν του σε δύο από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν μπόρεσε να κάνει το άλμα που θα επιθυμούσε. Βέβαια, τόσο στη Γρανάδα, όσο και στη Λιλ, ο Αργεντινός φορ αγωνίστηκε σε ομάδες που πάλευαν για την παραμονή και αυτό είναι κάτι που πιθανόν να αποτέλεσε καθοριστικό για την πορεία του.

Ο 21χρονος επιθετικός είναι διψασμένος και αποφασισμένος να ξαναβρεί το «φονικό» ένστικτο που είχε στη Νιούελς και η τρίτη του ευκαιρία στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ αποτελεί την πολύ μεγάλη του ευκαιρία. Την ίδια στιγμή το στυλ παιχνιδιού του φαίνεται πως έχει καλές πιθανότητες προκειμένου να ταιριάξει με τον Μάρκο Λιβάια και να βοηθήσει τον Κροάτη όπως ακριβώς πέτυχε ο συνδυασμός του με τον Σέρχιο Αραούχο. Σε αυτά τα δύο ποντάρει ακριβώς ο Μαρίνος Ουζουνίδης πάνω στον Πόνσε, ευελπιστώντας ότι θα βγουν στο γήπεδο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα