Ροντερίκ Μιράντα: Αυτός είναι ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού (pics)

Ροντερίκ Μιράντα: Αυτός είναι ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού (pics)

Gazzetta team
Ροντερίκ Μιράντα: Αυτός είναι ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού (pics)

bet365

Ο Ροντερίκ Μιράντα είναι πλέον παίκτης του Ολυμπιακού και το gazzetta.gr κάνει αναδρομή στην καριέρα του από το ματς με την Μπενφίκα που σημάδεψε την πορεία του μέχρι και την επανένωση με τον Πέδρο Μαρτίνς.

Πριμ 5%* στις μεγαλύτερες διοργανώσεις. * Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις (21+)

Γεννημένος στην Οδιβέλας το 1991, ο Μιράντα μπήκε στις ακαδημίες της Μπενφίκα σε ηλικία εννιά ετών. Στους «αετούς» περνάει από όλα τα τμήματα υποδομών και μετά από εννιά χρόνια παρουσίας ο Ζόρζε Ζέσους αποφασίζει να τον ανεβάσει στην πρώτη ομάδα.

Η μετάβαση από τις μικρές ομάδες της Μπενφίκα στην αντρική δεν ήταν εύκολη, ειδικά σε μια περίοδο που η ομάδα της Λισαβόνας ήταν μέσα τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Europa League. Παρόλα αυτά ο Ζέσους τον εμπιστεύεται και στο κρισιμότερο ματς της σεζόν στο Οπόρτο κόντρα στην Πόρτο τον ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο.

Η Μπενφίκα βοελεύται και με την ισοπαλία με την Πόρτο να θέλει μόνο νίκη για να γίνει αυτή το φαβορί για τον τίτλο. Με το σκορ στο 1-1 το πρωτάθλημα έδειχνε οδεύει στην Λισαβόνα με τους «δράκους» στα τελευταία λεπτά του αγώνα πιέζουν για το γκολ της νίκης. Με το ματς στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι κάνουν το 2-1 σε μια φάση που ο Μιράντα όπως και όλη η άμυνα της Μπενφίκα σαστίζει. Το γκολ αυτό βάζει ταφόπλακα στα όποια όνειρα της Μπενφίκα, ενώ λίγες ημέρες αργότερα έρχεται νέα ήττα με τρόπο καρμπόν από την Τσέλσι στον τελικό του Europa League.

Μια ονειρική σεζόν μετατρέπεται για την Μπενφίκα σε εφιάλτη. Κάποιος πρέπει να την πληρώσει και ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Μιράντα. «Όλοι θα μπορούσαμε να έχουμε ενεργήσει διαφορετικά σε εκείνη τη φάση, όχι μόνο εγώ. Για να είμαι ειλικρινής, κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια, παρότι με χρησιμοποίησαν ως αποδιοπομπαίο τράγο για την απώλεια του πρωταθλήματος», ανέφερε ο ίδιος λίγα χρόνια μετά. Έτσι, το καλοκαίρι του 2011 έρχεται ο δανεισμός του στην ελβετική Σερβέτ. Εκεί παίρνει χρόνο συμμετοχής και μετά από 24 ματς το επόμενο καλοκαίρι επιστρέφει στο «Ντα Λουζ». Τα φαντάσματα όμως παραμένουν και φεύγει ξανά δανεικός αυτή την φορά για την Ισπανία και την Λα Κορούνια.

Τα πράγματα δεν πήγαν καλά όμως στην Ισπανία και τον Ιανουάριο τερματίζεται ο δανεισμός του. Στην Μπενφίκα όμως παραμένουν τα φαντάσματα και το καλοκαίρι του 2013 λύνει το συμβόλαιο του παρότι είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο με ρήτρα που έφτανε τα 30 εκατ. ευρώ! Αποφασίζει να υπογράψει στην Ρίο Άβε σε μια προσπάθεια να βάλει ξανά την καριέρα του στον σωστό δρόμο. Και ο Βορράς της Πορτογαλίας του κάνει καλό.

Μέρα με την μέρα γίνεται καλύτερος και το σημαντικότερο, παίρνει παιχνίδια στα πόδια του τα οποία του τα προσφέρει απλόχερα ο Πέδρο Μαρτίνς. Τέσσερα χρόνια στην Ρίο Άβες και 72 συμμετοχές οι οποίες συνδυάστηκαν με τέσσερα γκολ. Το καλοκαίρι του 2017 είχε έρθει η η ώρα για το μεγάλο βήμα. Η Γουλβς έχει μεγάλα σχέδια και με τον γνωστό μεγαλοατζέντη Ζόρζε Μέντες να μπαίνει στα διοικητικά ετοιμάζεται να φτιάξει μια ομάδα που θα διεκδικήσει την άνοδο στην Premier League.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω στην Αγγλία. Δεν είμαι ο κλασικός αμυντικός που έχει ο καθένας στο μυαλό του. Μου αρέσει να βοηθάω στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και να συμμετέχω στο επιθετικό παιχνίδι», δηλώνει ο ίδιος για τη νέα σελίδα στην καριέρα του. Η μετάβαση στο Γουλβερχαμπτον είναι ομαλή. Με Πορτογάλο προπονητή τον Νούνο Σάντο αλλά και αρκετούς συμπατριώτες του στην ομάδα κερδίζει αμέσως θέση βασικού.

Στην πορεία όμως χάνει την θέση του και από το χειμώνα και μέχρι το τέλος της σεζόν βρίσκεται στον πάγκο. Ο ίδιος σκέφτεται μήπως πρέπει να αλλάξει περιβάλλον, και κάπου εκεί έρχεται ο Ολυμπιακός και ο άνθρωπος που τον πίστεψε στην Ρίο Άβε, ο Πέδρο Μαρτίνς.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, και ο 27χρονος Πορτογάλος έρχεται στον Πειραιά ελπίζοντας εδώ να βρει το λιμάνι του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα