Νικολό Μάνιον: Ο νέος... Στεφ Κάρι είναι Ιταλός! (pics & vids)

Νικολό Μάνιον: Ο νέος... Στεφ Κάρι είναι Ιταλός! (pics & vids)

bet365

Το «φαινόμενο» Νικολό Μάνιον έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική Ιταλίας και προσέλκυσε τα βλέματα στο τρίτο «παράθυρο» για τα προκριματικά του Mundobasket 2019. Το gazzetta.gr παροσουσιάζει το προφίλ του Ιταλού... Κάρι, τον οποίο αποκαλούν και «Red Mamba».

Δυο καλές, μια ανάποδη, δυο καλές, μια ανάποδη! Η θεία Βίστα πλέκει το κασκόλ στο Μουντιάλ!

Το... μήλο δεν άργησε να πέσει κάτω από την μηλιά και ο Νικολό Μάνιον αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του στο μπάσκετ.

Γιος του πάλαι ποτέ ΝΒΑeρ ('80s), Πέις Μάνιον, ο οποίος έκανε και μεγάλη καριέρα στην Ιταλία, ο «Νίκο» - όπως τον φωνάζουν - ήταν το πρόσωπο του τρίτου «παραθύρου», για τα προκριματικά του Mundobasket 2019.

Σε ηλικία 17 ετών, ο κοκκινομάλης - όπως ο πατέρας του - γκαρντ έγινε ο 4ος νεότερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας κι έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στην Ολλανδία.

Το μέλλον είναι δικό του

Με την Ιταλία να έχει ήδη προκριθεί στον β' γύρο των προκριματικών, ο κόουτς Σακέτι έδωσε την ευκαιρία στον Νίκο να νιώσει το συναίσθημα του να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο στο στήθος.

Το... άγχος και η αδρεναλίνη, όμως, στάθηκαν «εμπόδιο» και ο μικρός δεν μπόρεσε να ξεδιπλώσει όλο του το ταλέντο (9π., 2/7δ., 1/3τρ., 2/2β., 2ρ., 1κλ., 2λ., 29:90).

Παρόλα αυτά, έδειξε τις ικανότητες για τις οποίες φημίζεται, με τις ενέργειες που έκανε στο παρκέ και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

«Είναι απίστευτο! Κατά τη διάρκεια του Εθνικού Ύμνου και πριν το παιχνίδι ήμουν πολύ ενθουσιασμένος. Μετά το τζάμπολ σκεφτόμουν μόνο να παίξω καλά. Διασκέδασα και ήταν μια φανταστική και πολύ χρήσιμη εμπειρία. Είναι μια υπέροχη ομάδα, με βοήθησαν από την πρώτη ημέρα και ο κόουτς Σακέτι ήταν εκπληκτικός. Έμαθα πολλά κι υπάρχουν άλλα τόσα να μάθω. Ήταν πραγματικά δύο αξέχαστες εβδομάδες. Ήταν τιμή μου», ήταν τα λόγια του μετά το ντεμπούτο του με την «σκουάντρα ατζούρα» στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA.

Και συνέχισε για το κλίμα με τους συμπαίκτες του: «Ήμουν στο ίδιο δωμάτιο με τον Στέφανο Τόνατ, αλλά ένιωθα άνετα με όλους. Με τον Κρίστιαν Μπερνς μιλούσαμε και κάναμε αστεία από την πρώτη ημέρα, αλλά όλοι ήταν τέλειοι και με υποδέχθηκαν σαν να με ήξεραν χρόνια».

Το breakthrough

Ο Νίκο έκανε αισθητή την παρουσία του στο περσινό Eurobasket U16, που έγινε στην Ποντγκόριτσα.

Κόντρα στην Ρωσία έκανε μια μεγαλοπρεπή εμφάνιση, ολοκλήρωσε το ματς με 42 πόντους κι έστρεψε αμέσως τα βλέμματα πάνω του.

Επιπροσθέτως, πήρε 5 ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ κι έκανε 6 κλεψίματα.

Νωρίτερα το ίδιο έτος, είχε γίνει viral από έναν αγώνα στο Λος Άντζελες κι έγινε αντικείμενο σχολιασμού από αρκετούς NBAers.

Ο λόγος; Δείτε το βίντεο!

Πως ξεκίνησαν όλα

Ο Νίκο, που έχει αμερικανική και ιταλική υπηκοότητα, μετακόμισε στα 2 του χρόνια στις ΗΠΑ.

Στα 10 του άρχισε να ασχολείται με το μπάσκετ, αφού το αμερικάνικο ποδόσφαιρο δεν τον γέμιζε.

Στα 15 του, έκανε φιλότιμες προσπάθειες για να μπει στην εθνική των ΗΠΑ U16, η οποία τον... απέρριψε.

Από την Ιταλία παρακολουθούσαν την περίπτωσή του κι έτσι η ομοσπονδία, που είχε ανιχνεύσει το ταλέντο του, «άρπαξε» την ευκαιρία και του πρότεινε να αγωνιστεί για τη δική τους εθνική.

Βέβαια, η εθνική ΗΠΑ U17... επέστρεψε, αλλά ο Νίκο ήταν αυτός που έριξε το «άκυρο» μετά, αφού επέλεξε το εθνόσημο της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Ο Ιταλός Κάρι

Στην χώρα του κάνουν λόγο για ένα... φαινόμενο κι έναν παίκτη που αναμένεται να αφήσει εποχή.

Η εκρηκτική ικανότητα στο σκοράρισμα κι η ενστικτώδης αίσθηση για το παιχνίδι είναι τα δύο στοιχεία που κάνουν την διαφορά στον 1.91μ ύψους γκαρντ.

Όσοι τον παρακολουθούν προσεκτικά και ξέρουν τις προοπτικές που έχει, υποστηρίζουν πως θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στο draft 2020 του ΝΒΑ και αναμένεται να βρεθεί σε υψηλή θέση.

Το μακρινό σουτ, το οποίο είναι χαρακτηριστικό του, είναι αρκετό για να τον αποκαλούν οι συμπατριώτες του «Ιταλό Κάρι», γεμιζοντάς τους ελπίδες πως μια μέρα θα τον δουν να γράφει επιτυχίες με το εθνόσημο.

Η επιρροή της μητέρας

Πίσω από κάθε πετυχημένο άνδρα, βρίσκεται μια δυναμική γυναίκα.

Η Γκάια Μάνιον, πρώην βολεϊμπολίστρια, φρόντισε να περάσει στον γιο της την εκρηκτικότητα του χαρακτήρα της και ταυτόχρονα να τον κρατά προσγειωμένο στη Γη.

Όντας... βέρα Ιταλίδα, δεν ήθελε ο γιος της να ξεχάσει από που προέρχεται, και παρόλο που ήταν στις ΗΠΑ, φρόντισε να του εμφυσήσει τις ιταλικές συνήθειες.

«Η μητέρα μου είναι πολύ... Ιταλίδα και προσπαθεί να με επηρεάσει με την ιταλική κουλτούρα, όσο ζούμε στις ΗΠΑ. Κατά την διάρκεια του Εθνικού Ύμνου χάρηκα πολύ που είδα το χαρούμενο πρόσωπό της να με βλέπει να φοράω το εθνόσημο», ανέφερε στην ιστοσελίδα της FIBA.

Οι πέντε υποτροφίες και η Under Armour

Ο 17χρονος Νίκο δεν είναι μόνο ένα ταλέντο του μπάσκετ, αλλά και ένας άριστος μαθητής.

Φοιτά σε ένα από τα καλύτερα σχολεία της Αριζόνα, το Pinnacle, και δεν παραμελεί τα μαθήματά του, αφού έχει υψηλούς βαθμούς σε όλα και αποτελεί πρότυπο μαθητή.

Αποτέλεσμα, να δεχθεί 5 υποτροφίες από πανεπιστήμια (Αριζόνα, Σαν Φρανσίσκο, Γιούτα Στέιτ, Γιούτα, Γκραν Κάνιον) για το 2020!

Ο νεαρός, που έχει χόμπι το ψάρεμα και το πινγκ πονγκ, μπήκε και στο... στόχαστρο της Under Armour, η οποία ψάχνει τον επόμενο... Στεφ Κάρι και του πρότεινε συνεργασία!

Ο Κόμπι και το όνειρο του ΝΒΑ

Όπως κάθε νέος που ξεκινά τα βήματά του στο μπάσκετ, έτσι κι εκείνος έχει όνειρο το ΝΒΑ.

Πρότυπά του ο Κόμπι Μπράιαντ και φυσικά ο Στεφ Κάρι.

Μάλιστα, ο Μάνιον - τον οποίο έχουν αποκαλέσει ακόμα και... Red Mamba δημοσιεύματα στην Αμερική - είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον «Black Mamba» από κοντά, σε αγώνα των Τζαζ, όπου έπαιζε ο πατέρας του, με τους Λέικερς. «Ήμουν 9 ετών όταν τον γνώρισα. Μού μίλησε για δέκα λεπτά στα ιταλικά, με ρώτησε για το σχολείο, την οικογένειά μου και το μπάσκετ. Από τότε έγινε το είδωλό μου! Μέχρι και σήμερα, παρόλο που αποσύρθηκε, υποστηρίζω τους Λέικερς», αποκάλυψε σε πρόσφατη συνένεντευξή του στην Ιταλία, για να προσθέσει:

«Ο τελικός μου στόχος είναι να μπω στο ΝΒΑ. Αλλά το να αποτελώ παίκτη για την εθνική Ιταλίας μου δίνει κίνητρο, με γεμίζει περηφάνια και το κυριότερο, παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή μου. Μέχρι στιγμής, είχα εμπειρία μόνο από το μπάσκετ στο λύκειο και από τις διεθνείς διοργανώσεις. Τώρα, "γεύτηκα" την εμπειρία του επαγγελματικού επιπέδου και είδα πόσο απαραίτητο είναι να είσαι αποτελεσματικός και γρήγορος, ακόμα και στις αποφάσεις που πρέπει να πάρεις».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα