Βασίλης Μπάρκας: Ο... φύλακας της ΑΕΚ στην Αγιά Σοφιά

Βασίλης Μπάρκας: Ο... φύλακας της ΑΕΚ στην Αγιά Σοφιά

Δημήτρης Βέργος
Βασίλης Μπάρκας: Ο... φύλακας της ΑΕΚ στην Αγιά Σοφιά

bet365

Ο Βασίλης Μπάρκας ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2022 και το gazzetta.gr γράφει για τον 24χρονο Έλληνα τερματοφύλακα που θέλει να κάνει πράξη αυτό που επιθυμεί: Να μπει στην Αγιά Σοφιά ως πρώτος γκολκίπερ της ΑΕΚ.

Κροατία – Σενεγάλη και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν ο Μόντριτς σκοράρει το πρώτο γκολ του αγώνα. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Πριν από ακριβώς ένα μήνα ο Βασίλης Μπάρκας σε συνέντευξη που παραχώρησε εδώ στο gazzetta.gr και στη Χριστίνα Βραχάλη μπροστά από το εργοτάξιο της Αγιά Σοφιάς είχε ευχηθεί ένα πράγμα. Να είναι το νούμερο ένα της ΑΕΚ κάτω από τα δοκάρια όταν η ομάδα μπει στο νέο της σπίτι. Μόλις χθες, ο 24χρονος Έλληνας τερματοφύλακας προχώρησε στην ανανέωση του συμβολαίου του με την ΑΕΚ ως το καλοκαίρι του 2022 και πλέον εξαρτάται αποκλειστικά από αυτόν ώστε η ευχή του σε εκείνη τη συνέντευξη να γίνει σύντομα αληθινή. Ο Μπάρκας στα δύο χρόνια που βρίσκεται στην ΑΕΚ πέρασε από διάφορα στάδια. Πλέον έχει καταφέρει με τις εμφανίσεις του να κερδίσει την εμπιστοσύνη και για την ηλικία του αποτελεί αναμφισβήτητα ένα σημαντικό επίτευγμα.

Η πρώτη χρονιά στα βαθιά τον δίδαξε

Το ταλέντο του Βασίλη Μπάρκα στον Ατρόμητο τον είχε φέρει μέχρι και στα ραντάρ διάφορων ευρωπαϊκών ομάδων. Το άλμα ήρθε στο… εσωτερικό με τη μεταγραφή στην ΑΕΚ. Και η προπέρσινη πρώτη χρονιά για τον Βασίλη Μπάρκα στην Ένωση είχε πολλά. Αρχικά υπομονή, καθώς έπρεπε να παλέψει για τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Το ξέρει ότι δεν είναι εύκολο, αλλά η ευκαιρία έρχεται και ο ίδιος είναι αποφασισμένος να την εκμεταλλευτεί. Στην αρχή το κάνει με επιτυχία, αλλά στην πορεία, όπως το έχει παραδεχθεί και ο ίδιος, κάπου το χάνει. Μετά από κάποιες εξαιρετικές εμφανίσεις, μερικά λάθη αυτοσυγκέντρωσης τον βγάζουν εκτός πορείας. Τα βαθιά, όμως, τον διδάσκουν. Ο ίδιος κάνει την αυτοκριτική που πρέπει και ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν στην Ένωση με στόχο να δώσει τις απαντήσεις του.

Η ατυχία τον περίμενε στη γωνία

Λίγες μέρες μετά την επιστροφή από το Κίελτσε της Πολωνίας, τον… αγαπημένο πλέον προορισμό της ΑΕΚ για την καλοκαιρινή προετοιμασία, ο Μπάρκας στέκεται απίστευτα άτυχος. Σε μια απογευματινή προπόνηση παθαίνει εξάρθρημα αντίχειρα στο δεξί του χέρι και «παγώνει» τους συμπαίκτες του. Φυσικά και ο Έλληνας κίπερ αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς χρειάζεται άμεσα χειρουργείο που τον αφήνει τους πρώτους μήνες της νέας σεζόν νοκ-άουτ. Ό,τι χειρότερο δηλαδή για τον ίδιο, ο οποίος ήθελε από την έναρξη της νέας σεζόν να επανορθώσει, όντας ένα χρόνο πιο ώριμος.

Μπάρκας… η επιστροφή

Τέλη Νοέμβρη και ο 24χρονος τερματοφύλακας είναι πλέον πανέτοιμος να υπερασπιστεί ξανά την εστία της ΑΕΚ. Παίζει σε ένα ματς κυπέλλου με την Καλλιθέα για να πάρει τα απαραίτητα λεπτά συμμετοχής μετά το διάστημα της απουσίας του. Γνωρίζει πως ο ανταγωνισμός για τη θέση είναι μεγάλος, αλλά ο Χιμένεθ του δίνει ευκαιρίες κυρίως στο Κύπελλο, έχοντας δώσει τη… φανέλα με το νούμερο «1» πλέον στον Τσιντώτα. Μέχρι το τέλος της σεζόν κάνει ώριμες εμφανίσεις, όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί στην προετοιμασία. Το καλύτερο το κρατούσε για το φινάλε, με μια συγκλονιστική εμφάνιση στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ. Εκεί που πήγε να κρατήσει μόνος του ζωντανή την ελπίδα του νταμπλ για την ΑΕΚ. Δεν τα κατάφερε και έβαλε τα κλάματα γιατί το ήθελε πολύ. Αλλά σε προσωπικό επίπεδο, η επιστροφή έπειτα από ένα πολύ άτυχο καλοκαίρι, ήταν πλέον γεγονός.

Το νέο συμβόλαιο

Έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ, και με το συμβόλαιό του να λήγει σε ένα χρόνο, όπως ήταν λογικό άρχισε η συζήτηση σχετικά με την ανανέωσή του. Στην ΑΕΚ άλλωστε εκτός από τον Μπάρκα είχαν και έχουν σκοπό να «δέσουν» όλα τα σημαντικά κομμάτια του ρόστερ προκειμένου να διατηρηθεί ο κορμός που οδήγησε την ομάδα στον τίτλο μετά από 24 χρόνια. Η αρχή, λοιπόν, έγινε με τον 24χρονο τερματοφύλακα καθώς, όπως αποδείχθηκε, δεν χρειάστηκαν και πολλά για να πέσουν οι υπογραφές. Ο Μπάρκας, δηλώνει πλέον περισσότερο συνειδητοποιημένος και ξέρει ότι μόνο με τη διατήρηση της σκληρής δουλειάς θα παραμείνει το νούμερο «1» όπως επιθυμεί. Κάτι που αν κάνει, θα εξασφαλίσει στον Μαρίνο Ουζουνίδη την απαραίτητη ασφάλεια που χρειάζεται κάτω από τα δοκάρια…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα