Μιχόγεβιτς: Στην ίδια λίστα με τον «Φούκι» και το «αλάνι»

Μιχόγεβιτς: Στην ίδια λίστα με τον «Φούκι» και το «αλάνι»

Μιχόγεβιτς: Στην ίδια λίστα με τον «Φούκι» και το «αλάνι»

bet365

Το όνομα του Μάρκο Μιχόγεβιτς αναμένεται να μπει στη μικρή, αλλά ιδιαίτερη, λίστα των Βόσνιων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα έχουν αγωνιστεί με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανακοίνωσε την 18αδα του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση με τον Πλατανιά, στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με την απουσία του τιμωρημένου Αχνελ Κρέσπο και του ανέτοιμου Στέλιου Μαλεζά, να ανοίγει το δρόμο για το ντεμπούτο του Μάρκο Μιχόγεβιτς με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Σεβίλλη - Σοσιεδάδ με 10% επιστροφή και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Ο 22χρονος διεθνής Βόσνιος, σχεδόν τρεισήμισι μήνες μετά τον ερχομό του από το Σαράγεβο στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ, ετοιμάζεται να βρεθεί για πρώτη φορά στην ενδεκάδα του «Δικεφάλου» ως παρτενέρ του Φερνάντο Βαρέλα στο κέντρο της αμυντικής γραμμής καταγράφοντας τα πρώτα λεπτά στο πρωτάθλημα.

Η σχέση του ΠΑΟΚ με την ποδοσφαιρική αγορά της Βοσνίας ξεκινάει από πολύ παλιά, όταν ακόμη υπήρχε η ενιαία Γιουγκοσλαβία, με τον Μλάντεν Φούρτουλα να γίνεται ως πρώτος που αγωνίστηκε με τη φανέλα του «Δικεφάλου», έστω κι αν όλοι τον ήξεραν ως Γιουγκοσλάβο. Πάντως ο «Φούκι» έχει γεννηθεί στο Σαράγεβο και από εκεί, όπως πολλοί άλλοι ποδοσφαιριστές της ευρύτερης περιοχής, πήρε το δρόμο για το Βελιγράδι και την Παρτίζαν.

Ο Φούρτουλα (και όχι Φορτούλα…) στέφθηκε πρωταθλητής με τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του χρονιά (1975-76) κάτι που συνέβη και με τον δεύτερο Βόσνιο, που έγινε κάτοικος Τούμπας, τον γεννημένο στην πόλη Φόκα, Ράντε Πάπριτσα, ο οποίος κατέκτησε το πρωτάθλημα τη σεζόν 1984-85.

Ο Νίκολα Νίκιτς έχοντας «βγάλει μάτια» για μια διετία με τον Άρη μετακόμισε στη γειτονική Τούμπα το καλοκαίρι του 1987, όπου δεν στέριωσε και μετά από ένα χρόνο επέστρεψε στη Ζελιέζνιτσαρ, όπου έκλεισε την καριέρα του, ενώ ο τέταρτος Βόσνιος αγαπήθηκε παράφορα από την «ασπρόμαυρη» κερκίδα.

Τον Ιούλιο του 2008 ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με το «Δικέφαλο» και το «αλάνι» έγινε σύνθημα στα χείλη των Παοκτσήδων και αυτή η σχέση αγάπης υφίσταται ακόμη και σήμερα, επτά χρόνια μετά την αποχώρηση του Βόσνιου επιθετικού.

Μέχρι και τον Ιανουάριο που μας πέρασε, ο Γκόικο Τσίμιροτ φορούσε τα ασπρόμαυρα, όντας ο τελευταίος Βόσνιος που αγωνίστηκε με τον ΠΑΟΚ πριν πάρει μεταγραφή για την Σταντάρ Λιέγης.

Στη λίστα των Βόσνιων ποδοσφαιριστών υπάρχει και το όνομα του Βλάντιμιρ Κάραλιτς, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2005, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο, αλλά δεν μπόρεσε να καταγράψει κάποια επίσημη συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τον πατέρα του, ο οποίος τη δεκαετία του 1980 υπήρξε τερματοφύλακας στον Εθνικό Πειραιώς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα