Τσιγκρίνσκι: Μόνο ΑΕΚ!

Τσιγκρίνσκι: Μόνο ΑΕΚ!

Δημήτρης Βέργος
Τσιγκρίνσκι: Μόνο ΑΕΚ!

bet365

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ και το gazzetta.gr γράφει για τον Ουκρανό αμυντικό της Ένωσης, ο οποίος δέθηκε με την ομάδα και έχοντας αφήσει πίσω τον εφιάλτη των τραυματισμών βλέπει το μέλλον του μόνο κιτρινόμαυρο!

Δεν είναι και λίγο πράγμα να έχεις μπει στα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα και να έχεις φορέσει μια φανέλα εκ των κορυφαίων κλαμπς παγκοσμίως. Ο «αέρας» αυτός μένει πάνω σου και τον μεταφέρεις. Μπορεί ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι να κάθισε μόλις ένα χρόνο στη Βαρκελώνη και να μην πήρε δεύτερη ευκαιρία από τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ωστόσο αυτή η αύρα είναι κάτι περισσότερο από έντονη από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2016. Ένας ηγέτης με τα όλα του, εντός και εκτός γηπέδων. Σοβαρός, επαγγελματίας και πάνω από όλα εξαιρετικός χαρακτήρας.

Τα νέα παιχνίδια της Novomatic, με εντυπωσιακά γραφικά και δυνατό ήχο, μόλις έφτασαν στην Sportingbet.gr! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο 31χρονος Ουκρανός στόπερ δέθηκε από την αρχή με την ΑΕΚ. Τα χνώτα τους ταίριαξαν και αυτό είναι που δημιούργησε αυτή την ιδιαίτερη σχέση. Δεν συναντάς συχνά έναν ξένο παίκτη και με την τεράστια αξία του Τσιγκρίνσκι να ταυτίζεται τόσο πολύ με έναν ελληνικό σύλλογο. Αλλά στην ΑΕΚ ο «Τσίγκρι» βρήκε αυτό που έψαχνε, όπως και η ΑΕΚ φυσικά αυτό που ήθελε με την προσθήκη του. Και η ανανέωση του συμβολαίου του για δύο ακόμα χρόνια με δικαίωμα για άλλο ένα ήρθε απολύτως φυσιολογικά.

Για τον Τσιγκρίνσκι η ΑΕΚ ήταν μια ευκαιρία να δώσει και πάλι την απαραίτητη ώθηση που χρειαζόταν στην καριέρα του. Γι’ αυτό και ο ίδιος, όπως έχει παραδεχθεί, από τις πρώτες ημέρες της παρουσίας του στον σύλλογο δεν είχε κανέναν απολύτως ενδοιασμό γι’ αυτήν την επιλογή του. Η Ένωση θα έβρισκε στο πρόσωπό του ένα στόπερ - ηγέτη από το πάνω ράφι του οποίου η εμπειρία θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύτιμη για την αμυντική της γραμμή.

Ο εφιάλτης των τραυματισμών τον γέμισε με πείσμα

Σχεδόν με το «καλημέρα», όμως, οι ατυχίες θα έπαιζαν ένα άσχημο παιχνίδι στον ίδιο και στην ΑΕΚ. Μία θλάση και στη συνέχεια ένα ύπουλο πρόβλημα στον προσαγωγό στα μέσα της σεζόν τον αφήνουν εκτός. Παρά το γεγονός ότι η αποθεραπεία του πήγαινε εξαιρετικά, η θέλησή του να επιστρέψει και να προσφέρει στους «κιτρινόμαυρους» τον παρασέρνει ώστε να πιέσει τον οργανισμό του και ο τραυματισμός να υποτροπιάσει. Ο «Τσίγκρι» μένει συνολικά τρεις μήνες εκτός δράσης και επιστρέφει ως αλλαγή σε ένα ματς με την ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ, αντικαθιστώντας τον τραυματία Μιχάλη Μπακάκη. Σε ένα παιχνίδι που σημειώνει μάλιστα και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ! Η ατυχία, όμως, θα του έπαιζε πολύ σύντομα και δεύτερο άσχημο παιχνίδι…

Λίγες μέρες αργότερα, στο ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά, πέφτει στο χορτάρι κρατώντας το χέρι του. Οι εξετάσεις επιβεβαιώνουν τα δυσάρεστα καθώς έχει υποστεί συντριπτικό κάταγμα και μπαίνει στο χειρουργείο. Το πείσμα του όμως είναι τεράστιο. Μοιάζει με… θηρίο στο κλουβί και επιστρέφει μέσα σε ένα μήνα! Μάλιστα, πηγαίνει ακόμα και στην Ιταλία για να τοποθετήσει έναν ειδικό νάρθηκα στο χέρι ώστε να προπονείται με περισσότερη ασφάλεια. Κάνει τα πάντα για να γυρίσει 100% υγιής και το πετυχαίνει, βοηθώντας την ΑΕΚ σε όλα τα παιχνίδια στην τελική ευθεία της σεζόν. Όλοι υποκλίνονται για τη δύναμή του, καθώς οι ατυχίες αυτές θα μπορούσαν να είχαν λυγίσει οποιονδήποτε άλλο.

Το δέσιμο με την ΑΕΚ και η νέα ατυχία

Ο Τσιγκρίνσκι, παρά το γεγονός ότι έμεινε για μεγάλο διάστημα της πρώτης σεζόν νοκ-άουτ, κατάφερε να δεθεί με την ΑΕΚ. Εγκλιματίστηκε στην Αθήνα και στην ομάδα, την οποία ένιωσε ως οικογένεια. Καθόλου τυχαία άλλωστε δεν ήταν η προσπάθεια της Ένωσης να ανανεώσει το συμβόλαιό του μετά τις συνεχόμενες ατυχίες των τραυματισμών. Ο ίδιος, ωστόσο, ο Ουκρανός στόπερ ήταν αποφασισμένος να αποδείξει τι πραγματικά αξίζει για να ανταποδώσει αυτήν την εμπιστοσύνη πριν υπογράψει. Μια νέα, όμως, τρικλοποδιά τον περίμενε στη γωνία. Στα τέλη του καλοκαιριού, στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, βγάζει πάλι πρόβλημα στο χέρι που είχε χειρουργηθεί. Μπαίνει ξανά για επέμβαση με την ελπίδα αυτή η κακοδαιμονία να είναι και η τελευταία…

Η μεγάλη επιστροφή και οι συζητήσεις για ανανέωση

Ο Τσιγκρίνσκι επιστρέφει λίγο πριν τα Χριστούγεννα και πλέον θα άφηνε μια για πάντα πίσω όλα τα προβλήματα που τον πλήγωσαν. Αυτή τη φορά δεν θα τον σταματούσε τίποτα και θα μπορούσε να συζητήσει πλέον την παραμονή του στην ΑΕΚ με μεγαλύτερη σιγουριά. Από τις πρώτες επαφές μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται πως υπάρχει καλή θέληση για να συνεχίσουν μαζί. Ο ίδιος ο Ουκρανός στόπερ θέλει να μείνει στην ΑΕΚ και όλα δείχνουν ότι ήταν θέμα χρόνου να δώσουν οριστικά τα χέρια. Άλλωστε η Ένωση ήθελε να τον «δέσει» στην ομάδα για δύο λόγους. Και για την τεράστια ποδοσφαιρική του κλάση και φυσικά για το ήθος και την προσωπικότητά του.

Το σημαντικό γκολ στο Καραϊσκάκη

Αυτό που τον «φτιάχνει» έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Έχοντας επιστρέψει πλέον σε φουλ ρυθμούς, το γκολ του στο Καραϊσκάκη, με το οποίο η ΑΕΚ ισοφαρίζει τον Ολυμπιακό πριν ανατρέψει το ματς με το τέρμα του Γιακουμάκη, είναι ό,τι καλύτερο. Τόσο για τον ίδιο και την ψυχολογία του, όσο και για την ΑΕΚ. Είναι ένα γκολ το οποίο μπορεί να πει κανείς ότι αποτέλεσε κλειδί ώστε η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή να βρίσκεται μία ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος 24 χρόνια μετά. Αυτό τον εκτόξευσε ψυχολογικά. Το έδειχνε στις δηλώσεις του, τόσο εδώ, όσο και στην Ουκρανία, ενόψει των αναμετρήσεων με την Ντιναμό Κιέβου, ότι πλέον είχε πάρει την απόφασή του.

Το νέο συμβόλαιο και η προοπτική της Αγιά Σοφιάς

Το ματς με την Ντιναμό στην Ουκρανία μπορεί να μην έφερε την πρόκριση, ωστόσο εκεί μπήκαν οι ουσιαστικότερες βάσεις της επέκτασης του συμβολαίου του. Ο ατζέντης του συναντήθηκε με τον Νίκο Λυμπερόπουλο και όλα έδειχναν παραμονή. Το ενδιαφέρον που υπήρξε από κάποιες ομάδες του εξωτερικού δεν αποτέλεσε πρόβλημα καθώς η απόφασή του ήταν ουσιαστικά ειλημμένη. Έτσι έπεσαν και οι αναμενόμενες υπογραφές, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να του μεταφέρει ότι τον θέλει για πάντα στον σύλλογο.

Τσιγκρίνσκι και ΑΕΚ θα συνεχίσουν μαζί τουλάχιστον ως το 2020, με οψιόν επέκτασης για ακόμα ένα χρόνο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Ουκρανός στόπερ έχει τη δυνατότητα να μπει στην Αγιά Σοφιά ως ηγέτης της «κιτρινόμαυρης» άμυνας και μάλιστα να παραμείνει στην οικογένεια της ΑΕΚ και μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας! Γιατί έτσι τη βλέπει ο Τσιγκρίνσκι την ΑΕΚ. Ως οικογένεια. Και γι’ αυτό ένιωθε σίγουρος να συνεχίσει να φορά την κιτρινόμαυρη φανέλα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα