Όγκουστ: «Με πιστεύουν προπονητές και συμπαίκτες, τελικός με Μάλαγα»

Όγκουστ: «Με πιστεύουν προπονητές και συμπαίκτες, τελικός με Μάλαγα»

Γιώργος Κούβαρης
Όγκουστ: «Με πιστεύουν προπονητές και συμπαίκτες, τελικός με Μάλαγα»

bet365

Μέσα σε 48 ώρες ο Ζακ Όγκουστ έχει σημειώσει τις δύο καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και μιλώντας στο gazzetta.gr στάθηκε στην έξτρα δουλειά που κάνει, την αστοχία του στις βολές και τον «τελικό» με τη Μάλαγα!

Γιουβέντους - Αταλάντα με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Απέναντι στον Πανιώνιο σταμάτησε στους 15 πόντους με 6/9 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 9 ριμπάουντ. Δύο μέρες αργότερα κόντρα στην Κύμη έκανε career-high με τους «πράσινους» έχοντας 22 πόντους με 10/11 δίποντα και 9 ριμπάουντ επίσης!

Όπερ και σημαίνει 18,5 πόντους κατά μέσο όρο στα δύο ματς με 17/21 σουτ εντός παιδιάς (80,9%) και 9 ριμπάουντ! Είναι οι συγκεκριμένοι αριθμοί ικανοί να του χαρίσουν μια θέση στην 12άδα του Παναθηναϊκού ενόψει του αγώνα με την Μάλαγα; Ο ίδιος μιλώντας στο gazzetta.gr δηλώνει πανέτοιμος για να προσφέρει τις υπηρεσίες του και στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, ενώ εξήγησε ότι η έξτρα δουλειά είναι εκείνη που οφείλεται στην συνεχή βελτίωσή του.

Επιπλέον έκανε ειδική αναφορά στην... αστοχία του στις ελεύθερες βολές, τον ανταγωνισμό στη frontline μετά την έλευση του Έιντριαν Πέιν όπως επίσης και για τη συνέχεια χαρακτηρίζοντας «τελικό» την αναμέτρηση στη Μάλαγα.

«Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο μυστικό για τα δύο ματς. Απλά κάνω έξτρα δουλειά στο γήπεδο μαζί με τους προπονητές και προσπαθώ να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα. Θέλω να είμαι πανέτοιμος όταν θα με φωνάξει ο προπονητής να μπω στο παιχνίδι. Με πιστεύουν τόσο ο προπονητής μου όσο και οι συμπαίκτες μου και αυτό μου δίνει επιπλέον αυτοπεποίθηση. Με βοηθούν και με ενθαρρύνουν όλοι τους...» λέει χαρακτηριστικά ο Όγκουστ και εξηγεί ότι είναι έτοιμος να προσφέρει και στην EuroLeague!

«Όπως σου είπα στόχος μου είναι να είμαι συνέχεια ανταγωνιστικός! Είμαι έτοιμος να αποδείξω ότι μπορώ να μπω σε οποιοδήποτε ματς και σε οποιοδήποτε επίπεδο για να προσφέρω και εγώ από τη πλευρά μου. Προσπαθώ μέρα με τη μέρα να κερδίσω την εμπιστοσύνη όλων μέσα στην ομάδα.»

Όσο για την έλευση του Πέιν και κατά πόσο έβαλε επιπλέον βαθμό δυσκολίας στις προπονήσεις και για μια θέση στην 12άδα της ομάδας; «Σίγουρα βοηθάει πολύ αυτός ο ανταγωνισμός, με την καλή έννοια, που υπάρχει στις προπονήσεις. Άλλωστε κάθε παίκτης που έρχεται στον Παναθηναϊκό, έρχεται για να προσφέρει και να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Οπότε μόνο καλό κάνει σε όλους η παρουσία πολλών καλών παικτών.»

Τι γίνεται όμως με τις ελεύθερες βολές οι οποίες αποτελούν και την αχίλλειο πτέρνα του έχοντας φέτος 43,9% (18/41); «Κάνω έξτρα δουλειά στις βολές και πραγματικά θέλω να βελτιώσω αυτήν την αδυναμία. Ειδικά φέτος έχω ρίξει επιπλέον βάρος στο συγκεκριμένο κομμάτι και σίγουρα θα συνεχίσω να δουλεύω ακόμα περισσότερο.»

Κλείνοντας τον ρωτήσαμε και για την αναμέτρηση με την Μάλαγα: «Θέλουμε πάρα πολύ αυτή τη νίκη όπως και και σε όλα τα ματς που θα ακολουθήσουν μέχρι το τέλος. Βέβαια πρέπει να δούμε αυτό το παιχνίδι ως τελικό. Να το πάρουμε πολύ σοβαρά και να κάνουμε τα πάντα για να το κερδίσουμε! Πρέπει να τελειώσουμε τη σεζόν όπως ακριβώς πρέπει.»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα