Βιεϊρίνια: Στα 32 του, πια, θέλει το πρωτάθλημα! (vids)

Βιεϊρίνια: Στα 32 του, πια, θέλει το πρωτάθλημα! (vids)

Σταύρος Σουντουλίδης
Βιεϊρίνια: Στα 32 του, πια, θέλει το πρωτάθλημα! (vids)

bet365

O Αντρέ Βιεϊρίνια κλείνει σήμερα τα 32 του χρόνια και το gazetta.gr σας θυμίζει μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Πορτογάλου σούπερ σταρ, ο οποίος λατρεύεται στην Τούμπα.

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος Αθηνών Με ειδική προσφορά*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο Αντρέ είναι ένα παιδί το οποίο περιπλανήθηκε αρκετά, μέχρι σαν τον Οδυσσέα βρει και πάλι το δρόμο για την ποδοσφαιρική Ιθάκη του. Στα τμήματα υποδομής της Βιτόρια, στη γενέτειρα του πόλη το Γκιμαράες, όπου ήρθε στη ζωή στις 24 Ιανουαρίου του 1986, ξεχώριζε σα τη μύγα μες το γάλα. Αποτέλεσε εύκολο στόχο για την Πόρτο, που ως γνωστόν έχει μάτια παντού, περνώντας την πόρτα του «Ντραγκάο» στα 17 του και φτάνοντας να φορέσει τη φανέλα των «δράκων» σε ηλικία 20 ετών.

Ο Κο Αντριάνσεν ήταν αυτός που τον εμπιστεύτηκε, περισσότερο από κάθε άλλον, του έδωσε φανέλα βασικού στον τελικό του πορτογαλικού Σούπερ Καπ, τον Αύγουστο του 2006 κόντρα στη Σετούμπαλ, με το Βιεϊρίνια να σκοράρει στη νίκη με 3-0.

Από το ένα λιμάνι στο άλλο, ο Βιεϊρίνια εμπιστεύτηκε τον Σάντος και «έπιασε λιμάνι» (στη Θεσσαλονίκη) τον Ιούλιο του 2009, δείχνοντας να είναι στα χαμένα. Ο Βιεϊρίνια είχε έρθει στον ΠΑΟΚ δανεικός και με καμία οψιόν αγοράς. Ο Ζαγοράκης και ο Βρύζας πόνταραν στην επιθυμία του ποδοσφαιριστή και στις γνωριμίες του Σάντος στην Πορτογαλία. Αφήστε που ο μικρός είχε ερωτευτεί της Θεσσαλονίκη, απολάμβανε τη ζωή της, τα κάλλη της, τις ομορφιές της και από τότε άρχισε το ψηστήρι των «δράκων».

Το 2012 ο Ζαγοράκης απέρριψε δις την πρόταση του Ολυμπιακού, όμως με το FFP να απειλεί την ύπαρξη του συλλόγου, υποχρεώθηκε να πει «ναι» στην πρόταση της Βόλφσμπουργκ τον Ιανουάριο του 2012.

Πριν αποχαιρετήσει σχεδόν δακρυσμένος την Τούμπα, στις 4 Ιανουαρίου του 2012 στο περιθώριο του αγώνα με το Λεβαδειακό, είχε παίξει σε 129 ματς (28 γκολ), κυρίως, όμως, κράτησε την υπόσχεση, χάρη και στον Ιβάν Σαββίδη, που έδωσε εκείνο το μεσημέρι στον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Θα γυρίσω και θα κλείσω την καριέρα μου εδώ στα ασπρόμαυρα», είχε πει. Και επέστρεψε!

Γύρισε μ’ ένα Μουντιάλ (2014) στην πλάτη, πρωταθλητής Ευρώπης (2016), γεμάτος εμπειρίες από την Μπουντεσλίγκα, κυρίως όμως απελευθερωμένος και χαρούμενος που άφησε πίσω του τη μουντάδα της Κάτω Σαξονίας και την αγωνιστική απάθεια που έδειχνε εδώ και σχεδόν ένα χρόνο η Βόλφσμπουργκ.

Από την ημέρα της επιστροφής του στην Τούμπα, όπως επανάλαβε και στην πρόσφατη συνέντευξη του στο επίσημο περιοδικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στόχος του είναι ένας: το πρωτάθλημα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα