Μάντζαρης: «Φέτος τίτλους, όχι απλά καλή εικόνα!»

Μάντζαρης: «Φέτος τίτλους, όχι απλά καλή εικόνα!»

Αντωνία Σπανού
Μάντζαρης: «Φέτος τίτλους, όχι απλά καλή εικόνα!»
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο gazzetta.gr για την περσινή καλή εικόνα που όμως δεν αρκεί, για την νέα φιλοσοφία της ομάδας, για το... μυστικό της περσινής σεζόν αλλά και την βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η σεζόν βρίσκεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της και ο Βαγγέλης Μάντζαρης, μετά την καλοκαιρινή ανανέωση του συμβολαίου του που τον δένει με τον Ολυμπιακό, μίλησε στο gazzetta.gr για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα.

Επέστρεψε από το... περιπετειώδες Eurobasket και πλέον έχοντας πάρει μια μικρή πρώτη γεύση από τους νέους του συμπαίκτες ανέλυσε τα πρώτα του συμπεράσματα για τον Ολυμπιακό που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι του την νέα σεζόν.

Προετοιμασία, ντέρμπι αλλά και απολογισμός της περσινής σεζόν βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης μας μας με τον διεθνή γκαρντ που μίλησε για όλα στο gazzetta.gr.

«ΝΑ ΔΕΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ»

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε για τα πρώτα του συμπεράσματα και η αισιοδοξία δεν έλειψε για το νέο ρόστερ του Ολυμπιακού.

«Σίγουρα είναι πολύ νωρίς για να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη για την ομάδα, αφού βρίσκομαι μόλις λίγες ημέρες με τους νέους μου συμπαίκτες.

Αλλά πιστεύω ότι έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο, όλα τα παιδιά, πλην του Τόμσον, έχουν ευρωπαϊκή εμπειρία, όλοι γνωρίζουν το ευρωπαϊκό μπάσκετ και αυτό το γεγονός είναι πολύ σημαντικό, ώστε να καταφέρουμε να δεθούμε γρήγορα, να δεχτούμε και να αφομοιώσουμε, κυρίως οι νέοι παίκτες, την φιλοσοφία του προπονητή και τελικά να παρουσιάσουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο.

Είναι καθαρά πιστεύω στο χέρι μας και το σημαντικό είναι κάθε παιδί έχει θετική διάθεση να καταλάβει τις σκέψεις του προπονητή μας για να μπορέσουμε όλοι μαζί να παρουσιαστούμε δυνατοί και να έχουμε μια πολύ καλή χρονιά».

«ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΦΕΤΟΣ»

Η άμυνα είναι εκείνη που δίνει ώθηση στο σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου, οι νέες προσθήκες όμως, δίνουν το κάτι παραπάνω για να αλλάξει ο επιθετικός ρυθμός του Ολυμπιακού, όπως τόνισε ο Μάντζαρης.

«Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η φιλοσοφία του προπονητή μας ξεκινάει από την άμυνα. Πρέπει να παίζουμε καλή και δυνατή άμυνα.

Αυτή ήταν που πέρυσι μας πήγε στον τελικό Ευρώπης, άσχετα αν τελικά δεν πήραμε το τρόπαιο, στην άμυνα μας βασιστήκαμε και το ίδιο θα κάνουμε και φέτος στα δύσκολα και στα κρίσιμα.

Παρόλα αυτά με τις προσθήκες των νέων παιδιών που έχουν έρθει θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ένα πιο γρήγορο μπάσκετ, που θα μας βοηθήσει πολύ στην επίθεση και κυρίως να βρούμε ρυθμό.

Πιστεύω ότι θα έχουμε μεγαλύτερη παραγωγικότητα σε σχέση με πέρυσι, αλλά και τος προηγούμενες σεζόν».

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΗΡΗΣ»

Όσο για τους προσωπικούς στόχους του «ερυθρόλευκου» γκαρντ για την νέα σεζόν; Τήρηση στο πλάνο του προπονητή και βήμα μπροστά όταν το έχει ανάγκη η ομάδα είναι τα στοιχεία που θέλει να έχει ο Μάντζαρης. Από εκεί και πέρα τόνισε ότι το φετινό ρόστερ είναι πλήρες.

«Βασικό και σημαντικό για εμένα είναι να προσπαθώ να ακολουθώ αυτά που θέλει ο προπονητής μου. Αυτό προσπαθώ πάντα να κάνω, αυτό που μου ζητάει ο προπονητής μου.

Εννοείται ότι όποτε με χρειαστεί η ομάδα μου θα βγω και εγώ μπροστά, όπως και οι υπόλοιποι, για να βοηθήσω και στο σκοράρισμα και στην δημιουργία και σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Το δεδομένο φέτος είναι ότι έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο, οπότε ο καθένας πρέπει να κάνει αυτό που του αναλογεί και να βρει ο καθένας τον ρόλο του.

Αν βρει ο καθένας τον ρόλο του μέσα στο παρκέ, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα την φετινή χρονιά. Την φετινή σεζόν είμαστε πλήρης».

«ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ, Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟ... ΜΥΣΤΙΚΟ»

Τα λάθη που έγιναν φέτος, οι στόχοι που δεν αλλάζουν αλλά και το... μυστικό της επιτυχίας στην Euroleague ήταν μεταξύ των κομματιών που ανέλυσε στο gazzetta.gr ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

«Πέρυσι ήμασταν από τις πιο σταθερές ομάδες στην Ευρώπη. Βρισκόμασταν από την αρχή μέχρι το τέλος στον τριάδα, τετράδα πράγμα που είναι πολύ σημαντικό για εμάς και τελικά φτάσαμε στον τελικό της Euroleague.

Η αλήθεια είναι ότι το τρόπαιο δεν το κατακτήσαμε, αλλά δεν μπορούμε να μηδενίζουμε την προσπάθεια που κάναμε.

Δυστυχώς δεν αντέξαμε στο τέλος, λυγίσαμε εδώ στο 5ο παιχνίδι από τον Παναθηναϊκό, γεγονός που μας στοίχισε και μας στεναχώρησε πάρα πολύ γιατί θέλαμε να να τελειώσει η χρόνια με τίτλο και ειδικά το πρωτάθλημα που είναι πολύ σημαντικό για εμάς.

Αυτή η απώλεια πάντως αποτελεί το καλύτερο κίνητρο για εμάς, ώστε φέτος να μην μείνουμε μόνο στην προσπάθεια και στην καλή εικόνα που είχαμε πέρυσι, αλλά στην ουσία, στο αποτέλεσμα.

Να πάρουμε τον τίτλο. Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο έχει ως στόχο να πρωταγωνιστεί, έτσι και φέτος πάμε να πάρουμε τρεις τίτλους. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, κάθε χρόνο ο στόχος μας είναι ο ίδιος. Η σταθερότητα που δείξαμε πέρυσι, όπως και η συνέπεια στην Euroleague ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Αντιδράσαμε πολύ καλά στο νέο format, αλλά φέτος και οι υπόλοιπες ομάδες θα είναι πιο υποψιασμένες.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ίδια φιλοσοφία και να έχουμε διάρκεια. Πιστεύω ότι αυτή ήταν και η βασική διαφορά με τις υπόλοιπες χρονιές.

Με την προηγούμενη μορφή της Euroleague. Όποιοι έχουν διάρκεια θα φτάσουν μέχρι το τέλος. Έτσι και εμείς θέλουμε να μείνουμε σταθεροί και να φτάσουμε μέχρι το τέλος».

«ΚΙΝΗΤΡΟ Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΑΠΩΛΕΙΑ»

Πρώτη αγωνιστική, πρώτο ντέρμπι στο άδειο ΣΕΦ και ο Βαγγέλης Μάνζταρης γνωρίζει πολύ καλά ποια θα είναι τα οφέλη μιας ενδεχόμενης νίκης...

«Σίγουρα είναι πολύ νωρίς. Έτσι όπως τέλειωσε η σεζόν, έτσι ξεκινάει. Δεν θα είμαστε ούτε εμείς έτοιμοι, αλλά ούτε και ο Παναθηναϊκός.

Βέβαια παίζουμε στην έδρα μας και σίγουρα θα θέλαμε να είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας, αλλά τώρα αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει εμείς πρέπει να δώσουμε ο καθένας το καλύτερο μας εαυτό.

Ακόμη και αν είμαστε μαζί 10 μέρες στην ουσία πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Ξέρουμε τι βαρύτητα έχει κάθε ντέρμπι και η περσινή απώλεια τίτλου αποτελεί το καλύτερο κίνητρο για εμάς.

Οπότε πρέπει να ξεκινήσουμε δυνατά την χρονιά και να κερδίσουμε έναν αγώνα που θα μας βοηθήσει και ψυχολογικά και βαθμολογικά».

«ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ»

Κλείνοντας δεν αρνήθηκε να μας πει και εκείνος την άποψη του για την κόντρα FIBA – Euroleague που βάζει τους παίκτες στην... μέση.

«Το θέμα με εμάς τους παίκτες είναι ότι βρισκόμαστε στην μέση της κόντρας της FIBA με την Euroleague. Πραγματικά παρακαλάμε να βρεθεί μια λύση.

Από εκεί και πέρα ότι και να γίνει είναι πολύ δύσκολο για εμάς... Το μόνο που ελπίζουμε είναι πραγματικά να βρεθεί μια λύση. Όλο αυτό το μόνο που κάνει είναι να δυσφημεί στην ουσία το ίδιο το μπάσκετ, το ίδιο το άθλημα.

Τι θα γίνει για να είμαι ειλικρινής δεν το ξέρω. ..

Το συζητάμε συνέχεια, αλλά δεν αλλάζει κάτι. Πιστεύω ότι την έσχατη ώρα θα βρεθεί κάποια λύση, θα ρίξει κάποιος νερό στο κρασί του, για να βρεθεί μια κοινή πορεία για όλους και για FIBA και για Euroleague. Ελπίζουμε, από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα