Μίλος Τεόντοσιτς: Ο απόλυτος «καταφερτζής» στον ήλιο της Καλιφόρνιας! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Μίλος Τεόντοσιτς: Ο απόλυτος «καταφερτζής» στον ήλιο της Καλιφόρνιας! (pics & vids)

bet365

O Μίλος Τεόντοσιτς ετοιμάζει τις βαλίτσες, βάζει μέσα την φαντασία, το ταλέντο του και όσα κατάφερε στην Ευρώπη και μετακομίζει στους Κλίπερς για να ζήσει τα... πάντα.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Ντρόχεντα – Φιν Χαρπς (21+).

Ο Μίλος Τεόντοσιτς έχει ζήσει, επιβιώσει και έχει λάμψει έχοντας πάνω από το κεφάλι του ουρανό με όλες τις αποχρώσεις.

Από τα παιδικά του χρόνια στην πολεμική Σερβία, στην ηλιόλουστη Ελλάδα και το φλογερό κόκκινο του Ολυμπιακού, από εκεί πάλι στο κρύο της ΤΣΣΚΑ και με ένα τεράστιο βήμα στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια, τους Κλίπερς και τον «μαγικό» κόσμο του ΝΒΑ.

Μπορεί τον Μίλος να τον γνωρίσαμε νεαρό, μόλις στα 20 του στην Ελλάδα, πλέον έχοντας κλείσει πλέον όμως τα 30 και έχοντας κατακτήσει κάθε φαντασίωση του μέσα σε μόλις 10 χρόνια ήρθε η ώρα να βρεθεί στο ΝΒΑ.

H πορεία του δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, αλλά αυτό που τον έκανε να προχωράει και να κάνει βήματα μπροστά ήταν το απύθμενο ταλέντο του.

Όταν παίρνει στα χέρια του την μπάλα για να οργανώσει το παιχνίδι, είναι σαν το μαέστρο που ξεκινάει την ορχήστρα του και με μικρές κινήσεις βγάζει πανέμορφη μουσική.

Από το πάθος του Ολυμπιακού, στα χρήματα και τελικά στο πολυπόθητο τρόπαιο της Euroleague με την ΤΣΣΚΑ και από εκεί στο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με τους Κλίπερς, όπου του δίνουν 12.3 εκατομμύρια δολάρια για 2 χρόνια με τον 2ο χρόνο να είναι στην ευχέρεια του.

Ο Μίλος δεν πτοήθηκε ποτέ. Μπορεί να μην ήταν ο πιο δουλευταράς ή πιο ήπιο χαρακτήρας αλλά το γνώριζε και πάντα έβαζε την πανοπλία του ταλέντου του, κατέβαινε στις «μάχες» και ως Σέρβος τις κέρδιζε μια προς μια.

Το gazzetta.gr ακολουθεί την διαδρομή του Τεόντοσιτς την τελευταία 10ετία, από τότε που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα και δέθηκε για πάντα με τον Ολυμπιακό, στην ΤΣΣΚΑ που κατάφερε και ήπιε το νέκταρ της Euroleague, στις επιτυχίες με την Εθνική ομάδα και από εκεί στον «μαγικό» κόσμο όπου σκοπεύει να του βάλει λίγη από την χρυσόσκονη του.

ΤΟ «NEXT BIG THING» ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

Ο Ολυμπιακός έχοντας στο τιμόνι του ήδη για μερικά χρόνια τους αδελφούς Αγγελόπουλους αποφασίζει να αλλάξει τα δεδομένα σε Ελλάδα και Ευρώπη και οι κινήσεις εντυπωσιασμού ακολουθούν η μία την άλλη.

Το 2007 αρχίζει και βγαίνει η είδηση ότι οι «ερυθρόλευκοι» κοιτούν έναν 20χρονο Σέρβο που είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του και οι κριτικές που τον ακολουθούν μόνο απαρατήρητες δεν περνούν.

Το όνομα του... Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι της απόκτησης του, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που έκανε την έκανε πράξη.

Τα δεδομένα του συμβολαίου έδειχναν από την αρχή ότι η σχέση των δύο πλευρών δεν πρόκειται να ήταν εφήμερη.

Συμβόλαιο για 5 χρόνια, με χρήματα στην Ζελέζνικ, buyout που θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν οι «ερυθρόλευκοι» και γενικά ένα project που έδειχνε ότι Τεόντοσιτς και Ολυμπιακός ήξεραν ότι θα πορευτούν μαζί.

Δεν χρειάστηκαν πολλά για να γίνει η θεωρία πράξη. Ο Μίλος δεν ήθελε και πολύ για να λάμψει και ο Ολυμπιακός είχε μπει σε νέα εποχή με νέους στόχους και φιλοδοξίες.

Την σεζόν 2009/10 έφτασε η συνεργασία στο καλύτερο της σημείο. Ο Τεόντοσιτς ωρίμαζε μέρα με την μέρα και έφτασε με τους «ερυθρόλευκους» μέχρι τον τελικό της Euroleague. Το τρόπαιο μπορεί να χάθηκε, όμως ο Μίλος είχε καταφέρει με τις εμφανίσεις του να βγει MVP.

Και πως αλλιώς αφού μετρούσε 13.4 πόντους, 2.5 ριμπάουντ, 4.9 ασίστ και 1.8 κλεψίματα αριθμοί που φυσικά και δεν περνούν απαρατήρητοι.

Η καριέρα του στους «ερυθρόλευκους» ολοκληρώθηκε με κάποιες εξαιρετικές εμφανίσεις, αλλά κατακτώντας μόλις 2 Κύπελλα Ελλάδας, όπου και στα 2 ανακηρύχθηκε MVP.

Το 2011 και με τον Σπανούλη παρόντα πλέον τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Ο Μίλος είχε πλέον μεγαλώσει, η ΤΣΣΚΑ άπλωσε στα πόδια του τα ζεστά της εκατομμύρια και ενώ ο Ολυμπιακός μπορούσε να ισοφαρίσει την προσφορά τον άφησε να συνεχίσει στην Μόσχα την πορεία του, λαμβάνοντας πάντως την μεγαλύτερη ρήτρα που έχει καταφέρει να πάρει ποτέ ελληνική ομάδα για μεταγραφή.

ΠΗΡΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ!

Λίγο πριν το φετινό Final 4 ο Μίλος είχε πει...

«Όταν παίζεις στην ΤΣΣΚΑ χάνεται η χαρά της πρόκρισης στο Final 4. Νιώθεις πίεση γιατί όλοι περιμένουν την επιτυχία. Η πρόκριση γίνεται κάτι το αναμενόμενο, αν και δεν είναι εύκολο να την πετύχεις».

Ο Τεόντοσιτς μετακόμισε σε ένα διαφορετικό μοντέλο από αυτό που είχε συνηθίσει και ίσως του πήγαινε.

Ενθουσιώδης, παθιασμένος, με την φαντασία να είναι κυρίαρχη στο παιχνίδι του και παίρνοντας ενέργεια από τον κόσμο, Σέρβος γαρ, στην Ρωσία έπρεπε να... μάθει και να συνηθίσει αλλιώς.

Η πρόκληση ενός τίτλου, αλλά και αρκετών σίγουρων εκατομμυρίων στην τράπεζα έκαναν τον Τεόντοσιτς να προσαρμοστεί και να δουλέψει σκληρά για έναν και μόνο σκοπό. Να πάρει την Euroleague με την ΤΣΣΚΑ.

Όλες τις σεζόν του Μίλος στην Ρωσία η ομάδα του κατάφερε να φτάσει σε κάθε Final 4, αλλά το τρόπαιο το πήρε την περσινή χρονιά σε έναν συναρπαστικό τελικό κόντρα στην Φενέρ.

Η μοίρα τα ήθελε έτσι ώστε η ΤΣΣΚΑ να βρεθεί όλες τις φορές στις κορυφαίες 4 ομάδες της Ευρώπης, αλλά να βρίσκει μπροστά της τον «κακό της δαίμονα» τον Ολυμπιακό και να μην καταφέρνει να ξεπερνά το εμπόδιο του.

Ο Τεόντοσιτς πάλευε μαζί με τους άλλους ακριβοπληρωμένους «αστέρες», έβγαζε στιγμές μαγείας μέσα στο παρκέ αλλά όλα τα προηγούμενα χρόνια του έλειψαν οι τίτλοι.

Τελικά κατάφερε και πήρε τον πολυπόθητο τίτλο, στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης και τα πράγματα για το μέλλον του έγιναν πιο... απλά.

Η χρονιά που τελειώσε βρήκε τον Μίλος αρκετές φορές τραυματία, αλλά στο Final 4 ήταν για ακόμα μια φορά πρωταγωνιστής. Στον ημιτελικό έκανε «μαγική» εμφάνιση, τράβηξε την ομάδα του μέχρι το τέλος, αλλά κάπου εκεί τα πράγματα και πάλι «χάλασαν».

Ο Τεόντοσιτς ήξερε ότι ήθελε μια νέα πρόκληση. Παίρνει μαζί του 6 πρωταθλήματα VTB και πολλές προσωπικές διακρίσεις, αλλά το μέλλον του περιλαμβάνει το Αμερικάνικο όνειρο.

«Είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν θα συνεχίσω στην ΤΣΣΚΑ. Ακόμη δεν ξέρω που θα παίζω του χρόνου. Η Αμερική είναι κάτι το οποίο σκέφτομαι, το θέλω, αλλά όταν έχω κάτι στα χέρια μου θα μπορώ να μιλήσω».

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η... ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ!

Ο Μίλος έχει ταλέντο και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Φροντίζει να το δείχνει με κάθε τρόπο, αλλά η αλήθεια είναι ότι η απόλυτη ελευθερία που νοιώθει όταν παίζει φορώντας την φανέλα με το εθνόσημο τον μεταμορφώνει.

Οι εμφανίσεις του με την Εθνική του ομάδα ήταν εκείνες που... τσίγκλισαν λίγο παραπάνω τους Αμερικάνους για να του «ανοίξουν τον δρόμο» για την Καλιφόρνια.

Αυτά που έκανε στο Mundobasket της Ισπανίας το 2014, όπου οι Σέρβοι πήραν το ασημένιο μετάλλιο (σαν χρυσό), ενώ και οι εμφανίσεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπου και πάλι η Σερβία βρέθηκε στα μετάλλια (ασημένιο) δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο.

Ο Μίλος υπηρετεί την Εθνική του πολλά χρόνια και έχει διακρίσεις με όλα τα κλιμάκια. Άλλωστε ο «εντυπωσιακός Σέρβος πιτσιρικάς» που έβγαζε μάτια με τις μικρές Εθνικές ήταν ο.. τίτλος που έριξε πάνω του και το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού.

Στο Eurobasket του 2015 έγινε για πρώτη φορά αρχηγός της Εθνικής του ομάδας και αυτό δείχνει την επίδραση που έχει στους συμπαίκτες του. Κάνει τα... τρελά του, αλλά έχει αποδείξει μέσα στο γήπεδο ότι έχει κερδίσει το δικαίωμα να είναι ο ηγέτης της Εθνικής ομάδας της Σερβίας.

Η ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!

Ο Τεόντοσιτς μετά από 10 χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο και έχοντας κατακτήσει τους περισσότερους από τους ομαδικούς αλλά και προσωπικούς στόχους του, μπαίνει στο αεροπλάνο για να πάει στην Αμερική και να παίξει στα πιο «φωτεινά» και μαγικά παρκέ του κόσμου.

Ενός κόσμου που ίσως να έχει... φτιαχτεί για την «μαγεία» του Μίλος. Του Μίλος που πλέον χωρίς την πίεση των τίτλων πάνω του και με συμπαίκτες που θα μπορούν να εκμεταλλευτούν κάθε... ιδέα του είναι ικανός να κάνει τους Αμερικανούς να πίνουν νερό στο όνομα του.

Ο Τεόντοσιτς θα πάει στην Καλιφόρνια, θα φορέσει την φανέλα των Κλίπερς και εκεί θα έχει δίπλα του τον Γκρίφιν αλλά και τον Τζόρνταν για να δημιουργήσουν μια 3άδα «φωτιά» και γιατί όχι να κάνουν το κάτι παραπάνω.

Τα δεδομένα δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα για τον Σέρβο γκαρντ.

Το συμβόλαιο του είναι για 2 χρόνια με την επιλογή στο αν θα συνεχίσει τον δεύτερο χρόνο να είναι δική του, ουσιαστικά αν δεν του αρέσει ή αν κρίνει ότι τελικά δεν του ταιριάζει θα μπορεί να επιστέψει στην Ευρώπη, τα χρήματα που θα πάρει είναι εξαιρετικά και επιπλέον θα ζήσει το όνειρο του το οποίο υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τον απογειώσει.

Στην Ευρώπη ο Μίλος τα έζησε όλα. Πήρε δόξα, πήρε χρήματα, κατάκτησε τίτλους, γνώρισε την αποθέωση και πλέον με τις συνθήκες να τον ευνοούν μπαίνει στο αεροπλάνο για να κάνει ακόμα ένα βήμα στην ήδη εξαιρετική του καριέρα και να δοκιμάσει ένα μοντέλο που αυτή την στιγμή φαντάζει ιδανικό για εκείνον.

 

NBA Τελευταία Νέα