Ο Κριστιάνο γράφει ιστορία... βάσει σχεδίου

Ο Κριστιάνο γράφει ιστορία... βάσει σχεδίου

Ο Κριστιάνο γράφει ιστορία... βάσει σχεδίου

bet365

Τεράστιος ποδοσφαιριστής. «Μιλάει» στα ζόρικα. «Καθάρισε» την Ατλέτικο. Και το gazzetta.gr εξηγεί γιατί όσα σπουδαία πετυχαίνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι... βάσει σχεδίου.

Μονακό - Γιουνέντους με επιστροφή, αν ο Ντιμπάλα σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή (21+).

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, με χατ-τρικ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», το βράδυ της Τρίτης, ουσιαστικά έστειλε τη Ρεάλ Μαδρίτης στον μεγάλο τελικό του Κάρντιφ.

Φτάνοντας σε σύνολο τα 20 γκολ στο Derbi Madrileno, απέναντι στη μισητή συμπολίτισσα της Ρεάλ σε όλες τις διοργανώσεις, ο Κριστιάνο απέδειξε και πάλι γιατί πρόκειται για ποδοσφαιριστή που όμοιός του, δύσκολα θα υπάρξει.

Το χρονικό σημείο της σεζόν και η εικόνα που παρουσιάζει ο Ρονάλντο, είναι απόλυτα εναρμονισμένα με το... πρόγραμμα που είχε μπει από την έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου, μετά το Euro της Γαλλίας όπου εκεί θριάμβευσε με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας και επέστρεψε στην πατρίδα του όντας Πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν θέλησε να τον διαχειριστεί πολύ διαφορετικά, να συνυπολογίσει και την ηλικία του Κριστιάνο (32 πατημένα πλέον), έτσι ώστε να μην τον «κάψει» και να τον έχει στην τέλεια κατάσταση, στην κορύφωση της φετινής σεζόν.

Ο Ρονάλντο σταμάτησε ακόμα και το... ανεξέλεγκτο ωράριο στο γυμναστήριο, κόντρα σε ό,τι συνήθιζε όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας μάλιστα φτάσει σε σημείο να εκνευρίσει και τον Κάρλο Αντσελότι που δεν ήταν τόσο λάτρης της παντελούς έλλειψης προγράμματος για το γυμναστήριο και της... ολοήμερης άσκησης που είχε γίνει εμμονή του ποδοσφαιριστή.

Χάνοντας κιλά, έχοντας αντιληφθεί και ο ίδιος πως το είχε ανάγκη από τη στιγμή που υστερούσε σε εκρηκτικότητα λόγω της μυϊκής του μάζας και έχοντας κάνει πολλή δουλειά με τον fitness coach της Ρεάλ, Αντόνιο Πίντους, με τους γυμναστές και τους φυσιοθεραπευτές της ομάδας, ο Πορτογάλος βλέπει τα πάντα που είχαν σχεδιαστεί σε ένα κομμάτι χαρτί για τον τρόπο με τον οποίο θα προσέχει τον εαυτό του και θα πάψει να κάνει του κεφαλιού του, φροντίζοντας για την καλύτερη δυνατή κατάσταση του κορμιού του και του οργανισμού του, να αποδίδουν καρπούς στο καταλληλότερο timing.

Φέτος, έχει απουσιάσει σε 11 παιχνίδια, στα έξι εκ των οποίων δεν αγωνίστηκε έπειτα από συνεννόηση με τον «Ζιζού», προκειμένου να ξεκουραστεί! Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης διαχείρισής του, είναι πως είχε λείψει από ματς όπως αυτά απέναντι στις Λα Κορούνια και Σεβίλλη, προκειμένου να τα δώσει όλα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων τον περασμένο Δεκέμβρη, σκοράροντας τέσσερις φορές στη διοργάνωση και φυσικά κατακτώντας τον τίτλο για τη Ρεάλ.

Τα γκολ που πετυχαίνει, όπως το έκανε απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου, αλλά και αυτά με την Ατλέτικο στον πρώτο ημιτελικό, φανερώνουν κινήσεις που κάνει και ταιριάζουν περισσότερο σε «9άρι» το οποίο κινείται εντός περιοχής κι όχι ενός winger/striker που θα πάρει τη μπάλα για να τρέξει στο γήπεδο από την πτέρυγα και να φτιάξει ο ίδιος μια ευκαιρία ή να το πάρει τελείως πάνω του. Δεν είναι πλέον αυτό το στυλ του Κριστιάνο, δεν «καταπίνει» χιλιόμετρα, αλλά κάνει πολύ πιο ουσιαστική δουλειά σε πολύ πιο κεντρικό ρόλο.

Φέτος, άκουσε από τον κόσμο στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» να τον αποδοκιμάζει, εκείνος δήλωνε συνεχώς ότι θέλει τη στήριξη των οπαδών κι όχι τα σφυρίγματά τους και το έδειξε με τον πανηγυρισμό του στο τρίτο γκολ που πέτυχε κόντρα στους «ροχιμπλάνκος» ώστε να λογίζεται πλέον η Ρεάλ κατά... 95% παρούσα στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη διαδοχική σεζόν ώστε να διεκδικήσει το 12ο ευρωπαϊκό της ιστορίας της.

Με 399 γκολ σε 389 παιχνίδια με τη φανέλα της «βασίλισσας», με 18 γκολ από τις αρχές Φλεβάρη μέχρι σήμερα, με 103 συνολικά τέρματα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, τη στιγμή που η Ατλέτικο ολόκληρη έχει 100 γκολ στον θεσμό, με 54 τέρματα εντός έδρας, τα περισσότερα απ' οποιονδήποτε άλλον στο Τσάμπιονς Λιγκ, με 47 γκολ μακριά από το «Μπερναμπέου», σε επίδοση που επίσης αποτελεί ρεκόρ αλλά και έχοντας σκοράρει 52 φορές σε νοκ-άουτ φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ψάξτε ... με το κιάλι τον δεύτερο (ο οποίος, όσον αφορά στα παιχνίδια νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι ο Μέσι που έχει σταματήσει στα 37).

Σε σύνολο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει 103 γκολ σε 138 παιχνίδια όπου... κουνάει σεντόνι, ενώ για τη Ρεάλ Μαδρίτης έχει πετύχει τα 88 εξ αυτών, σε 86 αναμετρήσεις, έχοντας καταγράψει και 23 ασίστ (31 σε σύνολο). Με 42 χατ-τρικ για λογαριασμό των «μερένγκες» και με διψήφιο αριθμό τερμάτων στον κορυφαίο θεσμό επί έξι συναπτές αγωνιστικές περιόδους, ο Ρονάλντο είναι ο απόλυτος μύθος!

Και με δεδομένο πως ο πλανήτης γη είναι 4,543 δισεκατομμυρίων ετών, εν έτει 2017 θα πρέπει να νιώθουμε ευλογημένοι που ζούμε στον αστερισμό του «CR7» και του Λιονέλ Μέσι...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα