Μπόγρης: Όταν η σκληρή δουλειά, δίνει... καρπούς! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Μπόγρης: Όταν η σκληρή δουλειά, δίνει... καρπούς! (pics & vids)

bet365

Ο Γιώργος Μπόγρης με ακόμα μια τρομερή εμφάνιση οδήγησε την Τενερίφη στο Final 4 του Champions League και αποδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι έχει βρει την... Ιθάκη του στην Ισπανία.

Ο Γιώργος Μπόγρη ανήκει στην γενιά των πιτσιρικάδων που μπορεί να μην έζησαν το έπος του 1987 και την Εθνική ομάδα να αλλάζει την ιστορία του μπάσκετ, αλλά γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στα... απόνερα μιας τρομερής επιτυχίας που έβαλε την πορτοκαλί θέα μέσα στα σπίτια των πιτσιρικάδων.

Γεννημένος στις 19 Φεβρουαρίου του 1989 ο Μπόγρης μεγάλωσε στην Θήβα και το κορμί του δεν άφηνε περιθώρια για πολλές σκέψεις σε πιο άθλημα θα καταλήξει.

Μόλις στα 14 του χρόνια αρκετοί από τους «μεγάλους» θα τον προσέξουν, αλλά εκείνος θα επιλέξει τον Ηλυσιακό και για χάρη του, μετά από έναν χρόνο και μόλις στα 15 του, θα μετακομίσει μόνος του στην Αθήνα.

Εκεί θα κάνει τα πρώτα του βήματα και θα δείξει αμέσως το πλούσιο ταλέντο που διέθετε.

Παράλληλα θα κληθεί και στην Εθνική, θα στεφθεί πρωταθλητής Εφήβων με την γαλανόλευκη, και τα πάντα θα αρχίσουν να παίρνουν τον δρόμο τους.

Ένας δρόμος που μόνο στρωμένος δεν ήταν, αλλά αυτό, τελικά, μόνο καλό έκανε στον νεαρό παίκτη.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ... ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ!

Φυσικά ένας παίκτης με τα προσόντα του Μπόγρη δεν μπορούσε να «γλιτώσει» από την... δαγκάνα των αιωνίων και ο Γιώργος το 2009 μετακόμισε στον Παναθηναϊκό για να τεθεί υπό τις οδηγίες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Εκεί, ο Μπόγρης «αναγκάστηκε» να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και να καταλάβει ότι αν δεν δουλέψει πολύ δεν πρόκειται να φτάσει τα όνειρα του.

Μπορεί να μην πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής η συνύπαρξη του όμως με τον Ομπράντοβιτς, αλλά και με τα άλλα αστέρια των «πρασίνων» εκείνη την εποχή και πάντα σε καθεστώς υψηλότατου ανταγωνισμού, τον ωρίμασαν και έθεσαν τις βάσεις για να φτάσει στο υψηλότερο σημείο.

Από εκεί και την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων Ελλάδας αλλά και μιας Euroleague, δεν δίστασε να πάρει την απόφαση και να πάει στο Περιστέρι απλά για να παίξει και να βρει χρόνο συμμετοχής.

Πολλά ακούστηκαν για τον χαρακτήρα του και ο Μπόγρης φρόντισε να τα διαψεύσει ένα – ένα, δίνοντας στον εαυτό του την δυνατότητα να δουλέψει αργά και σταθερά και να φτάσει στο επίπεδο που ήθελε.

Μετά το Περιστέρι ακολούθησε ο Άρης, ο Πανιώνιος αλλά και ο ΠΑΟΚ, με τον ίδιο να δηλώνει ότι αυτό που τον δυσκόλεψε ήταν η προσαρμογή από το υψηλότερο επίπεδο του ΠΑΟ στις υπόλοιπες ομάδες.

Παίρνοντας χρόνο και βρίσκοντας την κατάλληλη ηρεμία τα πάντα πήραν τον δρόμο τους.

Παίξε νόμιμα στο Survivor με ειδικά στοιχήματα για το μεγάλο νικητή!

Ο Μπόγρης βρήκε τις συνθήκες που ήθελε, άφησε στην άκρη τις κακές γλώσσες που προτίμησαν να ρίξουν τα φώτα τους πάνω του για την προσωπική του ζωή και εστίασε στο μπάσκετ.

Η τελευταία του χρονιά με τα... ασπρόμαυρα ήταν εξαιρετική.

Ο ΠΑΟΚ του έδειξε εμπιστοσύνη και ο Μπόγρης ανακηρύχθηκε πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν.

Οι συγκυρίες βοήθησαν και η εξαιρετική σεζόν της ομάδας του, συνδυάστηκε και με την δική του άνοδο.

Μια άνοδος που τον... έβαλε στο αεροπλάνο για την Ισπανία και έντυσε τα όνειρα του με το σωστό χρώμα.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ... ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΞΕΝΑ!

Από την Θεσσαλονίκη ο Έλληνας σέντερ πήρε την δύσκολη απόφαση να βρεθεί μακρυά από φίλους και οικογένεια και δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Ανδόρα και στο ισπανικό, απαιτητικότατο, πρωτάθλημα.

Η πρώτη του χρονιά στην Ιβηρική Χερσόνησο μπορεί να μην ήταν η πιο... εύκολη, αλλά έδωσε πολλά πράγματα στον Μπόγρη.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι ο τρόπος ζωής δεν τον έκανε να αισθάνεται άνετα, αλλά όταν πατούσε στο παρκέ προσπαθούσε να κάνει όλα όσα είχε βάλει στόχο.

Να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερος μέσα στο παρκέ και να προοδεύει.

Με μέσο όρο στην Ανδόρα 8,1 πόντους και 2,9 ριμπάουντ, η Μπιλμπάο δεν το σκέφτηκε και αποφάσισε να τον κάνει δικό της το καλοκαίρι του 2015.

Βήμα – βήμα και σταδιακά ο Μπόγρης έβρισκε τον δρόμο του. Πήρε «αναβάθμιση» στην ΑCB, αλλά το πλάνο δεν άλλαζε.

Ο Έλληνας σέντερ ήταν αποφασισμένος να ανεβεί όλα τα σκαλιά της εξέλιξης και να βρεθεί στην κορυφή.

Το βαθύτερο όνειρο του όμως ήταν να φορέσει ξανά τα γαλανόλευκα. Στο Μπιλμπάο τα πήγε ακόμα καλύτερα και οι βάσεις πλέον είχαν μπει.

Η χρονιά πέρασε, ο Μπόγρης δούλεψε πολύ και κέρδισε μια θέση στην τελική επιλογή του Φώτη Κατσικάρη για το προολυμπιακό τουρνουά.

Σε ένα τηλεφώνημα ο Γιώργος άκουσε όλα όσα ήθελε για να νοιώσει ότι ο κόπος του έχει αντίκρυσμα.

Φόρεσε και πάλι τα γαλανόλευκα και σειρά πήρε η Τενερίφη. Κάπου εκεί όλα πήραν τον δρόμο τους.

«ΜΑΓΙΚΗ» ΣΕΖΟΝ!

Ο Γιώργος Μπόγρης είδε την φετινή χρονιά τους κόπους του να ανταμείβονται με τον καλύτερο τρόπο.

Μέλος πλέον της Τενερίφης αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια μια ομάδας που κάνει σεζόν όνειρο στην Ισπανία, αλλά και στο Champions League.

Η ισπανική ομάδα είναι πλέον στο Final 4 της ευρωπαϊκής διοργάνωσης και φιγουράρει στην δεύτερη θέση της ACB με μόνο την Ρεάλ Μαδρίτης να είναι από πάνω της.

Φυσικά οι εμφανίσεις του Μπόγρη δεν περνούν απαρατήρητες και έχει φτάσει στο σημείο να αποτελεί έναν από τους κορυφαίους σέντερ της λίγκας και όχι μόνο.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΠΟΝΤΟΙ

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

ΑΣΙΣΤ

ACB- 25

7.8

3.9

0.9

CHAMPIONS LEAGUE - 18

8.9

3.6

1.3

Ο Μπόγρης είναι μέρος ενός θαύματος και μάλιστα είναι πρωταγωνιστής σε αυτό.

Με ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση του (12π., 6/9διπ., 5 ριμπ. 3 κλεψ.) έστειλε την ομάδα του στο Final 4 και τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να πηγαίνουν καλύτερα.

Ξέφυγε από την γκρίνια της Ελλάδας, πέρασε δυσκολίες, δούλεψε σκληρά αλλά τώρα τα έχει αφήσει όλα πίσω του και έχει περάσει στην... απέναντι όχθη, που πλέον φίλαθλοι των ελληνικών ομάδων τον γλυκοκοιτάζουν για τις δικές τους ομάδες.

Ο χαρακτήρας του έμεινε αναλλοίωτος σε όλα τα δεδομένα που άλλαζαν, πάντα έλεγε αυτό που σκεφτόταν και ίσως να παρεξηγούνταν, αλλά τις απαντήσεις επέλεξε να τις δώσει μέσα στο παρκέ.

Ο Γιώργος Μπόγρης έστρωσε τον δρόμο του με πολλή δουλειά και το μέλλον του φαντάζει πιο λαμπρό από ποτέ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα