Το ντεμπούτο του Γκιγκς με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το ντεμπούτο του Γκιγκς με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κώστας Ζάλιαρης
Το ντεμπούτο του Γκιγκς με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

bet365

Σε ηλικία 17 ετών, εκμεταλλευόμενος μια απροσδόκητη εξέλιξη, ο Ράιαν Γκιγκς σαν σήμερα, το 1991, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το gazzetta.gr θυμίζει...

«Θυμάμαι αμυδρά το ντεμπούτο μου, αλλά ήταν εκπληκτική μέρα... Ήμουν στην πρώτη ομάδα λίγες ημέρες τότε και είχαμε κάποια προβλήματα τραυματισμών, όμως δεν πίστευα ότι θα έπαιζα και ειδικά ότι θα έμπαινα μόλις μετά το πρώτο ημίωρο λόγω του τραυματισμού του Έργουιν...» είχε δηλώσει ο Ουαλός πρώην βοηθός του Λουίς Φαν Χάαλ πριν από μερικά χρόνια όταν έβλεπε σε βίντεο την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της ανδρικής ομάδας των «κόκκινων διαβόλων».

Ένα λεπτό παιδί, 17 ετών, να μπαίνει αναγκαστικά σε εντός έδρας ματς κόντρα στην Έβερτον, τις 2 Μαρτίου του 1991, έπειτα από μισή ώρα αγώνα.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον εμπιστεύθηκε έχοντας παρακολουθήσει την πρόοδό του από τα τμήματα υποδομής της ομάδας εκείνα τα χρόνια και δήλωνε ότι «κατάφερε να μείνει ψύχραιμος και να σκέφτεται με καθαρό μυαλό σε κάθε φάση. Ήξερα από πριν τον ρυθμό που μπορούσε να δώσει και την ταχύτητά του για την αριστερή πτέρυγα...».

Η Γιουνάιτεντ ηττήθηκε 2-0 από τα «ζαχαρωτά», όμως η ιστορία έγραψε πως ο Ράιαν Γκιγκς έφτασε στις 963 συμμετοχές με τη φανέλα του συλλόγου του Μάντσεστερ, πέτυχε 168 γκολ, πανηγύρισε 13 πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα, τρία Λιγκ Καπ, δύο Τσάμπιονς Λιγκ και τ' όνομά του λατρεύεται όσο λίγων από τους οπαδούς του κλαμπ.

Από το καλοκαίρι του 2016, όταν και ο Ζοσέ Μουρίνιο προσελήφθη για την τεχνική ηγεσία, ο Ουαλός δεν βρίσκεται πλέον στα κοινά του συλλόγου. Δεν παρέμεινε στο τεχνικό επιτελείο, θέλησε να κάνει το επόμενο βήμα και να διαπιστώσει τις ικανότητές του κάπου αλλού με την ιδιότητα του πρώτου προπονητή, όμως πάντοτε θα έχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία της ομάδας, την οποία όσο και όπως μπορούσε, υπηρέτησε με τιμή και με πολύ ιδρώτα επί 25 χρόνια...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα