Κυριάκος Παπαδόπουλος: Ο άνθρωπος της στιγμής

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Κυριάκος Παπαδόπουλος: Ο άνθρωπος της στιγμής

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για το τέλειο ταίριασμα του Κυριάκου Παπαδόπουλου με το Αμβούργο και την αναγέννηση των Δεινοσαύρων.

Οι Γερμανοί λατρεύουν να ενώνουν τις λέξεις. Έτσι, το «Monster», το Τέρας, μαζί με την «Mentalität», τη Νοοτροπία, γίνονται «Mentalitätmonster». «Προπονήσατε ποτέ άλλον παίκτη με την Mentalitätmonster του Κυριάκου Παπαδόπουλου;», ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου του Sky στον τεχνικό του Αμβούργου, Μάκους Γκίζντολ.

«Τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στη Σάλκε», απάντησε ο τελευταίος, που ήταν βοηθός στους βασιλικούς μπλε τη σεζόν 2011-12 και εισηγήθηκε την απόκτηση του Έλληνα αμυντικού με κλειστά μάτια, σε μία «Top transfer», όπως την χαρακτήρισε η Welt. Μετά την Λεβερκούζεν, στην οποία ανήκει, ο Παπαδόπουλος σκόραρε και απέναντι στην άλλη... πρώην του, όπου δεν βρήκε χώρο στο πρώτο μισό της σεζόν. Λογικά ο τεχνικός της Λειψίας Χάζενχουλτ ένιωσε πολύ άβολα όταν άρχισαν οι ερωτήσεις για τον πρώην παίκτη του και MVP της αναμέτρησης και προσπάθησε να το αποφύγει.

Άνοιξε το σκορ με δυνατή κεφαλιά και αμέσως έτρεξε προς τον πάγκο των Ταύρων, δείχνοντας τους δικέφαλούς του, θυμίζοντας... Ποπάι. «Papa Hrubesch», τον ονόμασε η Hamburger Morgenpost από τον Horst Hrubesch, που είχε το παρατσούκλι «Das Kopfball-Ungeheuer», με το πρώτο συνδετικό να είναι η «κεφαλιά» και το δεύτερο το «κτήνος». «Τι του δίνουν πριν τα ματς παραμένει μυστήριο. Μάλλον πρέπει να είναι κάποιο μαγικό ποτό για να παίζει έτσι απέναντι στις πρώην ομάδες του», συνέχισε η γερμανική εφημερίδα.

Είχε κρατήσει πολλά μέσα του. «Ήθελα απλά να δείξω ότι είμαι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει», θα πει αργότερα ο ίδιος. «Ήθελαν να μείνω. Αλλά εγώ ήθελα να φύγω». Ο τερματοφύλακας Άντλερ, όμως, προχώρησε στην μεγάλη αποκάλυψη. «Μου είπε ότι ήθελε να δείξει ότι έχει πάρει πολλή δύναμη στην προπόνηση με το Αμβούργο και έχει δικέφαλους με εμάς».

Ο Παπαδόπουλος είναι ο άνθρωπος της στιγμής στο Αμβούργο, εκείνος που έχει φέρει την ελπίδα. «Ήρθε, είδε και κατέκτησε», όπως έγραψε το Sport1. Όχι μόνο δικαιολογεί απόλυτα το νούμερο 9, που επέλεξε («μικρός έπαιζα στην επίθεση», ήταν ο λόγος που επικαλέστηκε), αλλά έχει φέρει τη σταθερότητα στην άμυνα μαζί με τον Μαρβάι.

«Μην ψάχνετε πολύ μακριά. Η διαφορά του Αμβούργου του χθες με το Αμβούργο του σήμερα είναι δύο πρόσωπα: ο Σπάχιτς και ο Παπαδόπουλος», έγραψε η Hamburger Abendblatt. Ο Βόσνιος στόπερ είχε απολυθεί πριν λίγες εβδομάδες και τρεις νέοι παίκτες (προσθέσθε και τον Γουάλας στη μεσαία γραμμή) έχουν αλλάξει την αμυντική συμπεριφορά των Δεινοσαύρων, που έχουν κρατήσει το μηδέν σε τρία πολύ δύσκολα ματς (με Λεβερκούζεν, Κολωνία και Λειψία) μέσα σε μία εβδομάδα!

«Ο τύπος είναι τρέλα!», θα πει ο Λιούις Χόλτμπι για τον Papa (όπως τον φωνάζουν οι Γερμανοί). «Αν κερδίσει μία κεφαλιά, θα φωνάξει με όλη του τη δύναμη. Χρειαζόμαστε το συναίσθημά του στη μάχη της παραμονής». Το πρόσωπο της μάχης για σωτηρία έχει δύο ροδοκόκκινα μάγουλα. Τα τελευταία χρόνια το Αμβούργο μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί «ζόμπι» της Bundesliga. Τη μία πεθαίνει και την άλλη ανασταίνεται.

Αυτή τη φορά, όμως, η μεγαλομανία μετά το καλό σερί δεν έχει κάνει την εμφάνισή της και αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Αμβούργου. «Ξέρουμε που βρισκόμαστε», θα πει ο Άντλερ. «Αυτά είναι μικρά βήματα, δεν έχουμε ανέβει ακόμα στο βουνό», πρόσθεσε ο Γκίζντολ.

Μέσα σε όλα αυτά, ο σύλλογος έχει μία ελπίδα να αποκτήσει τον Έλληνα αμυντικό, που αναμένεται να κοστίσει περισσότερα από 12 εκατ. ευρώ. Οψιόν αγοράς δεν υπάρχει και όλα θα κριθούν από το αν ο επενδυτής Κίνε θα δώσει ακόμη μία οικονομική βοήθεια. Κάτι που σίγουρα θα κάνει αν ο Παπαδόπουλος συνεχίσει έτσι. Άλλωστε, δεν μπορείς να αφήσεις να φύγει έτσι απλά κάποιον με τέτοιους δικέφαλους...

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα