Οι 10 καλύτερες μεταγραφές του Ιανουαρίου στο εξωτερικό

Κώστας Ζάλιαρης
Οι 10 καλύτερες μεταγραφές του Ιανουαρίου στο εξωτερικό

bet365

Το gazzetta.gr ξεχώρισε τις καλύτερες κινήσεις των ευρωπαϊκών συλλόγων στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και παρουσιάζει τα deal που κέρδισαν το ενδιαφέρον...

Ακόμα και η τελευταία ημέρα της διορίας για τα πάρε – δώσε των ομάδων για τον φετινό χειμώνα, δεν ήταν τόσο εντυπωσιακή όσο άλλα χρόνια.

Μέσα στον ένα μήνα που οι σύλλογοι είχαν το δικαίωμα να «πειράξουν» τα ρόστερ τους, δεν σημειώθηκαν κινήσεις που να μπορεί κανείς να πει ότι εντυπωσίασαν.

Είναι λογικό, όμως, κάποιες από τις μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν, να ξεχώρισαν για την ποιότητα των παικτών, το κόστος τους, ορισμένες ιδιαιτερότητες αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκαν οι υποθέσεις των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι γύρισαν σελίδα στην έναρξη του 2017.

Το gazzetta.gr επέλεξε τις 10 καλύτερες μεταγραφές από το εξωτερικό και τις παρουσιάζει...

Λούκα Μιλιβόγεβιτς (Από Ολυμπιακό σε Κρίσταλ Πάλας): Αν και είχε το... σασπένς της η μεταγραφή, τελικά ολοκληρώθηκε και ανακοινώθηκε λίγα λεπτά πριν από το φινάλε της διορίας για τον Ιανουάριο στην Αγγλία. Η Κρίσταλ Πάλας, πρώτα επικράτησε 2-0 της Μπόρνμουθ το βράδυ της Τρίτης και αμέσως μετά επισημοποίησε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Σέρβο χαφ, ο οποίος άφησε τον Ολυμπιακό και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, για να κάνει το βήμα στην Πρέμιερ Λιγκ. Περί τα 14,5 εκατ.ευρώ το κόστος για τους «αετούς», που απέκτησαν ένα... βιονικό «εργαλείο» για το χώρο του κέντρου, προκειμένου να επιβιώσουν στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Τζούλιαν Ντράξλερ (Από Βόλφσμπουργκ σε Παρί Σεν Ζερμέν): Πόσες και πόσες φορές ακούστηκε τ' όνομά του για την Πρέμιερ Λιγκ και την Άρσεναλ... Τελικά εκείνος κατέληξε στη Γαλλία για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Γερμανός διεθνής μετακομίζει από τη Βόλφσμπουργκ στην πόλη του Φωτός, έναντι 42 εκατ.ευρώ, εκ των οποίων τα 4 θα εισπράξει η Σάλκε, ενώ άλλα 6 εκατομμύρια προβλέπονται ως μπόνους, σε ένα deal που βγάζει οικονομικά κερδισμένους τους «λύκους», δεδομένου πως εκείνοι τον είχαν αποκτήσει έναντι 33+1 εκατ.ευρώ. Η υπόθεση του νεαρού μέσου ήταν... επεισοδιακή από τη στιγμή που είχε ξεκαθαρίσει τη θέση του και ήθελε ν' αποχωρήσει από τη Γερμανία το περασμένο καλοκαίρι, έπειτα και από το Euro 2016, όμως παρέμεινε σε ένα αρνητικό κλίμα προς το πρόσωπό του, μέχρι τελικά να πάρει το δρόμο για το Παρίσι.

Ντιμίτρι Παγιέ (Από Γουέστ Χαμ σε Μαρσέιγ): Επαναστάτησε, έκανε τους ανθρώπους της Γουέστ Χαμ να αισθανθούν τεράστια προδοσία από τη συμπεριφορά του, τη στιγμή που του είχαν δώσει τα πάντα και τον είχαν επαναφέρει στο προσκήνιο κι εκείνος το εκμεταλλεύτηκε, σε συνδυασμό φυσικά με το ταλέντο και τις εκπληκτικές – αποδεδειγμένα – ικανότητές του. Ο Παγιέ ήθελε να επιστρέψει στη Μαρσέιγ επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους, αρνήθηκε να ξαναπαίξει και να προπονηθεί με τα «σφυριά» το τελευταίο διάστημα και πέτυχε το σκοπό του, με αποτέλεσμα να πωληθεί έναντι 28 εκατ.ευρώ. «Μας έκανε καλό, μας συσπείρωσε και όλοι το βιώσαμε σαν κάτι που θ' αποτελέσει μια νέα αρχή για εμάς» είπε για την υπόθεση ο Άντι Κάρολ, φανερώνοντας και τη δυσαρέσκεια των υπόλοιπων παικτών της ομάδας για τη συμπεριφορά του Γάλλου.

Μέμφις Ντεπάι (Από Μαν. Γιουνάιτεντ σε Λιόν): Επιλογή του Φαν Χάαλ, αδιάφορος για τον Μουρίνιο και έκανε την καλύτερη επιλογή με την αποχώρηση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά βαΐων και κλάδων είχε πάρει μεταγραφή στους «κόκκινους διαβόλους» έναντι 28 εκατ.ευρώ, τα οποία και έβαλε... ζεστά – ζεστά στα ταμεία της η Αϊντχόφεν, όμως, ο 22χρονος επιθετικός δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες και τα όσα πίστευαν οι άνθρωποι του αγγλικού συλλόγου ότι θα μπορούσε να δώσει. Ούτε καν ο Φαν Χάαλ δεν τον εμπιστεύθηκε τόσο όσο θα ήθελε, από τη στιγμή που έβλεπε πως ο Ντεπάι είχε θέματα και συμπεριφοράς, ενώ με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο ουσιαστικά «τελείωσε» από τη Γιουνάιτεντ. Έτσι, πήρε μεταγραφή στη Λιόν, για 18 εκατ.ευρώ.

Μανόλο Γκαμπιαντίνι (Από Νάπολι σε Σαουθάμπτον): Έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη του Μαουρίσιο Σάρι, ο Μανόλο Γκαμπιαντίνι έψαξε διέξοδο και τη βρήκε στη Σαουθάμπτον, η οποία πρόσφερε 17 εκατ.ευρώ στη Νάπολι και τον έκανε δικό της για τα επόμενα 4,5 χρόνια. Ακόμα και τη στιγμή που ο Αρκάντιους Μίλικ τραυματίστηκε σοβαρά και έπρεπε ν' απουσιάσει για μερικούς μήνες, ο Σάρι επέλεξε να παίζει με τον Ντράις Μέρτενς στην επίθεση κι ας μην ήταν καθαρόαιμο φορ. Αυτό, έστειλε τα... μηνύματα αποχώρησης στον Γκαμπιαντίνι, για τον οποίο είχε εξαιρετική άποψη ο διευθυντής ποδοσφαίρου των «αγίων», Λες Ριντ. Σε 55 συμμετοχές στη Serie A με τη φανέλα των «παρτενοπέι», ο 25χρονος άσος πέτυχε 15 γκολ.

Σιμόνε Τζάτζα (Από Γιουβέντους σε Βαλένθια): Στη γεμάτη προβλήματα, Βαλένθια, ο Σιμόνε Τζάτζα κατάφερε να βάλει τέλος στο αδιέξοδο που είχε βρει στην Αγγλία και τη Γουέστ Χαμ. Ο Ιταλός επιθετικός, έπειτα από το Euro 2016 και τον τρόπο με τον οποίο εκτέλεσε πέναλτι στο παιχνίδι απέναντι στους Γερμανούς, με αποτέλεσμα να γίνει... περίγελος για αρκετό καιρό, δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου έχοντας συμπληρώσει 8 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ με μόλις 460 λεπτά συμμετοχής και η αλήθεια είναι ότι η μετακίνησή τους στις «νυχτερίδες» πέρασε από... 40 κύματα. Ο Πραντέλι τον ήθελε, η διοίκηση καθυστερούσε, ο Ιταλός παραιτήθηκε, μαζί του και ο τεχνικός διευθυντής, όμως ο Τζάτζα ήταν stand-by και τελικά αποκτήθηκε για να... δώσει ό,τι λύσεις μπορεί, έχοντας παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού από τη Γιουβέντους.

Αλεξάντρ Ίσακ (Από ΑΪΚ σε Ντόρτμουντ): Ο 17χρονος επιθετικός από τη Σουηδία, ένας από εκείνους που έχουν χαρακτηριστεί... νέοι Ζλάταν, κόστισε στη Μπορούσια Ντόρτμουντ 10 εκατ.ευρώ! Ναι, μόλις στα 17 του χρόνια! Το ποσό είναι περίπου το 8πλάσιο των 850.000 ευρώ που είχε διαθέσει ο Άγιαξ για να πάρει τον Ζλάταν από τη Μάλμε, πίσω στο 2001. Ο Ίσακ ανήκει στους Βεστφαλούς μετακομίζοντας από την ΑΪΚ στη Γερμανία και τη Bundesliga, έχοντας τις καλύτερες συστάσεις, γνωρίζοντας όμως τις απαιτήσεις, τις προσδοκίες και φυσικά την πίεση που του ασκείται ήδη από τις συγκρίσεις που γίνονται στον Τύπο. Το ταλέντο, είναι δεδομένο, αλλά καλείται ν' αντιμετωπίσει μια κατάσταση που στην ηλικία του, είτε θα του φανεί... βουνό, είτε θ' αποδείξει ότι καλά κάνουν και τον έχουν τόσο ψηλά. Σε 29 επαγγελματικές εμφανίσεις έχει 13 γκολ, 2 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Σουηδίας και είναι ο νεότερος σκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Μόργκαν Σνάιντερλιν (Από Μαν. Γιουνάιτεντ σε Έβερτον): Μεγάλη μεταγραφή για την Έβερτον αυτή του Μόργκαν Σνάιντερλιν. Το μαρτυρά, άλλωστε, το γεγονός πως η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ διέθεσε 20+4 εκατ.ευρώ για να κάνει τον Γάλλο χαφ δικό της, ευελπιστώντας πως η θεωρία περί τρομερής ενίσχυσης στον άξονα, θ' αποδειχθεί στην πράξη, με τον διεθνή άσο να εμφανίζεται «διψασμένος» για συμμετοχές και καλό ποδόσφαιρο. Δεν είχε την ευκαιρία να παίξει και να δείξει όσα θα ήθελε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποτυγχάνοντας να κερδίσει μια θέση στα πλάνα του Ζοσέ Μουρίνιο στο Ολντ Τράφορντ.

Κλεμάν Λεγκλέ (Από Νανσί στη Σεβίλλη): Παιδί 21 ετών, κόστισε 5 εκατ.ευρώ στη Σεβίλλη και... έπεσε κατευθείαν στα βαθιά. Γι' αυτό άλλωστε τον απέκτησαν οι Ανδαλουσιανοί. Γιατί εμπιστεύθηκαν τις ικανότητές του, την ποδοσφαιρική του ωριμότητα παρά το νεαρό της ηλικίας του και έχει ήδη δύο συμμετοχές, στο Κύπελλο απέναντι στη Ρεάλ και στο πρωτάθλημα, στην πρόσφατη ήττα από την Εσπανιόλ. Αριστεροπόδαρος στόπερ, διεθνής με τα μικρά κλιμάκια της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, με γεμάτες χρονιές στη Νανσί και ξεπέταγμα στην πρώτη ομάδα από το 2013, έχει όλο το μέλλον μπροστά του και αποτέλεσε από τις μεταγραφές που προβλήθηκαν αρκετά στην Ισπανία...

Στεφάν Γιόβετιτς (Από Ίντερ σε Σεβίλλη): Αυτό θα πει μεταγραφή με άμεσο αντίκτυπο. Ο Στεφάν Γιόβετιτς σαν να... πάτησε ένα κουμπί με τη μετακίνησή του στη Σεβίλλη με τη μορφή δανεισμού από την Ίντερ και όλα του πηγαίνουν πρίμα στο ξεκίνημα της θητείας του, η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. Τρία γκολ σε τέσσερις συμμετοχές και μάλιστα, σκοράροντας δις απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και όντας εκείνος που στο ματς πρωταθλήματος ολοκλήρωσε στο φινάλε την ανατροπή για την ομάδα του με ωραίο δεξί σουτ για το τελικό 2-1, για να παραδεχθεί πως από τότε δεν σταματάει να βλέπει το γκολ του σε βίντεο! Στόχος του να βγάλει κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που παρουσίασε στις Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ και μέχρι στιγμής τα καταφέρνει, ανεβάζοντας τις μετοχές του ενόψει και του καλοκαιριού...

Υ.Γ.: Από το κείμενο απουσιάζουν ποδοσφαιριστές που επέλεξαν να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Κίνα, καθώς το οικονομικό, δεν είναι το απόλυτο κριτήριο γι' αυτό το top-10 των μεταγραφών του Ιανουαρίου...

 

Τελευταία Νέα