Σαν σήμερα: Η Κόστα Ρίκα, ο Γκέκας, ο Καρνέζης και ο Νάβας… (pics & vid)

Gazzetta team
Σαν σήμερα: Η Κόστα Ρίκα, ο Γκέκας, ο Καρνέζης και ο Νάβας… (pics & vid)

bet365

Πέρασαν δυο χρόνια απ’ τη μέρα που η Εθνική Ελλάδας βρέθηκε μια «ανάσα» απ’ τα προημιτελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας, αλλά το χαμένο πέναλτι του Φάνη Γκέκα και η ευστοχία των Κοσταρικανών έφεραν τον αποκλεισμό.

Η εξέλιξη του αγώνα, συναρπαστική. Οι Κοσταρικανοί πήραν μεν κεφάλι στο σκορ με τον Ρούις στο 52’, δίχως όμως να είναι καλύτεροι, αφού οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος «πατούσαν» καλύτερα και είχαν διαρκώς ευκαιρίες να απειλήσουν. Εκεί που όλα έμοιαζαν να παίρνουν τον… κακό το δρόμο, στο 66’ ήρθε η αποβολή του Ντουάρτε με δεύτερη κίτρινη. Έκτοτε, το ματς είχε χρώμα… γαλανόλευκο.

Ο Γκέκας έχασε καλές ευκαιρίες, ο Μήτρογλου το ίδιο, όμως στο 91’ ο Παπασταθόπουλος δεν αστόχησε κι έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί ξανά οι ευκαιρίες των Ελλήνων διεθνών ήταν πολλές, όχι όμως αρκετές για να αποτρέψουν τα πέναλτι. Τότε κρίθηκαν όλα… Ο Καρνέζης δεν κατάφερε να αποκρούσει κάποιο, ο Γκέκας έχασε το 4ο και καθοριστικό και οι «άχαστοι» Κοσταρικανοί πανηγύρισαν την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ, αφήνοντας την Ελλάδα εκτός.

Κόστα Ρίκα (Χόρχε Λουίς Πίντο): Νάβας, Γκαμπόα (76' Ακόστα), Ντουάρτε, Γκονζάλες, Ουμάνια, Ντίας, Τεχέντα (66΄Κουμπέρο), Μπόργκες, Ρουίς, Μπολάνος (83' Μπρένες), Κάμπελ.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης (78' Κατσουράνης), Καραγκούνης, Σάμαρης (58' Μήτρογλου), Σαλπιγγίδης (69΄Γκέκας), Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές:

 

Τελευταία Νέα