Το σόου Ο'Νιλ - Άιβερσον στους Τελικούς 2001

Το σόου Ο'Νιλ - Άιβερσον στους Τελικούς 2001

bet365

Πέρασαν 15 χρόνια απ' τη μοναδική παράσταση των «θρύλων» του ΝΒΑ, όταν έμπαιναν στη «Βίβλο» των ρεκόρ της λίγκας για τις επιδόσεις τους στο σκοράρισμα στο Game 1 των Λέικερς με τους Σίξερς.

Δεν θα έλεγε κανείς πως το ζευγάρι ήταν αμφίρροπο, αφού ναι μεν οι Σίξερς με τον μοναδικό Άλεν Άιβερσον είχαν τερματίσει πρώτοι στην κανονική περίοδο της Ανατολής (56-26), όμως οι Λέικερς με το ίδιο ρεκόρ, όντας ήδη πρωταθλητές απ' την προηγούμενη σεζόν κι έχοντας πιο γεμάτη ομάδα, έκαναν «περίπατο» στα playoffs, δίχως να γνωρίσουν ήττα.

Στο Game 1, στο Staples Center του Λος Άντζελες, ο «οδοστρωτήρας» Ο'Νιλ απέδειξε τη φήμη του «κυρίαρχου» εκείνη την εποχή στο ΝΒΑ, μετρώντας 44 πόντους, 20 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε μια μοναδική «παράσταση» στους οπαδούς των Λέικερς. Κι όμως, δεν ήταν αρκετά...

Αντίπαλο δέος ήταν ο πρώτος σκόρερ της σεζόν, Άλεν Άιβερσον, που ήθελε να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα στην καριέρα του και οδηγούσε την ομάδα της Φιλαντέλφεια προς την κορυφή. Κάνοντας «πράγματα και θαύματα» στο παρκέ (48 πόντοι, 6 ασίστ, 5 κλεψίματα, 5 ριμπάουντ) οδήγησε τους Σίξερς στο break - έκπληξη στην παράταση (101-107), κάνοντας το 0-1 στη σειρά!

Τελικά το πρωτάθλημα χάθηκε, αφού οι «λιμνάνθρωποι» απάντησαν με 4 συνεχόμενες νίκες, κατακτώντας το δεύτερο διαδοχικό τίτλο. Ωστόσο, εκείνη τη μέρα, Άιβερσον και Σακίλ πέρασαν στην ιστορία, αφού μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία δυο αντίπαλοι παίκτες ξεπέρασαν τους 40 πόντους σε πρώτο αγώνα τελικών στην ιστορία των Τελικών του ΝΒΑ.

Θυμηθείτε τις στιγμές των δυο παικτών:

 

NBA Τελευταία Νέα