Όταν... γκρεμίστηκε ο Πειραιάς για τον Ντέταρι! (vids&pics)

Όταν... γκρεμίστηκε ο Πειραιάς για τον Ντέταρι! (vids&pics)

Όταν... γκρεμίστηκε ο Πειραιάς για τον Ντέταρι! (vids&pics)

bet365

13/7 του 1988: Η μέρα που το Δημαρχείο του Πειραιά βάφτηκε κόκκινο κι η πλατεία Κοραή πλημμύρισε από 50.000 Ολυμπιακούς για να υποδεχτούν τον Λάγιος Ντέταρι!

Στο Λιμάνι έχουν έρθει «τεράστια» ονόματα όπως οι Ριβάλντο, Ζιοβάνι, Καρεμπέ.

Ο κόσμος πολλές φορές έχει βγει στους δρόμους, όμως, μόνο μία ήταν αυτή που... κοκκίνισε κάθε τετραγωνικό μέτρο του δρόμου. Κι αυτή η φορά ήταν η 13η μέρα του Ιουλίου του 1988.

Τότε, ο Κοσκωτάς κάνει κίνηση ματ και... κλέβει μέσα από τα χέρια της Γιουβέντους τον Λάγιος Ντέταρι με το ποσό της μετεγγραφής του από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης να αγγίζει τα 3.000.000.000 δραχμές (8.700.000 ευρώ)! Τρελό ποσό για την εποχή αυτή. Αυτή ήταν η δεύτερη πιο ακριβή μετεγγραφή στον κόσμο, δεδομένου ότι ο Μαραντόνα είχε αφήσει την Μπαρτσελόνα για τη Νάπολι έναντι του ποσού των 13.000.000 ευρώ!

Στην Πλατεία Κοραή του Πειραιά πάνω από 50.000 φίλοι του Ολυμπιακού γεμίζουν την περιοχή, περιμένοντας να καλωσορίσουν τον Ούγγρο στο Δημαρχείο της πόλης.

Στο Λιμάνι μένει για δύο σεζόν, σκοράροντας 35 τέρματα σε 51 ματς. Σημαντικοί συμπαίκτες του ήταν οι Μητρόπουλος, Αναστόπουλος, Κωφίδης. Ωστόσο, κατέκτησαν μόλις ένα Κύπελλο το 1990 και στα τέλη της δεκαετίας αποχώρησε για την Μπολόνια δεδομένου ότι είχε ξεσπάσει το οικονομικό σκάνδαλο με τον Κοσκωτά.

Ο Ντέταρι μόνο τυχαίος δεν ήταν πριν πάει στη Γερμανία. Με τα χρώματα της Χόνβεντ κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο και βγήκε άλλες τρεις φορές πρώτος σκόρερ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα