Σαν σήμερα: Το τελευταίο Champions League της Γιουβέντους (pics & vid)

Σαν σήμερα: Το τελευταίο Champions League της Γιουβέντους (pics & vid)

bet365

Συμπληρώθηκαν 23 χρόνια από την τελευταία φορά που η Γιουβέντους ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης κι όταν κατέκτησε το Champions League επικρατώντας του Άγιαξ στα πέναλτι στον τελικό της Ρώμης.

Ο χρόνος είναι μια σχετική έννοια. 23 χρόνια είναι πράγματι πολλά, όμως αν ρωτήσεις έναν οπαδό της Γιουβέντους, τα συγκεκριμένα από το Champions League της σεζόν 1995/96 θα σου απαντήσει πως του φαίνονται… αιώνας!

Τότε, σαν σήμερα, στις 22 Μαΐου 1996 η Γιούβε κατέκτησε την κούπα με τα μεγάλα «αυτιά» για δεύτερη και τελευταία μέχρι τώρα φορά στην ιστορία της. Στον τελικό βρέθηκε απέναντι στον Άγιαξ, που είχε αποκλείσει στα ημιτελικά τον Παναθηναϊκό και παρότι δέχθηκε την ισοφάριση από τον Λιτμάνεν (41’) στο γκολ του Ραβανέλι (13’), δεν άφησε την ευκαιρία να της γλιστρήσει και να ξανακάτσει στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό θρόνο ξανά μετά από 11 χρόνια.

Στη «ρουλέτα» ήταν απόλυτα εύστοχη, με τους Φεράρα, Πεσότο, Παντοβάνο και Γιούγκοβιτς να νικούν τον Φαν ντερ Σάαρ. Αντίθετα ο Αίαντας είδε τους Ντάβιντς και Σιλόι να αστοχούν και τον Λίπι να βγαίνει νικητής στις λεπτομέρειες απέναντι στον Φαν Χάαλ, πανηγυρίζοντας με την «Κυρία» τον σπουδαίο τίτλο με τη νίκη με 4-2.

Οι συνθέσεις:

Άγιαξ (Φαν Χάαλ): Φαν ντερ Σάαρ, Σιλόι, Μπλιντ, Φ. ντε Μπουρ (69’΄Σόλτεν), Μπογκάρντε, Ρ. ντε Μπουρ (91’ Βόουτερ), Τζορτζ, Ντάβιντς, Κανού, Λιτμάνεν, Μουσαμπα (46’ Κλάιφερτ)

Γιουβέντους (Λίπι): Περούτσι, Φεράρα, Πεσότο, Τοριτσέλι, Βιέρκοβουντ, Σόουζα (57’ Ντι Λίβιο), Ντεσάν, Κόντε (44’ Γιούγκοβιτς), Βιάλι, Ντελ Πιέρο, Ραβανέλι (77’ Παντοβάνο)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα