Αντετοκούνμπο: Σαν σήμερα η τελευταία παράσταση του στην Ελλάδα! (pics & vid)

Αντετοκούνμπο: Σαν σήμερα η τελευταία παράσταση του στην Ελλάδα! (pics & vid)

Αντωνία Σπανού
Αντετοκούνμπο: Σαν σήμερα η τελευταία παράσταση του στην Ελλάδα! (pics & vid)

bet365

Ήταν 27 Απριλίου του 2013 όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε την τελευταία του παράσταση στην Ελλάδα με την φανέλα του Φιλαθλητικού σε ένα συγκλονιστικό ματς κόντρα στην Νεά Κηφισιά.

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται σε κάποιους ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο κατά μεγάλη πιθανότητα MVP του ΝΒΑ, πριν από μόλις 6 χρόνια έδινε την τελευταία του παράσταση στην Ελλάδα στο φινάλε του πρωταθλήματος της Α2. Ήταν ένα παιχνίδι μεταξύ της Κηφισιάς και του Φιλαθλητικού και ήταν εκείνο που θα έκρινε την άνοδο μιας από δύο ομάδες.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που θα είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον 18χρονο Γιάννη Αντετοκούνμπο να αγωνίζεται σε ελληνικό γήπεδο. Το ματς ήταν συγκλονιστικό μεταξύ των δύο ομάδων, με την Νέα Κηφισιά να παίρνει τελικά την νίκη – άνοδο με 89-81 στην τρίτη παράταση. Ο Φιλαθλητικός έμεινε στην 3η θέση μετά από ισοβαθμία, μαζί με Νέα Κηφισιά και Αίολο Τρικάλων.

Αυτή ήταν και η τελευταία παράσταση του «Greek Freak» στην Ελλάδα, λίγο πριν ξεκινήσει για το μεγαλύτερο και ομορφότερο ταξίδι της ζωής του.

Ο Γιάννης έπαιξε με τον Φιλαθλητικό, κατάφερε και ξεχώρισε, επιλέχθηκε στο ντραφτ του 2013 από τους Μπακς και από εκεί η συνέχεια είναι γνωστή και η διαδρομή τόσο μοναδική που μοιάζει απίστευτη. «Μαγεύει» στα παρκέ του ΝΒΑ, έχει κάνει όλο τον μπασκετικό πλανήτη να παραμιλά με τα κατορθώματα του, έγινε αρχηγός στο All Star Game και οδήγησε τα «Ελάφια» στην κορυφή του ΝΒΑ και πλέον μάχεται στα playoffs έχοντας βάλει την μοίρα της ομάδας του σε νέα βάση.

Μπορεί να μην είχαμε την τύχη να δούμε για χρόνια τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στα ελληνικά παρκέ, αλλά φτάνει που κρατά την ελληνική σημαία ψηλά και την βλέπει όλος ο πλανήτης στην μεγαλύτερη σκηνή του κόσμου..

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 33-32, 44-44, 61-61, 70-70 (α'παρ.), 78-78 (β' παρ.), 89-81

Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Νικητάκης 5(1), Μοσχοβίτης 13, Διαμαντόπουλος 4, Καράμπουλας 16(1), Μενουδάκος 4, Σιούτης 17(4), Ψάθας 14, Πετροδημόπουλος 16, Τζιάλας.

Φιλαθλητικός (Ζήβας): Γ. Αντετοκούμπο 4, Αγγέλου, Θ. Αντετοκούμπο 5(1), Γκίκας 12(2), Σαμοθράκης 28(5), Σαλούστρος 5(1), Γεωργιάδης 13, Καμπερίδης 5, Χίλαρης 3(1), Γιαννουλάκος 6.

 

Τελευταία Νέα