Σαν σήμερα: Η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Πόρτο του Μουρίνιο με τον Ολιζαντέμπε (pics & vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Σαν σήμερα: Η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Πόρτο του Μουρίνιο με τον Ολιζαντέμπε (pics & vid)

bet365

Το ημερολόγιο έγραφε 13 Μαρτίου 2003 όταν ο Παναθηναϊκός επικρατούσε της Πόρτο εκτός έδρας με 0-1, αποκτώντας τεράστιες ελπίδες για πρόκριση στα ημιτελικά του UEFA, που διαψεύστηκαν στη ρεβάνς της Λεωφόρου.

Παιχνίδι με το σκορ σε ισορροπία, ως το 73’. Ο Μικάελσεν ανοίγει αριστερά στον Κόλκα κι εκείνος σέντραρε στην «καρδιά» της άμυνας των Πορτογάλων. Ο Ολιζαντέμπε «μύρισε» τη φάση, έπιασε στον… ύπνο τους Ζόρζε Κόστα και Πέδρο Εμανουέλ και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ξεσηκώνοντας τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, που βρέθηκαν στις κερκίδες του Ντας Άντας!

Αυτό ήταν το γκολ που σημειώθηκε σαν σήμερα, στις 13 Μαρτίου 2003, στο πρώτο παιχνίδι του «τριφυλλιού» απέναντι στην Πόρτο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA και κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του συλλόγου, αφού λίγο έλειψε να αποδειχθεί ιστορικό. Η ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν απέκτησε ένα τεράστιο προβάδισμα για τη ρεβάνς της Λεωφόρου, κόντρα σε έναν αντίπαλο που έδειχνε ικανός να φτάσει ως το τέλος, όπερ και εγένετο.

Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό ο επαναληπτικός δεν επιβεβαίωσε την αισιοδοξία για μια μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά, αφού ο Ντερλέι «ανακούφισε» τον Ζοσέ Μουρίνιο, ανατρέποντας το σκορ του πρώτου αγώνα και με το 0-2 προκρίθηκε στους «4».

Στο φινάλε οι «δράκοι» σήκωσαν το τρόπαιο, ενώ την επόμενη σεζόν κατέκτησαν και το Champions League, σε μια θρυλική διετία της ιστορίας τους. Όσον αφορά τον «Special One», αυτός γνώρισε την πρώτη του ήττα απέναντι στους «πράσινους», με άλλη μια, αυτή τη φορά στον πάγκο της Ίντερ, να ακολουθεί τη σεζόν 2008/09 για τα «αστέρια».

Oι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΟΡΤΟ (Ζοσέ Μουρίνιο): Βίτορ Μπαΐα, Μάριο Σίλβα, Ζόρζε Κόστα, Πέδρο Εμάνουελ, Πάουλο Φερέιρα, Μανίσε, Κοστίνια (Γιανκάουσκας 56'), Ντέκο, Καπούσο (Πεϊσότο 46'), Έλντερ Πόστιγκα, Ντερλέι (Αλένιτσεφ 56').

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Σέρχιο Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Φύσσας, Χένρισκεν, Κυργιάκος, Σεϊταρίδης, Μπασινάς, Μικάελσεν, Καραγκούνης (Γκούμας 87'), Κόλκα, Λυμπερόπουλος (Λίνκαρ 92'), Ολισαντέμπε (Κωνσταντίνου 87')

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα