Σαν σήμερα: Η «τριάρα» του Παναθηναϊκού στην Άντερλεχτ πριν τον Μουρίνιο (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Σαν σήμερα: Η «τριάρα» του Παναθηναϊκού στην Άντερλεχτ πριν τον Μουρίνιο (vid)

bet365

Πέρασαν 16 χρόνια από μια... άνετη ευρωπαϊκή βραδιά του Panathinaikos στο γήπεδο της Λεωφόρου, με τους «πράσινους» του Σέρχιο Μαρκαριάν τότε, να φτάνουν στο 3-0 επί της Άντερλεχτ και να βάζουν τις βάσεις τη συνάντηση με την Πόρτο του Μουρίνιο στα προημιτελικά.

Επιστροφή χρημάτων* στο Ατλέτικο Μαδρίτης - Γιουβέντους και σούπερ αποδόσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Το «τριφύλλι» υποδέχθηκε τους Βέλγους μια τέτοια ημέρα του Φλεβάρη, πίσω στο 2003, στη σεζόν που είχε ολοκληρωθεί με την ομάδα να φτάνει μέχρι και τα προημιτελικά κι εκεί να βλέπει το stop από την Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο παρά το τεράστιο προβάδισμα με το 1-0 χάρη στο γκολ του Ολισαντέμπε στο πρώτο ματς στο «Ντραγκάο».

Απέναντι στην Άντερλεχτ, τα δυο γκολ του Ολισαντέμπε και το ένα του Νίκου Λυμπερόπουλου από ασίστ του Πολωνού επιθετικού, έπαιξαν τρομερά σημαντικό ρόλο, αφού στον επαναληπτικό, η Άντερλεχτ έφτασε στο 2-0, οι «πράσινοι» έπαιξαν για ένα ολόκληρο ημίχρονο και κάτι παραπάνω με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Λεωνίδα Βόκολου στο 43', όμως άντεξαν και πήραν το «εισιτήριο» για τη φάση των «8».

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού στο πρώτο ματς με την Άντερλεχτ:

Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Φύσσας, Καραγκούνης (82' Κωνσταντινίδης), Μικάελσεν, Μπασινάς, Κόλκα (75' Γκούμας), Λυμπερόπουλος (87' Βαζέχα), Ολισαντέμπε

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα