Σαν σήμερα: Όταν ο Παναθηναϊκός του Σισέ ισοπέδωσε τη Ρόμα στο ΟΑΚΑ (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Σαν σήμερα: Όταν ο Παναθηναϊκός του Σισέ ισοπέδωσε τη Ρόμα στο ΟΑΚΑ (vid)

bet365

Από εκείνες τις εμφανίσεις που τον έκαναν Panathinaikos. Από εκείνες τις βραδιές που παρά την αντίσταση της Ρόμα και την αδιανόητη φόρμα με την οποία είχε έρθει στο ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» έδειχναν πως δεν θα υποταχθούν. Ο Παναθηναϊκός, σαν σήμερα το 2010, «ταπείνωσε» τους Ρωμαίους και... θα είχε και δεύτερο «πιάτο» στην Αιώνια πόλη...

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Νυρεμβέργη - Ντόρτμουντ (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η 18η του Φλεβάρη κάθε χρόνο θα θυμίζει στους οπαδούς του Παναθηναϊκού τη μαγική νίκη απέναντι στους «τζιαλορόσι», που τότε, με τον Κλαούντιο Ρανιέρι στην άκρη του πάγκου, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ήταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη.

Κι όμως, ο Ευρω-Παναθηναϊκός που το 2010 κατέκτησε το νταμπλ, απέδειξε πως η φανέλα του και το τριφύλλι στις μεγάλες διοργανώσεις, υπάρχουν στιγμές που αποδεικνύουν και με το παραπάνω το μέγεθος του συλλόγου..

Στο πρώτο ματς της φάσης των «32» του Europa League στην Καλογρέζα, ο Βούτσινιτς είχε βάλει μπροστά τη Ρόμα με πανέμορφο φαλτσαριστό σουτ στο 29', για να έρθει η πρώτη απάντηση στο 67' από την κοντινή προβολή του Σαλπιγγίδη.

Στο 81', οι Ιταλοί πέτυχαν δεύτερο γκολ με το πέναλτι του Πισάρο, ωστόσο, το γενικότερο αίσθημα στο ΟΑΚΑ εκείνη τη βραδιά, ήταν τέτοιο που κάτι έδειχνε ότι το ματς αυτό δεν θα τελείωνε με άσχημο τρόπο για το «τριφύλλι».

Γκολ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με ωραίο γυριστό, γκολ και ο Σισέ με καρφωτή κεφαλιά και νίκη ιστορίας για τον Παναθηναϊκό, που θα ολοκλήρωνε το έπος του κόντρα στη Ρόμα μια εβδομάδα αργότερα, με νέα νίκη, με το ίδιο σκορ, στο «Ολίμπικο», αλώνοντας την Αιώνια πόλη...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων στο πρώτο ματς:

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Καντέ, Σαριέγκι, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Καραγκούνης, Κατσουράνης (64' Σαλπιγγίδης), Νίνης (83' Χριστοδουλόπουλος), Λέτο (85' Μαρίνος), Σισέ.

Ρόμα (Κλαούντιο Ρανιέρι): Ζούλιο Σέρτζιο (39' λ.τρ. Ντόνι), Μότα, Ζουάν, Μπουρντίσο, Ρίισε, Πιζάρο, Ντε Ρόσι, Μπρίγκι, Ταντέι (75' Τσέρτσι), Μπαπτίστα, Βούτσινιτς (70' Μενέζ).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα