Όταν ο... καράφλας Σέζαρ «κάρφωσε» τη Μίλαν και η ΑΕΚ «έκαψε» το ΟΑΚΑ!

Δημήτρης Ρούσσος
Όταν ο... καράφλας Σέζαρ «κάρφωσε» τη Μίλαν και η ΑΕΚ «έκαψε» το ΟΑΚΑ!

bet365

Το ημερολόγιο έγραφε 21 Νοεμβρίου 2006, όταν η ΑΕΚ υποδέχθηκε τη Μίλαν στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League και πετύχαινε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της!

Επιστροφή χρημάτων* στο Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα και σούπερ αποδόσεις στην Euroleague από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο γηπεδούχος Λορέντσο Σέρα Φερέρ και η ΑΕΚ του. Ο φιλοξενούμενος Κάρλο Αντσελότι και η Μίλαν του. Για την ακρίβεια η... Μιλανάρα του, αφού οι «ροσονέρι» είχαν κυριεύσει Ευρώπη και Ιταλία στο ξεκίνημα της δεκαετίας, παραμένοντας παρά το κάζο της Κωνσταντινούπολης μια από τις 2-3 ισχυρότερες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου.

Από τη μία ο Ζήκος, ο Δέλλας, ο Έμερσον, ο Τσιρίλο, ο νεαρός Παπασταθόπουλος, ο Λυμπερόπουλος. Από την άλλη ο Μαλντίνι, ο Ιντσάγκι, ο Ζέεντορφ, ο Πίρλο, ο Κακά.

Και στο φάουλ ο... καράφλας! Ο Ζούλιο Σέζαρ έγραψε το όνομά του με «χρυσά» κι ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορία της AEK, παίρνοντας φόρα στο 32' και στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Ντίντα, με τους περίπου 60.000 Ενωσίτες να παραληρούν στις κερκίδες!

Το αποτέλεσμα διατηρήθηκε ως το τέλος, με τη νίκη να στέλνει τους «κιτρινόμαυρους» προσωρινά στη δεύτερη θέση του ομίλου και την κατάσταση να ανατρέπεται στο φινάλε, όταν το 2-2 στις Βρυξέλλες με την Άντερλεχτ δεν αρκούσε για την πρόκριση, αφού η Λιλ νίκησε μέσα στο Σαν Σίρο κι άφησε την Ένωση στην τρίτη θέση.

Την επέτειο θυμήθηκε και η ΑΕΚ μέσω social media.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα