Σαν σήμερα: Η «εκδίκηση» της Μίλαν επί της Λίβερπουλ στον τελικό της Αθήνας (pics & vid)

Σαν σήμερα: Η «εκδίκηση» της Μίλαν επί της Λίβερπουλ στον τελικό της Αθήνας (pics & vid)

bet365

Το ημερολόγιο έγραφε 23 Μαΐου 2007 όταν, δυο χρόνια μετά το «δράμα» της Κωνσταντινούπολης, η Μίλαν επικρατούσε της Λίβερπουλ στο ΟΑΚΑ και κατακτούσε το 7o Champions League της ιστορίας της.

100% Επιστροφή* χρημάτων Μιλγουόκι Μπακς - Τορόντο Ράπτορς! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Το 2005 και ο τελικός του θεσμού στο «Κεμάλ Ατατούρκ» θα μείνει αξέχαστο για πάντα στους «ροσονέρι», αφού ο εφιάλτης της ανατροπής της Λίβερπουλ από το 0-3 και η απώλεια του τροπαίου πλήγωσε τόσο βαθιά τον σύλλογο, που συντέλεσε και στις επόμενες αποτυχίες του, όπως έχουν παραδεχθεί οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές.

Σαν μεγάλη ομάδα όμως, η Μίλαν, με πολλούς από τους ίδιους πρωταγωνιστές, με τον ίδιο προπονητή, τον Κάρλο Αντσελότι και με οπαδούς, που δεν είχαν ξεχάσει ακόμα την τελευταία φορά που ταξίδεψαν στην... Ανατολή για έναν τελικό, έφτασε πάλι στην τελευταία πίστα του Champions League. Ήταν σαν σήμερα, 23 Μαΐου 2007, δυο μέρες πριν την επέτειο δυο χρόνων. Όλοι στην οικογένεια των Μιλανέζων έπρεπε να αφήσουν πίσω όσα είχαν συμβεί και να νικήσουν, να εκδικηθούν.

Η Λίβερπουλ ως αντίπαλος συνιστούσε το απόλυτο «remake», σε ένα παιχνίδι της μοίρας ονειρικό για κάθε ουδέτερο ποδοσφαιρόφιλο. Οι «κόκκινοι» του Ράφα Μπενίτεθ είχαν την ευκαιρία να ξανασηκώσουν την κούπα με τα μεγάλα «αυτιά», με τα ίδια «θύματα»! Το έργο όμως γράφτηκε διαφορετικά.

Παρότι η Λίβερπουλ είχε τις ευκαιρίες της με τον Τζέραντ και τον Κόιτ, στο 45’ο Ιντζάγκι με αμφισβητούμενο γκολ, αφού η μπάλα φάνηκε να χτυπάει στο χέρι του, νίκησε τον Ρέινα κι έκανε το 1-0. Στην επανάληψη η Λίβερπουλ πίεσε, δίχως να πετύχει κάτι, μέχρι το 82’ όταν και πάλι ο «Πίπο» έκανε το 2-0 και… τρελάθηκε πανηγυρίζοντας με τους τιφόζι στις κερκίδες. Ο Κόιτ μείωσε στο 89’, όμως η αντίδραση των Άγγλων περιορίστηκε εκεί.

«Η ήττα πριν δυο χρόνια θα με στοιχειώνει για πάντα. Τώρα όμως είναι ώρα να πανηγυρίσουμε!», δήλωσε ο Τζενάρο Γκατούζο μετά το τέλος του ματς και την κατάκτηση του 7ου τροπαίου της Μίλαν στον θεσμό.

Οι συνθέσεις:

Μίλαν (Αντσελότι): Ντίντα, Όντο, Νέστα, Μαλντίνι, Γιανκουλόφσκι (80’ Καλάντζε), Γκατούζο, Πίρλο, Αμπροζίνι, Ζέεντορφ (92’ Φαβάλι), Κακά, Ιντζάγκι (88’ Τζιλαρντίνο)

Λίβερπουλ (Μπενίτεθ): Ρέινα, Φίναν (88’ Αρμπελόα), Κάραγκερ, Άγκερ, Ρίισε, Αλόνσο, Μασεράνο (78’ Κράουτς), Πέναντ, Ζέντεν (59’ Κιούελ), Τζέραρντ, Κόιτ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα