Το «διπλό» του ΠΑΟΚ στη Φλωρεντία (vid)

Το «διπλό» του ΠΑΟΚ στη Φλωρεντία (vid)

bet365

Ένα χρόνο πριν, σαν σήμερα στις 24 Νοεμβρίου, με τον… Μπρκιτς κάτω από τα δοκάρια του, ο ΠΑΟΚ έφευγε για πρώτη φορά στην ιστορία του νικητής από ιταλικό έδαφος!

Αννόβερο – Στουτγάρδη με επιστροφή στοιχήματος*, αν καταλογιστεί πέναλτι. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Το «διπλό» στο «Αρτέμιο Φράνκι», χάρη στο «buzzer beater» του Γκάρι Ροντρίγκες, απέκτησε ιστορική αξία, καθώς ο «Δικέφαλος» που είχε γράψει ιστορία στο Χάιμπουρι, στο Σουκρού Σαράτσογλου, στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν, στο Βεστφάλεν, δεν είχε κερδίσει ποτέ στην Ιταλία! Το πέτυχε, τελικά, στην έβδομη επίσκεψη του και έμεινε ζωντανός στην υπόθεση πρόκρισης στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ πήγε στην Τοσκάνη δίχως τον Γιώργο Τζαβέλλα, μάλιστα η απουσία του είχε επισήμως χαρακτηριστεί «ίωση της τελευταίας στιγμής», αλλά ήταν προφανές πως είχε ραγίσει το γυαλί με τον Βλάνταν Ιβιτς, που κατέβασε στο «Αρτέμιο Φράνκι» μια ενδεκάδα με έναν μόνον Έλληνα, κάτι που τότε έκανε τρομερή εντύπωση.

Στην προθέρμανση οι 1.500 ΠΑΟΚτσήδες φώναζαν στους παίκτες τους «ΠΑΟΚάρα βάλε ένα γκολ» και στο πρώτο σουτ (από τον Κάμπος) προς την ίδια εστία, ο Λετσερίνι δεν μπλόκαρε την μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Εβγέν Σάχοφ, που ψύχραιμα με το αριστερό την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1. Με τους παίκτες της Φιορεντίνα να σημαδεύουν τα δοκάρια (!) ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε με 0-2, χάρη στο γκολ του Τζάλμα Κάμπος, τον οποίον είχαμε να δούμε από το Αμστερνταμ και το 1-1 με τον Αγιαξ.

Οι «βιόλα» ανέβασαν στροφές ισοφάρισαν σε 2-2 (Μπερναντέσκι, Μπαμπακάρ) με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο Ροντρίγκες σε άδεια εστία σημάδεψε τον… αμυντικό της Φιορεντίνα, αλλά λυτρώθηκε στο 93ο λεπτό με την γκολάρα που πέτυχε και έστειλε τους φίλους της ομάδας στα ουράνια.

Οι ενδεκάδες

Φιορεντίνα (Πάουλο Σόουζα): Λετσερίνι, Τόμοβιτς, Αστόρι, Γκονσάλο Ροντρίγκες, Μίλιτς (46’ Κιέζα), Κριστόφορο (66’ Σάντσες), Μπάντελι, Τέγιο (83’ Ιλισιτς), Βεσίνο, Μπερναρντέσκι, Μπαμπακάρ.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σαχόφ (83’ Μυστακίδης), Κάνιας, Ροντρίγκες, Κάμπος (71’ Πέλκας), Κουλούρης (61’ Τιάμ).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα