Τα 9 λεπτά του Λεβαντόφσκι που τρέλαναν τον πλανήτη (vid)

Τα 9 λεπτά του Λεβαντόφσκι που τρέλαναν τον πλανήτη (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Τα 9 λεπτά του Λεβαντόφσκι που τρέλαναν τον πλανήτη (vid)

bet365

Πέρασαν δύο χρόνια από την ημέρα που ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έκανε τον Πεπ Γκουαρδιόλα να κοιτάζει σαστισμένος, αδυνατώντας να πιστέψει πως μέσα σε 9 λεπτά ο Πολωνός σκόραρε πέντε φορές και διέλυσε τη Βόλφσμπουργκ...

Προσφορά ημέρας - έκπληξη σε περιμένει στο Μπάγερν – Βόλφσμπουργκ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Πέρασε στο παιχνίδι με τους «λύκους» στην «Allianz Arena», προτού γίνει η πρώτη σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο και με τη Μπάγερν Μονάχου να έχει βρεθεί πίσω στο σκορ με 1-0.

Από το 51' μέχρι και το 60', ο «Λέβα» είχε κάνει το δικό του, μοναδικό πάρτι. Πέντε γκολ! Πέντε! Ξετίναξε τα δίχτυα του Μπενάλιο και ισοπέδωσε την άμυνα της Βόλφσμπουργκ που κόντρα σε ό,τι συνέβαινε στο πρώτο 45λεπτο, υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή με το ξεκίνημα της επανάληψης.

Εκτός από τις πέντε φορές που ο Πολωνός στράικερ βρήκε δίχτυα σ' εκείνο το ματς, είχε άλλες δύο τελικές προσπάθειες καταγεγραμμένες στ' όνομά του και μάλιστα, το ένα σουτ σταμάτησε στο δοκάρι και το άλλο στον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, προτού φτάσει στο χατ-τρικ του.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με το τρομερό επίτευγμά του, την 22α Σεπτεμβρίου του 2015, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής έπειτα από 24 χρόνια που καταφέρνει να στείλει πέντε φορές τη μπάλα στα δίχτυα σε ένα ματς!

Ο αμέσως προηγούμενος που το είχε κάνει, ήταν ο Michael Tönnies, πετυχαίνοντας επίσης όλα τα τέρματα σε ένα ημίχρονο, στις 27 Αυγούστου του 1991, σε νίκη της Ντούισμπουργκ με σκορ 6-2 επί της Καρλσρούης.

Μέχρι τότε, ήταν κάτοχος και του πιο γρήγορου χατ-τρικ στην ιστορία της Bundesliga, όμως η χρονική απόσταση των τριών πρώτων γκολ του Λεβαντόφσκι (3 λεπτά) ξεπέρασαν και αυτή την επίδοση, φτάνοντας μέχρι και το ταχύτερο «καρέ» και την ταχύτερη «πεντάρα».

Ο «Λέβα» έγινε ο πρώτος στην ιστορία της Μπάγερν Μονάχου που πέτυχε πέντε γκολ σε παιχνίδι του πρωταθλήματος μετά τον Dieter Hoeneß που είχε κάνει κάτι αντίστοιχο αλλά σε 21 λεπτά, σε ευρεία νίκη με σκορ 6-0 επί της Μπραουνσβάιγκ στις 25 Φεβρουαρίου του 1984.

Αν σκόραρε ακόμα μια φορά, ο στράικερ των Βαυαρών θα μπορούσε να ισοφαρίσει και την αξιοθαύμαστη επίδοση του Ντίτερ Μίλερ, που με τη φανέλα της Κολωνίας, το 1977, είχε φτάσει στα έξι τέρματα στο τελικό 7-2 επί της Βέρντερ Βρέμης!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα