Κωνσταντόπουλος στο gazzetta.gr: «Πολύ παρασκήνιο εκτός γηπέδου στην Ελλάδα»

Θάνος Σαρρής
Κωνσταντόπουλος στο gazzetta.gr: «Πολύ παρασκήνιο εκτός γηπέδου στην Ελλάδα»

bet365

Ο φύλακας-άγγελος της Μίντλεσμπρο, Ντίμι Κωνσταντόπουλος, μιλάει στο gazzetta.gr για την εξαιρετική φετινή χρονιά της Μπόρο που οδεύει προς Premier League, τα αστειάκια με Μουρίνιο και το παρασκήνιο στην Ελλάδα.

Όλα δείχνουν πως φέτος είναι η χρονιά της. Η Μίντλεσμπρο του Αϊτόρ Καράνκα συνεχίζει πρώτη στην Championship και ο Έλληνας γκολκίπερ, στα 37 του, βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση. Μετράει 7 σερί ματς στην Championship χωρίς να έχει παραβιαστεί η εστία του και η 11άδα του Καράνκα ξεκινάει από τον αγαπημένο Dimi των οπαδών της Μπόρο! Η επιλογή του για επιστροφή στην Αγγλία μετά τον υποβιβασμό της ΑΕΚ δεδομένα δικαιώνεται και παρότι είναι ακόμα νωρις για προβλέψεις, η δυναμική της Μίντλεσμπρο δείχνει ότι ο στόχος της ανόδου στην Premier League είναι πέρα για πέρα εφικτός.

Ο Κωνσταντόπουλος, λίγο πριν μπει η νέα χρονιά, μιλάει στο gazzetta.gr για το όνειρο της Premier, την επιρροή του μεγάλου Αϊτόρ Καράνκα στην ομάδα, τη συνάντηση με τον Μουρίνιο και αναπόφευκτα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το παρασκήνιο και την Εθνική.

Δημήτρη η Μίνλσεμπρο συνεχίζει στην πρώτη θέση και εσύ το σερί σου... Είναι η χρονιά σας;

«Φέτος είμαστε πιο δυνατοί από πέρυσι. Έχουμε κάνει μεταγραφές, διαθέτουμε παίκτες με πολύ μεγάλη ποιότητα και έχουμε την εμπειρία της περσινής χρονιάς, όπου φτάσαμε μέχρι τον τελικό της ανόδου αλλά χάσαμε από τη Νόριτς. Αυτό βοηθάει επειδή ο κορμός έμεινε ίδιος και σε συνδυασμό με την ενίσχυση μας δίνει πολύ καλύτερες πιθανότητες».

Προπονητής σας είναι ο πρώην αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Αϊτόρ Καράνκα, που αποτέλεσε και βοηθό του Μουρίνιο στη «Βασίλισσα». Πώς είναι να δουλεύεις μαζί του;

«Είναι τρομερή προσωπικότητα, τόσο ως άνθρωπος όσο και ως προπονητής. Και μόνο υ αυτοπεποίθηση που μας δίνει είναι κάτι το πολύ δυνατό, έχει δουλέψει με τον Μουρίινιο και έχε πάρει πολλά πράγματα από αυτόν. Φαίνεται και από την πορεία μας η συμβολή του, πάμε όλο και καλύτερα».

Μιας και αναφέρθηκες στον Μουρίνιο, λίγο μετά την απόλυσή του από την Τσέλσι εθεάθη στο Riverside όταν παίζατε με την Μπράιτον. Είχες την ευκαιρία να τον δεις από κοντά;

«Nαι, ήρθε στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι. Δεν μας μίλησε με την έννοια της ομιλίας του προπονητή, αλλά κάναμε πλάκα, εγώ και κάποιοι άλλοι παίκτες μαζί του. Ήταν πολύ χαλαρός, δεν φαινόταν καθόλου πιεσμένος και κάναμε αρκετά αστεία μεταξύ μας!».

Πρόσφατα ανανέωσες το συμβόλαιό σου με τη Μπόρο. Είναι ένα όνειρο να βρεθείς μαζί της στην Premier League;

«Είναι σίγουρα ο στόχος μου. Αποτελεί μια πολύ μεγάλη ομάδα που πρέπει να είναι στην Premier League. Από την οργάνωση, το γήπεδο και γενικά τον κόσμο που έρχεται συνεχώς να μας δει. Πρέπει να γυρίσει στην Premier. Αυτός είναι ο στόχος όλων και αν το κάνουμε και είμαι μέλος όλης της προσπάθειας, όπως γίνεται φέτος, θα είμαι πολύ χαρούμενος».

Μίλησες για τον κόσμο. Έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα το κοινό της Μπόρο. Τους είδαμε να στέλνουν από την κερκίδα αλληλεγγύη στους ανθρακωρύχους. Είναι κάτι που το αντιλαμβάνεστε εσείς οι παίκτες;

«Ο κόσμος εδώ έχει μια πολύ σημαντική σχέση με την ομάδα. Είναι κοντά μας σε ό,τι τους χρειαζόμαστε, σε όλα τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν. Η ομάδα με τη σειρά της είναι πολύ κοντά στην τοπική κοινωνία και ο κόσμος ανταποδίδει, ακολουθούν στα εκτός έδρας και γενικά γεμίζουν στο γήπεδο. Είναι πολύ καλή η σχέση ομάδας-κόσμου στο Μίντλεσμπρο».

Αγωνίζεσαι σε μια από τις πιο απαιτητικές κατηγορίες στην Ευρώπη. Πώς βιώνεις εσύ την Championship;

«Είναι πραγματικά μια πολύ δύσκολη κατηγορία. Υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο και αν πέσεις είναι δύσκολο μετά να βγεις από την κατηγορία. Κανένα παιχνίδι δεν είναι δεδομένο και πρέπει σε όλα να δίνεις το 100%, διότι μπορείς να παίξεις με τον τελευταίο και να χάσεις. Το ξέρουμε αυτό, έχουμε την περσινή εμπειρία και αυτός μας βοηθάει, αν και είναι ακόμα νωρίς».

Την φετινή πορεία της Λέστερ, που μέχρι πρόπερσι έπαιζε αντίπαλός σας και τώρα είναι στην κορυφή της Premier, πώς τη βλέπεις;

«Κάνουν εκπληκτική μέχρι στιγμής πορεία, πιστεύω δεν ξεκίνησαν με στόχο να είναι τόσο ψηλά αλλά παιχνίδι με το παιχνίδι ανακαλύπτουν ότι μπορούν να νικήσουν τον οποιονδήποτε και είναι εκεί που είναι δικαιολογημένα και με το σπαθί τους. Ελπίζω να πάνε έτσι μέχρι τέλους γιατί το αξίζουν, είναι μια πολύ καλή ομάδα».

Στο τιμόνι είναι ο πρώην προπονητής της Εθνικής, ο Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος έφυγε από τη χώρα μας ως αποτυχημένος...

«Είναι ενδεικτικό αυτό που έγινε με τον Ρανιέρι. Ήταν ένας προπονητής με ιστορία όταν ήρθε στην Ελλάδα. Στην Εθνική ομάδα όμως υπάρχει πολύ παρασκήνιο και δυστυχώς γι' αυτό προπονητές και παίκτες που δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοια σκηνικά επηρεάζονται αρκετά. Αυτός πιστεύω ήταν ένας λόγος για την πορεία της Εθνικής».

Πάντως και αρκετοί ποδοσφαιριστές που φεύγουν από την Ελλάδα δεν έχουν και τα καλύτερα λόγια να πουν για το ποδόσφαιρο στη χώρα μας...

«Φυσικά, είναι λογικό. Όταν βιώνει κανείς το πως λειτουργεί το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό και το πόσο οργανωμένο και καθαρό είναι, δεν νομίζω να θέλει να γυρίσει στην κατάσταση που βρίσκεται το ελληνικό. Έχουν δίκιο όσοι τα λένε αυτά».

Τι ευθύνεται κατά τη γνώμη σου για την κατάσταση στην Ελλάδα; Η διαφθορά; Η έλλειψη οργάνωσης και υποδομών; Τα οικονομικά ζητήματα;

«Είναι νομίζω ένας συνδυασμός των όσων είπες. Υπάρχει πολύ παρασκήνιο εκτός γηπέδου, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Επηρεάζει τους παίκτες, ενώ το ότι είναι τόσο ανοργάνωτο και αναξιόπιστο σε θέματα πληρωμών το κάνει χειρότερο. Υπάρχει ταλέντο, αλλά δυστυχώς δεν δουλεύεται σωστά».

Παρακολουθείς την πρώην ομάδα σου, την ΑΕΚ; Είσαι αισιόδοξος για το μέλλον της;

«Βλέπω την πορεία όλων των ελληνικών ομάδων. Νομίζω βρίσκεται σε καλό δρόμο και μακάρι να τα καταφέρει. Ο κόσμος που υπάρχει πίσω από την ομάδα είναι πολύς και πιστεύω κάποια στιγμή θα έχει ξανά τις επιτυχίες του παρελθόντος».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα