Πεδουλάκης: «Αφήσαμε τον Βουγιούκα λόγω έλλειψης αθλητικότητας»

Gazzetta team
Πεδουλάκης: «Αφήσαμε τον Βουγιούκα λόγω έλλειψης αθλητικότητας»

bet365

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε στο «sport.business-gazeta.ru» για την Ούνικς που ονειρεύεται ενώ αναφέρθηκε στους Ίαν Βουγιούκα και Δημήτρη Ιτούδη.

Η Ούνικς Καζάν έχει κάνει πολύ καλές μεταγραφές με σκοπό να πάρει το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα μέσω της προκριματικής φάσης. Ο Αργύρης Πεδουλάκης βρίσκεται ήδη στο Καζάν και μιλώντας στο «sport.business-gazeta.ru» ανέφερε αρκετές από τις σκέψεις του.

Για τους στόχους της φετινής χρονιάς για την Ούνικς: «Τώρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη πρόκληση, να περάσουμε στους ομίλους της Ευρωλίγκας. Πρέπει να τα καταφέρουμε και το κίνητρο είναι μεγάλο. Δεν έχουμε βέβαια πολύ χρόνο για να δουλέψουμε, μιας και αρκετοί παίκτες έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες. Επαναλαμβάνω, λοιπόν, πως βασικός στόχος είναι η πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Μετά από αυτό συνεχίζουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Για τους μεγάλους συλλόγους, όπως η Ούνικς, που παίζουν στη Ευρωλίγκα, είναι σημαντικό να είναι πλήρεις την άνοιξη που ξεκινούν τα πιο σπουδαία παιχνίδια».

Για τη λύση της συνεργασίας με τον Ίαν Βουγιούκα: «Ύστερα από πολύ συζήτηση και σκέψη, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως μπορούν να μας βοηθήσουν περισσότερο οι Ντμίτρι Σοκόλοφ και Πετρ Γκουμπάνοφ στους ψηλούς, από τον Ίαν Βουγιούκα. Το σύστημα που θέλω να εφαρμόσω απαιτεί πιο αθλητικούς ψηλούς που θα δίνουν μεγάλη βάση στην άμυνα. Στο Eurocup τα πήγε πολύ καλά, αλλά στην Ευρωλίγκα χρειάζεται ένας πιο γρήγορος παίκτης, γιατί σε αυτή τη διοργάνωση η ταχύτητα είναι ένα επίπεδο πάνω».

Για την παρουσία του Δημήτρη Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ: «Το γεγονός πως το ίδιο καλοκαίρι αναλάβαμε πάγκο ρωσικής ομάδας είναι τυχαίο, αλλά δείχνει την πρόοδο του ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία 15 χρόνια. Μαζί με τον ιτούδη βρεθήκαμε ως καλεσμένοι σε έναν γάμο και αστειευτήκαμε για το γεγονός πως θα προπονούμε ρωσική ομάδα».

 

Τελευταία Νέα