Ελληνική παροικία στην Γερμανία

Νίκος Ρόλλας
Ελληνική παροικία στην Γερμανία

bet365

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά τρεις συνολικά Έλληνες ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν στην Regionalliga με την φανέλα της Meuselwitz.

Έλληνες στο εξωτερικό δεν υπάρχουν μόνο στις μεγάλες κατηγορίες όπως είναι η Bundesliga, η Serie A και τα άλλα δημοφιλή ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Υπάρχουν και σε μικρότερες, όπου προσπαθούν να... εκπαιδευτούν σε μία εντελώς διαφορετική -από αυτή στην Ελλάδα- αγωνιστική και προπονητική φιλοσοφία, προκειμένου να ανέβουν ένα-ένα τα σκαλοπάτια.

500+ κορυφαία παιχνίδια καζίνο για ατέλειωτη διασκέδαση. (21+)

Μία τέτοια περίπτωση έχουμε και στην Regionalliga της Γερμανίας όπου η Meuselwitz θα έχει στο ρόστερ της, συνολικά τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές: τον Νίκο Γιαννιτσάνη, τον Κυριάκο Ανδρεόπουλο και τον Ρομάριο Χαϊρουλά.

Οι δύο πρώτοι έχουν... αποφοιτήσει από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, αλλά δεν κατάφεραν να κερδίσουν μία θέση στο ρόστερ της ομάδας. Ο Γιαννιτσάνης μετά την Νίκη Βόλου, την Λαμία, τον Πανελευσινιακό, την Λάρισα και τα Τρίκαλα, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό.

Όπως και ο συμπαίκτης του στα τμήματα υποδομής των «πράσινων», Κυριάκος Ανδρεόπουλος, ο οποίος μετά την Καλαμάτα, την Κέρκυρα, την ΑΕΚ, τον Ηρακλή, την Λάρισα και τα Τρίκαλα μετακόμισε και αυτός στην Γαλλία.

Το... παρεάκι αυτό συμπληρώνει ο Ρομάριο Χαϊρουλά (έχει ήδη κάνει τα χαρτιά του για να πάρει ελληνική υπηκοότητα), ο οποίος μετά την θητεία του στα τμήματα υποδομής του Ατρόμητου, πήρε και αυτός την απόφαση να ξενιτευτεί.

Κοινός τους στόχος; Να αφομοιώσουν ένα διαφορετικό στιλ προπόνησης, παιχνιδιού και σκέψης από αυτό που είχαν συνηθίσει στην Ελλάδα. Κάτι για το οποίο θα είναι υπεύθυνος, ο προπονητής της ομάδας Χέικο Βέμπερ για τον οποίο και οι τρεις μιλάνε με τα καλύτερα λόγια μετά τις πρώτες προπονήσεις που έκαναν μαζί τους.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα